Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου – Εντυπωσιακή αντίδραση με επίκεντρο τις τράπεζες – Οι μετοχές που ξεχώρισαν

Μετά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου – Εντυπωσιακή αντίδραση με επίκεντρο τις τράπεζες – Οι μετοχές που ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Είδαμε και σήμερα το πρωί πανικό στην αγορά μας. Όμως, έβγαλε μία τρομερή κίνηση. Από τις 1.234 μονάδες και το -1,08% πήγε στις 1.262,50 μονάδες και στο +1,20% για να κλείσει τελικά στις 1.259,50 μονάδες και με άνοδο 0,96%. Δεν έκανε τρομερό τζίρο για μία τέτοια κίνηση, αλλά η αντίδραση ήταν εντυπωσιακή. Σε εβδομαδιαία βάση έχασε 3,08%. Πολλά χαρτιά είχαν καταγράψει μεγάλη πτώση και με λίγους αγοραστές βρέθηκαν υψηλότερα. Είχαμε βέβαια και κάποια που παρέμειναν στο μείον απλά δεν έχασαν μεγάλο ποσοστό.

Πολλοί προσπάθησαν να βρουν το λόγο της πτώσης. Πλημμύρες, καταστροφές, ανύπαρκτος κρατικός μηχανισμός, εκτίμηση για μη αναβάθμιση από DBRS και πολλά άλλα μεταξύ των όσων ακούστηκαν. Συνεχίζουμε να προσεγγίζουμε την αγορά και τεχνικά και να θεωρούμε πως έχει κάνει μία λογική διόρθωση, αφού για μήνες ανέβαινε χωρίς τις απαραίτητες «εξαερώσεις». Έκλεισε κοντά στις 1.260 μονάδες και μένει να δούμε αν θα ξεπεράσει και πάλι το εν λόγω κρίσιμο σημείο, ή τη Δευτέρα θα κινηθεί χαμηλότερα μετατρέποντάς το σε αντίσταση.

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ: Θα χρειαστεί οι μεγάλοι επιχειρηματίες να δείξουν και πάλι την ανθρωπιά τους και οι επιχειρήσεις τους να βοηθήσουν όπως μπορούν. Το έχουν ξανακάνει στο παρελθόν και θα το κάνουν και τώρα. Από την άλλη πρέπει και αυτό το κράτος επιτέλους να πάψει να είναι… καλύτερα να μη γράψουμε τη λέξη. Να αρχίσει να λειτουργεί, να βρει τι έπρεπε να γίνει από την προηγούμενη καταστροφή, τι δεν έγινε και να τα κάνει όλα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Βγήκε και πάλι η Goldman Sachs όπως έχει κάνει και άλλες φορές και βελτίωσε με την έκθεσή της το κλίμα. Από το -1,35% πήγε μέχρι το +2,90% και έκλεισε στο +2,19%. Δυνατή κίνηση από Εθνική (+3,52%) και καλή πορεία και από Alpha Bank (+2,38%). Η Eurobank με οριακή άνοδο 0,27%.

Τρομερή κίνηση και από την Πειραιώς, η οποία έγραψε χαμηλό στα 2,8920 ευρώ και πριν τις τελικές δημοπρασίες ήταν στα 3,0920 ευρώ και στο +3,07% με τα 3,0940 ευρώ να είναι υψηλό ημέρας, ενώ στις τελικές δημοπρασίες το επενδυτικό ενδιαφέρον την οδηγούσε ακόμα πιο ψηλά. Τελικά έκλεισε στα 3,10 ευρώ και στο +3,33% που είναι και υψηλό ημέρας. Ο τραπεζικός δείκτης έχασε την εβδομάδα 4,51%.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Ξεχώρισε σήμερα, αφού για μέρες είχε απαράδεκτη συμπεριφορά. Στα 2,0550 ευρώ και στο +4,10%.

ΕΥΔΑΠ: Μεγάλος ο όγκος σήμερα και λόγω αρκετών πακέτων. Προς το παρόν δείχνει πως η μεγάλη στήριξη κρατάει. Βρίσκεται βέβαια σε εξευτελιστικά επίπεδα η συγκεκριμένη. Στα 6,42 ευρώ και στο +1,90%.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Λόγω του διαγωνισμού της Αττικής Οδού βγήκαν αρκετοί αναλυτές και έδωσαν την πρώτη τους εκτίμηση και πως πιστεύουν ότι θα γίνει η χρηματοδότηση. Η μετοχή πάντως δεν είχε κάποια τρομερή συμπεριφορά. Με οριακή άνοδο 0,16% έκλεισε και στα 12,50 ευρώ.

FOURLIS: Έβγαλε αντίδραση και η συγκεκριμένη αφού βρέθηκε να γράφει χαμηλό στα 4,14 ευρώ. Στα 4,3250 ευρώ και στο +4,47%.

ΚΑΡΕΛΙΑΣ: Μεγάλος ο όγκος σήμερα στη μετοχή. Στα 350 ευρώ και στο +2,34%.

ΕΧΑΕ: Τρομερό «ξύλο έφαγε» η μετοχή. Πήγε μέχρι τα 4,62 ευρώ σήμερα. Απίστευτο γύρισμα από τα υψηλά των 6,13 ευρώ που ήταν τον Ιούλιο. Όλο το προηγούμενο διάστημα δεχόταν πίεση χωρίς να υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος. Ειδικά η σύγκριση με τα ξένα χρηματιστήρια και οι προοπτικές μας της δίνει προβάδισμα. Στα 4,8550 ευρώ και στο +1,15%.

LAVIPHARM: Από τα μικρομεσαία που ξεχώρισαν και έδωσαν καλή αντίδραση. Στο +5,12% και στα 0,6980 ευρώ.

ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ: Με υψηλό ημέρας τα 1,89 ευρώ έκανε πακέτο 250 χιλ. τεμαχίων στα 2,05 ευρώ ανά μετοχή.

CPI: Από 28 Αυγούστου έχει να δει θετικό πρόσημο.

ΕΚΤΕΡ: Δεν μπόρεσε να ακολουθήσει την αντίδραση. Στα 2,29 ευρώ και στο -2,97% με μεγάλο όγκο 131 χιλ. τεμάχια.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Οι γνωστές πρακτικές υποτιμητικής κερδοσκοπίας και πάλι στη μετοχή. Στα 4,60 ευρώ και στο -1,08%.

Καλό Σαββατοκύριακο
Η σκέψη μας στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης