Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών έως 3 ευρώ ανά μετοχή από την Alpha Bank – Τι θα προταθεί στη Γ.Σ.

Πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών έως 3 ευρώ ανά μετοχή από την Alpha Bank – Τι θα προταθεί στη Γ.Σ.
Θα χρειαστεί και την έγκριση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας
Σχετικά Άρθρα
Πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών καλείται μεταξύ άλλων να εγκρίνει η γενική συνέλευση της Alpha Bank η οποία θα γίνει στις 27 Ιουλίου.
Σύμφωνα με την τράπεζα, το Διοικητικό Συμβούλιο, θα εισηγηθεί την υιοθέτηση και την εφαρμογή προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών αλλά θα χρειαστεί και την έγκριση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Η απόκτηση ιδίων μετοχών θα εξυπηρετεί όλους τους σκοπούς που επιτρέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία και το ρυθμιστικό πλαίσιο, συμπεριλαμβανομένης της δωρεάν διανομής ιδίων μετοχών σε Μέλη της Διοίκησης και του Προσωπικού της Εταιρείας και των Συνδεδεμένων με αυτήν Εταιρειών.
Πρέπει να σημειωθεί ότι το κόστος για την απόκτηση ιδίων μετοχών στο πλαίσιο του 
Προγράμματος κατά τους δώδεκα (πρώτους μήνες δεν αναμένεται να υπερβεί το ποσό των 10.000.000 ευρώ.
Η ελάχιστη τιμή ανά μετοχή για την απόκτηση ιδίων μετοχών στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγοράς Ιδίων Μετοχών να οριστεί στην τρέχουσα ονομαστική αξία της μετοχής, ήτοι επί του παρόντος 0,29 Ευρώ, και η μέγιστη τιμή να οριστεί σε 3,00 Ευρώ.

Η υιοθέτηση του Προγράμματος Αγοράς Ιδίων Μετοχών τελεί υπό την αίρεση λήψης προηγούμενης άδειας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), σύμφωνα με το άρθρο 78 του Κανονισμού περί Κεφαλαιακών Απαιτήσεων (CRR) II, και η απόκτηση ιδίων μετοχών τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, σύμφωνα με το άρθρο 16Γ του ν. 3864/2010.

Το Διοικητικό Συμβούλιο εισηγείται προς έγκριση:
1. Να υιοθετηθεί Πρόγραμμα Αγοράς Ιδίων Μετοχών για απόκτηση από την Εταιρεία ιδίων μετοχών.
2. Να αποκτηθούν μετοχές που αντιστοιχούν σε ποσοστό 1,5% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας, ήτοι συνολικά έως 35.000.000 ίδιες μετοχές, στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγοράς Ιδίων Μετοχών. Επιπλέον, δυνάμει του άρθρου 49 παρ. 2(α) του ν. 4548/2018, το άθροισμα των μετοχών που αποκτώνται στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγοράς Ιδίων Μετοχών και (τυχόν) άλλων ιδίων μετοχών που αποκτώνται από την Εταιρεία για οποιοδήποτε σκοπό να μην υπερβαίνει το 1/10 του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας.
3. Η διάρκεια του Προγράμματος Αγοράς Ιδίων Μετοχών να οριστεί σε 24 μήνες, αρχής γενομένης από την αμέσως επόμενη ημέρα από την ημέρα της έγκρισής του από τη Γενική Συνέλευση των Μετόχων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης