Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Aegean Airlines: Κάλυψη από Ambrosia Capital με τιμή στόχο τα 15,9 ευρώ και περιθώριο ανόδου 43%

Aegean Airlines: Κάλυψη από Ambrosia Capital με τιμή στόχο τα 15,9 ευρώ και περιθώριο ανόδου 43%
Ειδική αναφορά γίνεται από την Ambrosia στην χωρητικότητα και στα προβλήματα εφοδιασμού στον κλάδο όπου σε συνδυασμό με την ισχυρή ζήτηση θα στηρίξουν την απόδοση ως προς τους ναύλους
Σχετικά Άρθρα
Την κάλυψη της Aegean Airlines ξεκίνησε η Ambrosia Capital δίνοντας σύσταση αγοράς και τιμή στόχο τα 15,9 ευρώ.
Η Ambrosia αναφέρει πως ξεκινάει την κάλυψη της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας στην Ελλάδα, η οποία είναι καλά τοποθετημένη σε μία αναπτυσσόμενη τουριστική βιομηχανία και διαθέτει αποτελεσματική της βάση κόστους και επενδύει σε στόλο νέας γενιάς.
Η τιμή στόχος έχει περιθώριο ανόδου 43%.
Η ισχυρή τουριστική ζήτηση θα αυξήσει τους επιβάτες της εταιρείας κατά 21% το 2023 φτάνοντας τα επίπεδα του 2019 με το μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης για την περίοδο 2022-255 να αναμένεται στο 10%.
Ειδική αναφορά γίνεται από την Ambrosia στην χωρητικότητα και στα προβλήματα εφοδιασμού στον κλάδο όπου σε συνδυασμό με την ισχυρή ζήτηση θα στηρίξουν την απόδοση ως προς τους ναύλους.
Επιπλέον έχει ανταγωνιστικό κόστος έναντι των ομοειδών που υποστηρίζει την κερδοφορία και την ανάπτυξη.
Η μετοχή διαπραγματεύεται με p/e 6,8 φορές για το 2023 και 6,2 για το 2024 που αντιστοιχεί σε discount 21% και 7% αντίστοιχα έναντι των ομοειδών.
Θεωρεί πως οι μέσες εκτιμήσεις για τα κέρδη και τα EBITDA των αναλυτών που δημοσιεύονται στο Bloomberg είναι συντηρητικές και είναι πιθανό να αναθεωρηθούν προς τα πάνω και μάλιστα σημαντικά.
ΧΑ_2.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης