Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μια ματιά στα αποτελέσματα α’ εξαμήνου της ΓΕΒΚΑ – Ρεκόρ τζίρου, αισιοδοξία για ισχυρή χρονιά

tags :
Μια ματιά στα αποτελέσματα α’ εξαμήνου της ΓΕΒΚΑ – Ρεκόρ τζίρου, αισιοδοξία για ισχυρή χρονιά
Η διοίκηση εκτιμά συνέχιση των θετικών αποτελεσμάτων, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα
Σχετικά Άρθρα
Σημαντική αύξηση παρουσίασε ο κύκλος εργασιών του υδραυλικού επαγγελματικού κλάδου της ΓΕΒΞΑ στο πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης, που συνέβαλε στη διαμόρφωση του συνολικού κύκλου εργασιών της εταιρίας στα επίπεδα των 27,24 εκατ. ευρώ, που αποτελεί ρεκόρ τζίρου που επιτυγχάνει διαχρονικά η εταιρία μέσα σε χρονικό διάστημα ενός εξαμήνου, αυξημένος κατά 37,48% έναντι του αντίστοιχου της προηγούμενης χρήσης ο οποίος ανήλθε σε 19,8 εκατ. ευρώ.
Αντίθετα, ο κύκλος εργασιών του τομέα της παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, παρουσίασε πτωτικές τάσεις στο πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης σε σχέση με τον αντίστοιχο του πρώτου εξαμήνου της περσινής χρήσης, άμεσα συναρτώμενος από το επίπεδο της συνολικής ηλιοφάνειας, κυρίως τους μήνες Μάιο και Ιούνιο της φετινής χρήσης και γενικά τις φυσιολογικές φθορές στα συστήματα παραγωγής.
Περαιτέρω, οι πτωτικές τάσεις των τιμών των χαλυβουργικών προϊόντων επηρέασαν αρνητικά τη διαμόρφωση του μικτού περιθωρίου του πρώτου εξαμήνου της εταιρίας, το οποίο ανήλθε στο πρώτο μισό της τρέχουσας χρήσης σε 21,29%, έναντι 29,04% το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του πρώτου εξαμήνου της προηγούμενης χρήσης.
Τα κέρδη προ φόρων του πρώτου εξαμήνου αυξήθηκαν κατά 12,69% και η αύξηση των κερδών μετά από φόρους είναι 9,95%.

Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 2,71 εκατ. ευρώ από 2,5 εκατ. ευρώ με την αποτίμηση να είναι στα 39,5 εκατ. ευρώ
και τα ίδια κεφάλαια στα 29,6 εκατ. ευρώ. Σχεδόν μηδενικός είναι ο καθαρός δανεισμός
Η διοίκηση της εταιρίας θα συνεχίσει στο ίδιο επιτυχημένο πλαίσιο δράσης και στο δεύτερο μισό της τρέχουσας χρήσης, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη λογιστική κατάσταση.
Κρίσιμοι παράγοντες, οικονομικοί ή μη, όπως η πορεία των τιμών του χάλυβα, η διατήρηση της ζήτησης και η υλοποίηση μεγάλων κατασκευαστικών έργων, η ταχύτητα απορρόφησης των κονδυλίων του ταμείου ανάκαμψης και άλλα σημαντικά γεγονότα όπως η συνέχιση του πολέμου στην Ουκρανία και η ομαλοποίηση του ενεργειακού κόστους στα σημερινά επίπεδα, θα έχουν επίδραση στη τελική διαμόρφωση των αποτελεσμάτων της εταιρίας φέτος.

Η διοίκηση εκτιμά συνέχιση των θετικών αποτελεσμάτων, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, στηριζόμενη στη διαμορφωμένη πορεία των εργασιών της εταιρίας μέχρι σήμερα, στην καλή σχέση της εταιρίας με την πελατειακή της βάση, στην άριστη κεφαλαιουχική δομή της, στην μακρόχρονη εμπειρία των στελεχών της και στην προσαρμοστικότητά της στις εκάστοτε συνθήκες της αγοράς.

Επιπλέον, από τις αυξημένες λειτουργικές ταμειακές ροές που κατάφερε η εταιρία στο πρώτο εξάμηνο της χρήσης 2023, εξοφλήθηκαν οι προγραμματισμένες δόσεις των χορηγήσεων, χρηματοδοτήθηκε η εταιρία με κεφάλαιο κίνησης και ενισχύθηκε περαιτέρω η κεφαλαιουχική της διάρθρωση, με αποτέλεσμα η σχέση δανειακών / ιδίων κεφαλαίων να ανέλθει στα επίπεδα του 0,03 στο τέλος του πρώτου εξαμήνου της τρέχουσας χρήσης έναντι 0,05 στις 31.12.2022.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης