Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Αν «κοιτάς» αυτές τις μετοχές θα πρέπει να έχεις το βλέμμα σου στραμμένο σε μερικές ακόμα γιατί συνδέονται

Αν «κοιτάς» αυτές τις μετοχές θα πρέπει να έχεις το βλέμμα σου στραμμένο σε μερικές ακόμα γιατί συνδέονται
Προσδοκίες για επιχειρηματικές συμφωνίες και εταιρικούς μετασχηματισμούς βάζουν στο κάδρο και άλλες εισηγμένες
Σχετικά Άρθρα
Το τελευταίο διάστημα, λόγω ειδήσεων και προσδοκιών για επιχειρηματικές συμφωνίες έχουν βρεθεί στο επίκεντρο συγκεκριμένες μετοχές.
Άλλες είναι στο προσκήνιο εδώ και καιρό και άλλες προστέθηκαν πρόσφατα στη λίστα.
Όμως οι εν λόγω μετοχές «συνδέονται» και με άλλες και πρέπει κάποιος επενδυτής μάλλον να τις κοιτάζει συνδυαστικά, αφού μπορεί η επιχειρηματική εξέλιξη στη μία να δώσει υπεραξία στην άλλη.
Χαρακτηριστικό και συνάμα γνωστό παράδειγμα είναι η Τέρνα Ενεργειακή.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το deal πώλησης δεν έχει ακυρωθεί, αλλά υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες που πρέπει να διευθετηθούν προκειμένου να κλείσει η τελική συμφωνία.
Όπως έχει πει ο Γιώργος Περιστέρης στη Γενική Συνέλευση, θα είναι ένα deal όπου όλοι θα βγουν κερδισμένοι και όχι μόνο η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ή ο ίδιος ή κάποιος άλλος μέτοχος, αλλά και οι μικρομέτοχοι.
Το ενδιαφέρον βέβαια στρέφεται στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, γιατί κάποιος που «ποντάρει» στο deal πώλησης της Τέρνα Ενεργειακή, κοιτάει και τη «μαμά», αφού αυτή θα εισπράξει τα χρήματα και την υπεραξία.
Επιπλέον έχει και πολλά άλλα project που υλοποιεί ή θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα.
Μία άλλη περίπτωση είναι η Intralot αλλά και η Κλουκίνας Λάππας.
Και οι δύο μετοχές συνδέονται με την Intracom.
Για την Intralot, η αύξηση που έχει ανακοινωθεί θα γίνει και με τη συμμετοχή της Intracom, η οποία θα πάρει μερίδιο σε μία εισηγμένη που βελτιώνει EBITDA, βγάζει πλέον κέρδη, γυρίζει θετική την καθαρή θέση και έχει μία θυγατρική στις ΗΠΑ με μεγάλες προοπτικές.
Άρα κοιτάζοντας την Intralot, βλέπεις και την Intracom, η οποία έχει υψηλή ρευστότητα.
Η Κλουκίνας-Λάππας πλέον έχει περάσει στα χέρια της Intracom και σύντομα θα γίνει Intracom Ακίνητα με απορρόφηση και άλλων ακινήτων.
Μόλις ολοκληρώθηκε η δημόσια πρόταση η μετοχή κινήθηκε έντονα ανοδικά, αφού θα παραμείνει στο ταμπλό, αλλά και γιατί εξαγοράστηκε χαμηλά και πιο χαμηλά από την πραγματική αξία των ακινήτων.
Τέλος, μία μετοχή που κοιτάνε κάποιοι επενδυτές είναι η Intertech καθώς περιμένουν την εξαγορά του ποσοστού που κατέχει η πλευρά Αμοιρίδη από τη CD Media.
Πληροφορίες που έχει μεταδώσει το ΒΝ αναφέρουν ότι οι συζητήσεις γίνονται σε μία χαμηλότερη τιμή από αυτή που έχει στο ταμπλό η Intertech.
Η μετοχή ενισχύθηκε λόγω των πληροφοριών, αφού οι επενδυτές βλέπουν προοπτικές από την απόκτηση του ελέγχου της CD Media, τις οποίες δεν έχει σήμερα με την υπάρχουσα επιχειρηματική δραστηριότητα.
Μάλιστα κάποιοι βλέπουν πως θα γίνει εισαγωγή της CD Media στο Χ.Α.
Όμως μία μετοχή που πρέπει να κοιτάνε οι επενδυτές που υιοθετούν το παραπάνω σενάριο, τις παραπάνω πληροφορίες είναι η Centric, η οποία κατέχει το 16% της CD Media και θα έχει υπεραξίες από μία ενδεχόμενη εισαγωγή στο χρηματιστήριο.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης