Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

XA: Στις αγορές του εξωτερικού στραμμένη η προσοχή – Ανησυχίες για τον πληθωρισμό και τα επιτόκια

XA: Στις αγορές του εξωτερικού στραμμένη η προσοχή – Ανησυχίες για τον πληθωρισμό και τα επιτόκια
Στο επίκεντρο θα βρεθεί η Πλαστικά Θράκης η οποία ανακοίνωσε ικανοποιητικά αποτελέσματα
Σχετικά Άρθρα
Η πορεία των αγορών του εξωτερικού φαίνεται πως θα συνεχίσει να επηρεάζει την πορεία της εγχώριας αγοράς, παρά τα θετικά νέα από τις αναβαθμίσεις των ξένων οίκων αξιολόγησης.
Το άνοιγμα σύμφωνα με αναλυτές των αγορών στην Ευρώπη αναμένεται επιφυλακτικό, λόγω του πληθωρισμού που επιμένει σε υψηλά επίπεδα, αλλά και τις εκτιμήσεις ότι κάποιες κεντρικές τράπεζες θα διατηρήσουν την επιθετική τους πολιτική.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί η Πλαστικά Θράκης η οποία ανακοίνωσε ικανοποιητικά αποτελέσματα παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στις αγορές που δραστηριοποιείται.
Η προσοχή επίσης θα είναι στραμμένη και στην Αλουμύλ από τη μικρομεσαία κεφαλαιοποίηση η οποία χθες λόγω μεγάλης πτώσης των κερδών στο εξάμηνο, υποχώρησε 22,7%.

Eurobank Equities
Σήμερα οι αγορές φαίνονται έτοιμες για ένα επιφυλακτικό άνοιγμα λόγω των ανησυχιών από τη ρητορική κεντρικής τράπεζας ότι θα παραμείνει «γερακίσια» εν μέσω πληθωρισμού που επιμένει.

Optima Bank
Περιμένουμε η αγορά να συσσωρεύσει γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

Beta
Η αγορά φαίνεται πως θα διατηρήσει την επιφυλακτική της στάση ακολουθώντας τις αγορές του εξωτερικού λόγω και της επικείμενης ανακοίνωσης των επιτοκίων από τη FED αύριο. Περιμένουμε οι επενδυτές να παραμείνουν επιλεκτικοί και την αγορά να συσσωρεύσει.

Depolas
Στο εσωτερικό βαδίζουμε τις τελευταίες μέρες των ανακοινώσεων των εταιρικών αποτελεσμάτων Β΄τριμήνου με τα περιθώρια λειτουργικού κέρδους ήδη να καταγράφουν συρρίκνωση σε ορισμένες περιπτώσεις, ενώ καταγράφονται και μειώσεις στον κύκλο εργασιών. Ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα πρέπει να δίνεται πλέον στις επιλογές τίτλων ακόμη και σε συνολική υποχώρηση του ΓΔΧΑ. Υπενθυμίζουμε ότι το εκτιμώμενο εύρος τιμών του ΓΔΧΑ για το επόμενο διάστημα τοποθετείται μεταξύ των 1240-1330 μονάδων. Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τον πληθωρισμό Αυγούστου (τελευταία μέτρηση) της Ευρωζώνης και τις ενάρξεις κατοικιών Αυγούστου στις ΗΠΑ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης