Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΧΑ: Τάση από το εξωτερικό – Στο επίκεντρο FED και εταιρικά αποτελέσματα

ΧΑ: Τάση από το εξωτερικό – Στο επίκεντρο FED και εταιρικά αποτελέσματα
Σήμερα μετά το κλείσιμο τα αποτελέσματα της Cenergy και αύριο της Jumbo και της Τέρνα Ενεργειακής
Σχετικά Άρθρα
Στη FED στρέφονται τα βλέμματα των επενδυτών και στην απόφαση για τα επιτόκια, αλλά κυρίως στις προοπτικές και στη στάση που θα ακολουθήσει.
Θετικά μηνύματα από τον πληθωρισμό στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου διαμορφώθηκε στο 6,7% τον Αύγουστο με τους αναλυτές να περιμένουν 7%. Σημαντική η πτώση στα τρόφιμα.
Από την άλλη εισηγμένες της υψηλής κεφαλαιοποίησης ανακοινώνουν σήμερα και αύριο αποτελέσματα και θα βρεθούν στο επίκεντρο.
Μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης δημοσιεύει αποτελέσματα εξαμήνου η Cenergy με την αγορά να περιμένει κέρδη ρεκόρ και υψηλό ανεκτέλεστο.
Αύριο μετά το κλείσιμο δημοσιεύουν Jumbo και Τέρνα Ενεργειακή.
Η μετοχή της τελευταίας κατέγραψε χθες χαμηλό 12 μηνών.
Οι τράπεζες επίσης μετά τις ανακοινώσεις για τη διάθεση μετοχών του ΤΧΣ μέχρι τέλος του έτους και την πρόσφατη υποχώρηση θα παραμείνουν στο επίκεντρο.

Eurobank Equities
Σήμερα οι αγορές αναμένεται να παραμείνουν νευρικές καθώς οι επενδυτές περιμένουν την απόφαση της FED για τα επιτόκια σήμερα το βράδυ.

Optima Bank
Περιμένουμε ότι το Χ.Α. θα έχει το βλέμμα στραμμένο στις διεθνείς αγορές, λόγω της απόφασης της FED για τα επιτόκια.

Beta
Οι αναβαθμίσεις των αξιολογήσεων 4 μεγάλων τραπεζών ίσως περιορίσει την πτώση και οδηγήσει σε ανάκαμψη μετά τις χθεσινές απώλειες. Παρόλα αυτά η τάση θα δοθεί από τις αγορές του εξωτερικού.

Κύκλος
Η Federal αποφασίζει για τα παρεμβατικά της επιτόκια με τις αγορές να προσδοκούν την παύση των αυξήσεων. Η Cenergy ανακοινώνει τα εξαμηνιαία της αποτελέσματα. Στις 1.217 μονάδες η πλησιέστερη στήριξη για το Γ.∆.

Depolas
Ο ΓΔΧΑ προσέγγισε χθες και πάλι τα τοπικά χαμηλά των 1220 μονάδων δείχνοντας σημαντική αδυναμία αντίδρασης στην παρούσα φάση, παρόλο που η εικόνα στην υπόλοιπη Ευρώπη ήταν περισσότερο σταθεροποιητική. Αξίζει να σημειώσουμε μάλιστα ότι καταγράφονται αυξημένες πιέσεις σε μετοχές αξίας έναντι των κυκλικών, γεγονός που δίνει σημαντική ευκαιρία, κατά την εκτίμησή μας, στους επενδυτές για δημιουργία ενός περισσότερου αμυντικού χαρτοφυλακίου. Η σημερινή ατζέντα αναμφισβήτητα επικεντρώνεται στην συνεδρίαση της FED το βράδυ και στις λεπτομέρειες που θα αποκαλύψει ο κεντρικός τραπεζίτης, καθώς η άνοδος του πετρελαίου το προηγούμενο διάστημα δυσκολεύει την καταπολέμηση του πληθωρισμού.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης