Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΧΑ: Ανησυχεί τους επενδυτές η πορεία της παγκόσμιας οικονομίας – Τάση από τις αγορές του εξωτερικού

ΧΑ: Ανησυχεί τους επενδυτές η πορεία της παγκόσμιας οικονομίας – Τάση από τις αγορές του εξωτερικού
Η χρηματοδοτική στήριξη της Ε.Ε. για τις καταστροφές από τις πλημμύρες θα μπορούσε να προσφέρει στήριξη στην αγορά
Σχετικά Άρθρα
Ανησυχούν εκ νέου οι επενδυτές καθώς δεν αποκλείουν υψηλότερο πληθωρισμό στις ΗΠΑ, ενώ και τα στοιχεία για την πορεία του ΑΕΠ στη Μεγάλη Βρετανία απογοήτευσαν.
Το ΑΕΠ υποχώρησε 0,5% τον Ιούλιο με τις εκτιμήσεις να περιμένουν υποχώρηση 0,2%, αφού οι 14 αυξήσεις επιτοκίων από τα τέλη του 2021 έχουν πληγώσει την οικονομική δραστηριότητα.
Την Πέμπτη συνεδριάζει η ΕΚΤ για τα επιτόκια με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για μία ακόμα αύξηση 0,25%.
Ο πληθωρισμός Αυγούστου στις ΗΠΑ θα είναι στο επίκεντρο σήμερα και αναμένουν οι αναλυτές να διαμορφωθεί στο 4,3%.
Η εγχώρια αγορά αναμένεται να λάβει κατεύθυνση από τις αγορές του εξωτερικού ενώ αναλυτές αναφέρουν πως η χρηματοδοτική στήριξη της Ε.Ε. για τις καταστροφές από τις πλημμύρες θα μπορούσε να προσφέρει στήριξη στην αγορά.
Σημειώνεται πως σήμερα οι μετοχές της ΕΥΔΑΠ διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,02 ευρώ ανά μετοχή και οι μετοχές της Μπλε Κέδρος χωρίς το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,10 ευρώ ανά μετοχή.

Eurobank Equities
Για σήμερα τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν αρνητικό άνοιγμα, καθώς οι επενδυτές είναι νευρικοί για μία πιθανή υψηλότερη των εκτιμήσεων πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ που δημοσιεύεται σήμερα.

Optima Bank
Περιμένουμε η μεταβλητότητα να συνεχιστεί σήμερα με τις τράπεζες να είναι στο επίκεντρο.

Piraeus Securities
Λόγω του επιφυλακτικού περιβάλλοντος στο εξωτερικό ενόψει των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, περιμένουμε η αγορά να κινηθεί γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα σήμερα.

Beta
Οι διευκρινίσεις σχετικά με την έκταση των ζημιών και τη χρηματοδοτική στήριξη της Ε.Ε. ενδέχεται να αποκλιμακώσουν τις πιέσεις και να στηρίξουν μία ήπια αντίδραση στη σημερινή συνεδρίαση.

Κύκλος
Η Eurostat ανακοινώνει σήμερα τα στοιχεία της βιομηχανικής παραγωγής της Ευρωζώνης για τον Ιούλιο ενώ στις ΗΠΑ ανακοινώνεται ο ∆ΤΚ του Αυγούστου. Ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για την κατεύθυνση του Γ.∆. με τις 1.250 μονάδες το εγγύτερο όριο αντίστασης και τις 1.217 μονάδες πλησιέστερη ισχυρή στήριξη.

Depolas
Στο επίκεντρο θα βρεθούν σήμερα τα μακροοικονομικά στοιχεία εν αναμονή και της αυριανής συνεδρίασης της ΕΚΤ. Συγκεκριμένα, βαρύτητα θα δοθεί στην βιομηχανική παραγωγή Ιουλίου της Ευρωζώνης αλλά και στον πληθωρισμό Αυγούστου των ΗΠΑ καθώς υπενθυμίζουμε ότι την επόμενη Τετάρτη συνεδριάζει και η FED. Στο εσωτερικό, συνεχίζεται η συσσώρευση, ενώ πρέπει να σημειώσουμε ότι μια επιθετική αναβάθμιση από την οίκο Moody’s ενδεχομένως να ενεργοποιήσει εκ νέου το αγοραστικό ενδιαφέρον για τον ΓΔΧΑ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης