Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Συνεχίζεται η συσσώρευση – Απίστευτη κίνηση από ΜΥΤΙΛ, ΕΛΠΕ, ΑΡΑΙΓ και μικρομεσαία

Μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Συνεχίζεται η συσσώρευση – Απίστευτη κίνηση από ΜΥΤΙΛ, ΕΛΠΕ, ΑΡΑΙΓ και μικρομεσαία
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Συνεχίζεται η συσσώρευση στο χρηματιστήριο και παράλληλα οι επενδυτικές τοποθετήσεις. Ράλι και σήμερα για τη Μυτιληναίος η οποία φτάνει τα 38 ευρώ. Δυνατή κίνηση από ΕΛΠΕ, AEGEAN και Τέρνα Ενεργειακή μετά τη σημαντική υποχώρηση της μετοχής το τελευταίο διάστημα. Από μικρομεσαία πάλι η Δομική Κρήτης είχε διψήφια άνοδο. Η ΕΚΤΕΡ πήγε εξαιρετικά όπως και μερικά ακόμα μικρομεσαία. Ο τζίρος ήταν υψηλός για την εποχή και ο καθαρός ξεπέρασε τα 108 εκατ. ευρώ. ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος, Εθνική και Πειραιώς είχαν συναλλαγές πάνω από 10 εκατ. ευρώ. Μπαράζ εκθέσεων είχαμε και σήμερα... 

ΕΛΠΕ: Νομίζουμε πως η σημερινή ανακοίνωση εξαγοράς έργων ΑΕΠ, διώχνει και από τη συγκεκριμένη τις ανησυχίες αναφορικά με την ενεργειακή μετάβαση. Υπενθυμίζουμε πως τέτοιες ανησυχίες μας έλεγαν πως υπήρχαν όταν η Motor Oil ήταν στα 9-10 ευρώ. Σήμερα είναι πάνω από τα 23 ευρώ. Τα ΕΛΠΕ επομένως με βάση τις ανακοινώσεις έρχονται πιο κοντά στο στόχο που έχουν θέσει για 1GW εγκατεστημένη ισχύ έως το 2025 και 2GW το 2030. Στα 8,08 ευρώ και στο +3,59%.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Τι ράλι και αυτό! Η Optima Bank αύξησε την τιμή στόχο στα 45,9 ευρώ από 30,80 ευρώ! Στα 37,86 ευρώ και στο +4,18%.

TITAN: Λογική η αναθεώρηση από την Optima Bank στα 23,3 ευρώ από 18,4 ευρώ. Οι ανατιμήσεις αναφέρει πως κάλυψαν τα κόστη και επανέφεραν τα περιθώρια κέρδους στα προ πανδημίας επίπεδα. Αν έρθουν τα 173,6 εκατ. ευρώ καθαρά κέρδη που περιμένει φέτος τότε η μετοχή είναι εξαιρετικά φθηνή στην τρέχουσα τιμή, αφού παίζει με μονοψήφιο p/e. Στα 19,12 ευρώ και στο +0,63%.

ΑΔΜΗΕ: Το νέο WACC έφερε αναθεώρηση τιμής στόχου στα 3,30 ευρώ από 2,90 ευρώ από τη Eurobank Equities. Καλό το περιθώριο ανόδου που δίνει, ήτοι 42%.

REVOIL: Και πακέτα στη μετοχή! 150 χιλ. τεμάχια άλλαξαν χέρια με ένα μικρό discount. Στα 1,88 ευρώ η τιμή των πακέτων. Πήγε μέχρι τα 1,98 ευρώ η μετοχή αλλά έκλεισε στα 1,9250 ευρώ και με απώλειες 1,79%.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Επιστροφή της Ελένης Κορδέλλου στην πλευρά των πωλητών. Ανακοινώθηκε πως από 20,758% που είχε στην τελευταία γνωστοποίηση, έπεσε στο 17,85%, άρα σημειώθηκε μεταβολή άνω του 3% και έπρεπε να γνωστοποιήσει. Προσέξτε όμως. Στη λογιστική κατάσταση του 2022 είχε 19,92% στο τέλος της χρήσης. Άρα από το Γενάρη μέχρι σήμερα έχει δώσει κάτι παραπάνω από 2%. Ποσοστό 20,29% είχε στο τέλος του 2021. Μεγάλους όγκους βλέπουμε πάνω από τα 0,65 ευρώ, άρα δεν πουλάει σε όποια τιμή.

Θεωρούμε τη μέτοχο ότι μπορεί να δώσει και άλλα χαρτιά, άρα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτική. Διατηρούμε τη μετοχή στις επιλογές, επειδή την έχουμε από αρκετά χαμηλότερα. Τα θεμελιώδη είναι υποστηρικτικά, αλλά θεωρούμε πως εδώ πρέπει κάποιος να προσέχει, καθώς έχουμε μία αγορά ανοδική και εδώ η μέτοχος φρενάρει τον τίτλο. Στα 0,69 ευρώ αμετάβλητη.

REAL CONS.: Είχε μείνει αρκετά πίσω σε σύγκριση με τις άλλες του κλάδου. Αναμένονται καλύτερα της εκτίμησης αποτελέσματα και οι πρόσφατες αναφορές για εξαγορά και μετάταξη αποτέλεσαν το κατάλληλο καύσιμο. Στα 2,61 ευρώ και στο +7,41%.

INTERTECH: Έτοιμη για τη διάσπαση… Στα 1,2950 ευρώ και στο +4,86% με καλό όγκο για τα δεδομένα της.

ΑΛΟΥΜΥΛ: Εδώ φαίνεται πως υπάρχει διάθεση για ακόμα πιο ψηλά.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Και νέα υψηλά.

ΑΤΤΙCA GROUP: Αν και η STRIX δε θα αφαιρέσει τη μετοχή από το ΧΑ έχει μπει εντολή αγοράς στην τιμή της δημόσιας πρότασης και ο όγκος, σήμερα που ξεκίνησε η δημόσια πρόταση, ήταν μεγάλος.

ΚΛΜ: Και εδώ υπάρχει δημόσια πρόταση αλλά δεν υπάρχει εντολή. Ούτε αυτή θα φύγει από το ταμπλό.

GALAXY MEZZ: Νομίζουμε πως η ανακοίνωση που βγήκε δεν ήταν θετική για την εταιρεία. Σε κάποιες εισπράξεις από ένα μέρος του χαρτοφυλακίου της σε τοκομερίδια αναφερόμαστε. Στο -5,92% και στα 0,5560 ευρώ

ΑΒΑΞ: Δυνατή υποχώρηση 4,84% με όγκο 236 χιλ. τεμάχια.

MINERVA: Μέχρι και από τη συγκεκριμένη έχουμε ανοδική κίνηση.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης