Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Δυνατή διόρθωση αλλά με χαμηλό τζίρο – Ποια χαρτιά ξεχώρισαν

Μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Δυνατή διόρθωση αλλά με χαμηλό τζίρο – Ποια χαρτιά ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Με αφορμή την πορεία των ξένων αγορών, κάναμε και εμείς μία καλή διόρθωση. Η Κίνα λόγω ΑΕΠ αλλά και η Ρωσία με τις αποφάσεις της για τα σιτηρά δημιούργησαν κάποιες ανησυχίες. Πάλι όμως δεν είδαμε επιθετικές πωλήσεις ή κάποιο πανικό. Είδαμε να κατοχυρώνονται κέρδη και είναι όπως έχουμε ξαναγράψει απολύτως λογικό, αφού είναι μεγάλα και είδαμε την ίδια ώρα να συνεχίζονται και κάποιες επιλεκτικές τοποθετήσεις.

Υπάρχουν συστάσεις και από επαγγελματίες προς πελάτες που έχουν μεγάλα κέρδη να κλειδώσουν και κάποια. Σημειώνουμε πάντως πως ο Γενικός Δείκτης, σχεδόν σε όλη τη συνεδρίαση πήγαινε από το ένα χαμηλό ημέρας στο άλλο. Προς το τέλος «απειλήθηκαν» οι 1.300 μονάδες αλλά τελικά κλείσαμε λίγο υψηλότερα και στις 1.303,79 μονάδες και στο -1,65%. 

COCA COLA: Όλη αυτή η δημοσιότητα με τα προϊόντα και τα υποκατάστατα ζάχαρης έφεραν πίεση στη μετοχή, καθώς αναλυτές θεωρούν πως θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις πωλήσεις. Στο -4,94% και στα 27,15 ευρώ.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Στα 40,30 ευρώ από 30,50 ευρώ ανέβασε την τιμή στόχο για τη μετοχή η Eurobank Equities. Κατέγραψε την υψηλότερη άνοδο στον FTSE 25 1,46% και έκλεισε κοντά στα ιστορικά υψηλά της και στα 33,30 ευρώ που ήταν και υψηλό ημέρας.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Έκλεινε το deal κάθε βδομάδα. Πέρασαν πολλές εβδομάδες και πλέον μεταφέρεται για Σεπτέμβρη, Οκτώβρη κ.ο.κ. Και οι τράπεζες θα είναι εκεί να περιμένουν με τη ρευστότητα και να χάνουν λεφτά; Δε νομίζουμε. Προφανώς και κάτι που αργεί τόσο, κάτι δεν πάει καλά, το έχουμε ξαναγράψει. Το τελευταίο διάστημα φαίνεται πως απογοητεύονται και οι πιο φανατικοί υποστηρικτές του. Έγραψε χαμηλό (ενδοσυνεδριακό) σήμερα εκεί που είχε γράψει και τον περασμένο Μάρτιο και τον περασμένο Νοέμβριο. Για να δούμε αν θα βγάλει αντίδραση ή θα πάει για νέο χαμηλό. Σε κλείσιμο είναι σε χαμηλό 9 μηνών.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Καλή η διόρθωση με τη Eurobank να χάνει 3,21%, την Εθνική 2,91%, την Πειραιώς 2,28% και την Alpha 0,75%.

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Σε χρόνο dt έχει απόδοση πάνω από 65%. Απίστευτη κίνηση. Στα 1,64 ευρώ και στο +9,33% με όγκο 230 χιλ. τεμάχια.

ΕΚΤΕΡ: Πήγε να γράψει νέο υψηλό αλλά πέσαμε στην περίπτωση. Δοκιμάζει πάντως τη μεγάλη διάσπαση. Η σύγκριση με τη ΔΟΜΙΚ την αδικεί και νομίζουμε πως αυτός είναι ο λόγος της ανόδου. Επίσης περιμένουμε καλά αποτελέσματα στο εξάμηνο. Θεωρούμε επίσης πως η κίνηση μέχρι τα 2 ευρώ και κάτι, που έγραψε υψηλό ημέρας σήμερα έγινε με μικρό όγκο. Άλλες φορές και με χαμηλότερες τιμές ήθελε διπλάσιους και τριπλάσιους όγκους για να γράψει τέτοιο ποσοστό ανόδου. Στα 1,98 ευρώ και στο +5,88%.

SPACE HELLAS: Και διαπραγματευόταν χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα και ανοδικά κινήθηκε η μετοχή. Στα 9 ευρώ και στο +1,35%.

LAVIPHARM: Προφανώς και η εκτίμηση για EBITDA που αναφέρεται στο stock option, προκειμένου να ενεργοποιηθεί θα πρέπει να θεωρήσουμε ότι θα επιτευχθεί. Έχει μπει εκεί ο πήχης και έτσι εξηγείται και η μεγάλη άνοδος. Μη σας πούμε ότι με EBITDA 16 εκατ. ευρώ το 2025 μάλλον θεωρείται φθηνή η μετοχή σε σύγκριση με άλλες. Στα 0,7120 ευρώ και στο +4,09% με όγκο πάνω από 800 χιλ. τεμάχια. Έχει γίνει κορδόνι άνοδος και θα θέλαμε και μία διόρθωση και συσσώρευση.

AVAΧ: Ασταμάτητος.

INTRAKAT: Μόνο πάνω και αυτή.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης