Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Σταθεροποίηση στα υψηλά 9ετίας με επιλεκτικές κινήσεις – Στο +1,02% η εβδομάδα

Μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Σταθεροποίηση στα υψηλά 9ετίας με επιλεκτικές κινήσεις – Στο +1,02% η εβδομάδα
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Με οριακή άνοδο έκλεισε η σημερινή συνεδρίαση και με άνοδο 1,02% η εβδομάδα. Εξαιρετικές αποδόσεις, αλλά και διόρθωση σε κάποιες μετοχές που έχουν τρέξει. Έχει αυξηθεί κάπως η μεταβλητότητα στις τελευταίες συνεδριάσεις και ειδικά σε επιμέρους μετοχές. Σήμερα περισσότερο παρέπεμπε σε συσσώρευση η πορεία της αγοράς. Ξεχώρισαν όμιλος Viohalco, ΔΕΗ, Coca Cola, ενώ υποχώρησαν Ελλάκτωρ, Εθνική, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΟΤΕ και Μυτιληναίος. Από τα μικρομεσαία Performance, Ελινόιλ και Interlife είχαν καλή άνοδο και είδαμε διόρθωση στις κατασκευαστικές εταιρείες.

ΟΜΙΛΟΣ VIOHALCO: Ξεχώρισαν σήμερα, καθώς ήταν για μεγάλο διάστημα οι τρεις με την υψηλότερη άνοδο στον FTSE 25. Νέα υψηλά για όλες και νομίζουμε πως έχει μείνει απελπιστικά πίσω η ΕΛΧΑ παρά τη σημερινή της κίνηση. Στα 2,1950 ευρώ και στο +5,02% το κλείσιμο της ΕΛΧΑ, στο +3,64% και στα 6,26 ευρώ η ΒΙΟ και στο +3,03% και στα 6,80 ευρώ η CENER.

ΔΕΗ: Είχε να δει από το 2014 τιμές πάνω από τα 11 ευρώ. Θυμάστε τότε η χώρα πήγαινε καλά και προσπαθούσε να βγει από τα μνημόνια. Μετά μας ήρθε το τρίτο μνημόνιο, τα capital controls και βούλιαξε η μετοχή. Τώρα μάλλον επιστρέφει εκεί που πρέπει. Στα 11,12 ευρώ και στο +3,06%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Διόρθωση σήμερα για τις περισσότερες συστημικές. Με οριακή άνοδο 0,09% μόνο η ΑΛΦΑ. Η ΕΤΕ στο -1,58%, η ΕΥΡΩΒ στο -0,95% και η ΠΕΙΡ στο -0,29%.

AEGEAN: Στο ιστορικό υψηλό το κλείσιμο της μετοχής και στα 12,70 ευρώ.

INTERLIFE: Υψηλό 17 μηνών για τη μετοχή.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: Έδωσε μεγάλη κίνηση ο κλάδος και κάνει μία φυσιολογική διόρθωση. Κάποιες μετοχές έκαναν μεγάλη διάσπαση στις προηγούμενες συνεδριάσεις και μένει να δούμε αν θα αντιδράσουν επιστρέφοντας στο πάνω μέρος της συσσώρευσης ή θα γυρίσουν ξανά μέσα ακυρώνοντας τη διάσπαση. Για να δούμε…

Η Ελλάκτωρ έχασε 4,53%, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ 1,38%, η ΙΝΚΑΤ έκλεισε και πάλι αμετάβλητη με μεγάλο όγκο, αλλά είχε και πακέτο 2,48 εκατ. μετοχές και ΔΟΜΙΚ και ΕΚΤΕΡ έχασαν 5,98% και 0,46% αντίστοιχα. Οι δύο τελευταίες φαίνεται ότι διορθώνουν μετά τη διάσπαση. Απώλειες 3,89% κατέγραψε η Άβαξ.

PERFORMANCE: Σε σύγκριση με τις άλλες εταιρείες πληροφορικής μάλλον έχει μείνει πίσω. Στα 4,68 ευρώ και στο +5,17% με όγκο 46 χιλ. τεμάχια.

ELINOIL: Το πρώτο τρίμηνο ήταν εξαιρετικό και το ταμπλό το αποτύπωσε. Ίσως όχι στο βαθμό που έπρεπε γιατί δεν είχε αποτυπώσει τα κέρδη της χρήσης 2022. Δηλαδή η αποτίμηση των 65,7 εκατ. ευρώ, ακόμα και αν δεν επαναληφθούν τα υπερκέρδη του 2022 πάλι θα είναι χαμηλή. Στα 2,78 ευρώ και στο +4,12%.

ΝΑΚΑΣ: 2.599 τεμάχια για τη συγκεκριμένη δεν τα λες και λίγα. Δεν της φαίνεται αλλά έχει φανατικούς μετόχους, οι οποίοι έχουν τις μετοχές από πολύ χαμηλά και κάποιοι με αρνητικό κόστος κτήσης, λόγω των μερισμάτων που δίνει κάθε χρόνο. Στα 2,78 ευρώ και στο +3,73%.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης