Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προσπαθεί για την αντίδραση, παρά το επιφυλακτικό περιβάλλον

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προσπαθεί για την αντίδραση, παρά το επιφυλακτικό περιβάλλον
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Προσπαθεί να σταθεροποιηθεί ο γενικός δείκτης στο ξεκίνημα, με τις ευρωπαϊκές αγορές να έχουν ήπιες απώλειες. Στηρίξει δίνει η Coca Cola, η οποία ενισχύεται 1,83% αλλά μόλις με 4 τεμάχια όγκο. Σταθεροποιητικά ή ήπια πτωτικά τα περισσότερα βαριά χαρτιά.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Χαμηλός ο όγκος στα πρώτα λεπτά και η κίνηση είναι μάλλον συσσώρευσης και εδώ από τις συστημικές. Ήπια πτωτικά Πειραιώς και Alpha Bank και ήπια ανοδικά Εθνική και Eurobank. Το ενδιαφέρον έχει στραφεί στο ΤΧΣ και στις πωλήσεις των μετοχών που έχει. Την αρχή όπως όλα δείχνουν θα κάνει η Eurobank, όπως άλλωστε έχει ανακοινώσει η τράπεζα και θα επαναγοράσει το 1,4% που κατέχει.

ΟΤΕ: Λίγο πάνω από τα 13 ευρώ συνεχίζει να κινείται η μετοχή. Βγαίνουν χαρτιά συνεχώς και προφανώς η αποτίμηση δε συνάδει με την πραγματική αξία του Οργανισμού.

ΤΙΤΑΝ: Καιρό τώρα είναι στο περιθώριο η μετοχή και δε δίνει αφορμές για σχολιασμό. Λίγο πάνω από τα 17 ευρώ η δική της συσσώρευση.

ΟΛΠ: Ούτε από εδώ βλέπουμε κάποια διάθεση το τελευταίο διάστημα, αν και η μετοχή είναι εξαιρετικά φθηνή. Έξι συνεχόμενες πτωτικές συμπλήρωσε χθες και περιμένουμε να δούμε αν θα τραβήξει επενδυτικά βλέμματα, τώρα που πλησίασε τα 21 ευρώ.

ΑΛΟΥΜΥΛ: Νέα πτωτική κίνηση σήμερα και με καλό όγκο. Στα 2,50 ευρώ και στο -3,47%. Η αποτίμηση στα 81 εκατ. ευρώ και νομίζουμε πως έχει διορθώσει αρκετά. Βέβαια, εδώ για τη στήλη υπάρχει θέμα αξιοπιστίας. Αν τα δάνεια εξυπηρετούνται κανονικά και αφού τα προηγούμενα χρόνια έκανες μεγάλες διαγραφές σε δικές σου εταιρείες, τώρα θα πρέπει να πληρώσεις αυτά που χρωστάς. Ναι, έχουν διαγράψει οι τράπεζες σε τόσες και τόσες, αλλά και στις δικές σου συνδεδεμένες επιχειρήσεις οι διαγραφές απαιτήσεων κάτι ανάλογο είναι.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Έχει γυρίσει και πάλι στα χαμηλά της και μάλλον αποτελεί επενδυτική ευκαιρία. Θέλει όμως υπομονή, όπως οι περισσότεροι γνωρίζετε. Η αποτίμηση των 184 εκατ. ευρώ με βάση το εξάμηνο είναι χαμηλή. Έχουμε μία βιομηχανία με ίδια κεφάλαια 264,2 εκατ. ευρώ, δηλαδή σημαντικά υψηλότερα της αποτίμησης (p/bv 0,71x). Έχει τα τελευταία χρόνια πραγματοποιήσει τεράστιες επενδύσεις (30 εκατ. ευρώ επενδύσεις υλοποιούνται τώρα) και έχει καθαρό δανεισμός μόλις 21,7 εκατ. ευρώ. Είδαμε μικρή πτώση της ζήτησης και αν αφαιρέσουμε τα περσινά έκτακτα τα EBITDA υποχώρησαν στα 24,1 εκατ. ευρώ από 25,3 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη μαζί με έκτακτα (4,7 εκατ. ευρώ από προϊόντα Covid) διαμορφώθηκαν στα 8,8 εκατ. ευρώ από 15,9 εκατ. ευρώ. Με πιέσεις άνοιξε η μετοχή, σιγά μην έχαναν κάποιοι την ευκαιρία. Στα 4,2050 ευρώ και στο -3,67% με όγκο 3 χιλ. τεμάχια.

PREMIA: Η εσωτερική λογιστική αξίας της μετοχής στα 1,68 ευρώ και στο ταμπλό 1,19 ευρώ χθεσινό κλείσιμο. Στα 139 εκατ. ευρώ ο καθαρός δανεισμός, στα 145 εκατ. ευρώ τα ίδια κεφάλαια. Δημοσιευμένα καθαρά κέρδη 5,3 εκατ. ευρώ από 7,9 εκατ. ευρώ. Μικρότερα τα κέρδη από αποτίμηση ακινήτων στο φετινό εξάμηνο.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Έχει αφαιρεθεί η εμπορική δραστηριότητα και το υδροηλεκτρικό και ουσιαστικά μόνο τα ενοίκια υπάρχουν στο εξάμηνο. Τα mothercare πάντως πάλι δεν πήγαν καλά και είχαν ζημιές.

FRIGOGLASS: Εγκαινιάστηκε το νέο εργοστάσιο στη Ρουμανία.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Με αξιόλογες απώλειες στο ξεκίνημα καθώς δεν αποκλείουν οι επενδυτές ο ευρύτερος κλάδος να μην έχει πάει καλά, όπως έδειξε το εξάμηνο της ΑΛΜΥ. Στα 0,54 ευρώ και στο -5,26%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης