Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μια απίστευτη ιστορία - Ποιος θα ψηφίσει στη Γενική Συνέλευση της Trastor για την αγορά ακινήτου αφού δεν μπορεί το 98,3%;

Μια απίστευτη ιστορία - Ποιος θα ψηφίσει στη Γενική Συνέλευση της Trastor για την αγορά ακινήτου αφού δεν μπορεί το 98,3%;
Τη λύση φαίνεται πως μπορεί να δώσει μία απόφαση για stock option που μοίρασε πριν μερικές εβδομάδες η εταιρεία στα στελέχη
Σχετικά Άρθρα
Το κριτήριο της ελεύθερης διασποράς για τις εταιρείες ακινήτων και ειδικά για τις ΑΕΕΑΠ είναι πιο σημαντικό έναντι άλλων εισηγμένων, καθώς υπάρχουν φορολογικά κίνητρα, τα οποία τα καρπώνεται ουσιαστικά ένας μέτοχος.
Επιπλέον, μπορεί να προκύψουν και άλλα θέματα, όπως αυτό στην TRASTOR AEEAΠ, όπου η εταιρεία συγκαλεί γενική συνέλευση για αγορά ακινήτου και πρέπει να βρει μικρομετόχους για να εγκρίνουν την αγορά.
Ας τα πάρουμε από την αρχή.
Η Τράπεζα Πειραιώς στην Trastor κατέχει το 98,36% του συνόλου των μετοχών σύμφωνα με το μετοχολόγιο που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της ΕΧΑΕ αλλά και της Trastor.
H εισηγμένη ανακοίνωσε πως συγκαλεί έκτακτη γενική συνέλευση στις 27 Ιουλίου με θέμα: Παροχή ειδικής άδειας, σύμφωνα με το άρθρο 28 παρ. 4β του Ν. 2778/1999, όπως ισχύει, για την απόκτηση από την Εταιρεία ακινήτου που ανήκει σε εταιρεία του ομίλου της μετόχου πλειοψηφίας.
Όλα καλά μέχρι εδώ, ένα ακίνητο είναι.

Ωστόσο ανήκει στον βασικό μέτοχο, δηλαδή την Τράπεζα Πειραιώς και το σχέδιο απόφασης αναφέρει πως ο βασικός μέτοχος δεν μπορεί να ψηφίσει.

Συγκεκριμένα αναφέρει: Απαιτούμενη απαρτία: 1/5 του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και απαιτούμενη πλειοψηφία: 3/4 του εκπροσωπούμενου κεφαλαίου, πλέον μίας ψήφου, εξαιρουμένου του μετόχου στον οποίο ανήκει το μεταβιβαζόμενο ακίνητο ή μετόχου, με τον οποίο υπάρχει σχέση ελέγχου με το μέτοχο, στον οποίο ανήκει το μεταβιβαζόμενο ακίνητο.
Το σχέδιο απόφασης επίσης αναφέρει πως το Διοικητικό Συμβούλιο εισηγείται προς τη Γενική Συνέλευση την παροχή ειδικής άδειας για την απόκτηση από την Εταιρεία ενός εμπορικού ακινήτου που ανήκει στην Τράπεζα Πειραιώς Ανώνυμος Εταιρεία, και πιο συγκεκριμένα, ενός κτηρίου καταστημάτων – τριώροφη οικοδομή, το οποίο έχει ανεγερθεί επί οικοπέδου, ευρισκόμενου στο Δήμο Χαλανδρίου Αττικής, στη θέση «Καναπίτσα», επί των οδών Λέσβου και Αδριανείου (πρώην Αργοναυτών), έναντι τιμήματος 11.200.000 ευρώ.
Άρα πρέπει στη Γενική Συνέλευση να πάει ο βασικός μέτοχος για να έχει απαρτία και να πάνε και άλλοι μέτοχοι για να ψηφίσουν, αφού δεν μπορεί ο βασικός.

Ποια είναι η λύση;

Τη λύση φαίνεται πως μπορεί να δώσει μία απόφαση για stock option που μοίρασε πριν μερικές εβδομάδες η εταιρεία στα στελέχη.
Συγκεκριμένα στις 9 Ιουνίου είχε ανακοινωθεί η έκδοση 828.176 μετοχών προκειμένου να δοθούν δωρεάν σε διευθυντικά στελέχη της εταιρείας.
Σημειώνεται πως το ακίνητο είναι μισθωμένο στην ΑΒ Βασιλόπουλος με μηνιαίο μίσθωμα 75 χιλ. ευρώ, λήξη εγγυημένης μίσθωσης το 2031 και λήξη μίσθωσης το 2053.
Η ΔΑΝΟΣ εκτίμησε το ακίνητο 12,44 εκατ. ευρώ και ίδια περίπου εκτίμηση έδωσε και η AXIES.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης