Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Η επόμενη μέρα της εξαγοράς της Κλουκίνας - Λάππας από την Intracom και τι θα γίνει με το ακίνητο της Ερμού

Η επόμενη μέρα της εξαγοράς της Κλουκίνας - Λάππας από την Intracom και τι θα γίνει με το ακίνητο της Ερμού
H μίσθωση του καταστήματος στην Ερμού 47 λήγει το Φεβρουάριο του 2024 και δίνει δυνατότητα αύξησης του ενοικίου σε επίπεδα τιμών αγοράς είτε με επέκταση της υφιστάμενης μίσθωσης είτε με εύρεση νέου μισθωτή
Σχετικά Άρθρα
Σημαντικές αλλαγές στην αξιοποίηση των ακινήτων της Κλουκίνας-Λάππας ετοιμάζει η νέα διοίκηση από τους επόμενους μήνες.
Μία σημαντική αλλαγή θα έρθει από το εμβληματικό ακίνητο της Ερμού 47 που είναι μισθωμένο στης ZARA και για αρκετά χρόνια η προηγούμενη διοίκηση της Κλουκίνας-Λάππας προσπαθούσε να αναπροσαρμόσει σε τιμές αγοράς.

Όπως αναφέρεται στη λογιστική κατάσταση τα εισοδήματα από τη μίσθωση ακινήτων ανήλθαν σε 654.648 ευρώ έναντι 619.644 ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2022.
Τα μισθωμένα ακίνητα είναι το κατάστημα στην οδό Ερμού 44 που είναι μισθωμένο στην Adidas και το κατάστημα στην οδό Ερμού 47 που είναι μισθωμένο στην Inditex (ZARA).
H μίσθωση του καταστήματος στην Ερμού 47 λήγει το Φεβρουάριο του 2024 και δίνει δυνατότητα αύξησης του ενοικίου σε επίπεδα τιμών αγοράς είτε με επέκταση της υφιστάμενης μίσθωσης είτε με εύρεση νέου μισθωτή.
Η διοίκηση έχει εκπονήσει ένα σχέδιο πώλησης ακινήτων που δεν αποφέρουν αυτή τη στιγμή εισόδημα (π.χ. ακίνητο στην Παστέρ) και αξιοποίησης αυτών που θα απομείνουν ώστε να μισθωθούν.
Τα κεφάλαια που θα αντλήσει από την πώληση θα κατευθυνθούν σε μείωση δανεισμού και νέες επενδύσεις.
Τα ακίνητα στον Ταύρο θα μετατραπούν από ιδιοχρησιμοποιούμενα σε ακίνητα εισοδήματος.

Εκεί είναι σήμερα οι κεντρικές αποθήκες οπότε θα αναζητηθεί χώρος που να εξυπηρετεί με βέλτιστο τρόπο τη διανομή προϊόντων και το ηλεκτρονικό κατάστημα (e-shop) της εμπορικής δραστηριότητας.
Από την αναδιοργάνωση είναι πιθανό να υπάρξει μείωση στο προσωπικό που εργάζεται στις αποθήκες.
Η αξία των ακινήτων της Εταιρείας και τα εισοδήματα από ενοίκια θα αυξηθούν σημαντικά με την απορρόφηση της Intracom Properties.
Το επόμενο διάστημα η εμπορική δραστηριότητα της πώλησης παιδικών και βρεφικών ειδών μέσω των καταστημάτων Mothercare της Εταιρείας, θα εξακολουθήσει να ασκείται από χωριστή νομική οντότητα που θα προκύψει από την απόσχιση του σχετικού κλάδου και εισφοράς του σε νέα θυγατρική εταιρεία.
Μέτοχοι της νέας θυγατρικής εταιρείας, μέσω πώλησης, θα καταστούν η INTRACOM HOLDINGS κατά ποσοστό 60% και η κα Βιολέττα Λάππα, κατά ποσοστό 40%.
Η κα Λάππα θα έχει τη θέση της Διευθύνουσας Συμβούλου της νέας εμπορικής θυγατρικής, προκειμένου να συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξή της δραστηριότητας και τη μεγέθυνσή της.
Ωστόσο, το πρώτο εξάμηνο 2023 δεν πήγε πάλι καλά και εμφάνισε μείωση πωλήσεων και ζημιές η εμπορική δραστηριότητα.
Σημειώνεται ότι το τίμημα της ανωτέρω συναλλαγής θα ανέλθει σε 5 εκατομμύρια ευρώ συνολικά, όπως προσδιορίστηκε μετά από αποτίμηση ανεξάρτητης ελεγκτικής εταιρείας.
Επίσης η θυγατρική ΚΛΜ ΑΤΕ, η οποία θα διατηρήσει στην κυριότητά της το διαχειριζόμενο από αυτή Υδροηλεκτρικό Πάρκο, θα μεταβιβαστεί κατά 100% στον κ. Ιωάννη Λάππα έναντι τιμήματος 5 εκατ. ευρώ, αφού προηγουμένως όλα τα λοιπά ακίνητά της έχουν περιέλθει στην Κ.Λ.Μ.

Οι αλλαγές στη λογιστική κατάσταση

Από την απόσχιση της εμπορικής δραστηριότητας και του υδροηλεκτρικού, ο όμιλος πλέον εμφανίζει στο ενεργητικό περιουσιακά στοιχεία που κατέχονται προς πώληση ύψους 28,6 εκατ. ευρώ.
Πρόκειται για περιουσιακά στοιχεία με δικαίωμα χρήσης ύψους 14,4 εκατ. ευρώ και μεταξύ άλλων αποθέματα 10,6 εκατ. ευρώ και κάποιες απαιτήσεις από πελάτες και ενσώματα πάγια περιουσιακά στοιχεία.
Από την άλλη στις υποχρεώσεις έχουν ταξινομηθεί περιουσιακά στοιχεία που κατέχονται προς πώληση 19,6 εκατ. ευρώ και έτσι τα καθαρά περιουσιακά στοιχεία που σχετίζονται με την εκποίηση είναι ύψους 9 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης