Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Νέες πιέσεις σε όλο το ταμπλό λόγω των ξένων αγορών

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Νέες πιέσεις σε όλο το ταμπλό λόγω των ξένων αγορών
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Με ισχυρές απώλειες άνοιξαν οι αγορές της Ευρώπης, στον απόηχο των δηλώσεων Πάουελ, όπου φάνηκε ότι δεν κλείνει ο κύκλος των αυξήσεων των επιτοκίων. Ο πληθωρισμός παραμένει εκτός στόχου. Με απώλειες ανοίξαμε και εμείς και για μία ακόμη φορά ισχυρές και ο Γ.Δ. είναι πλέον κάτω από τις 1.200 μονάδες. Θα θέλαμε να δούμε μία αντίδραση από τα χαμηλά σήμερα, λόγω ελκυστικών αποτιμήσεων.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Το επικείμενο placement του ΤΧΣ δημιουργεί πίεση στις μετοχές. Από την άλλη οι αποτιμήσεις έχουν γίνει ξανά ελκυστικές λένε οι αναλυτές και συστήνουν αγορά. Τεχνικά βέβαια, μπορεί να δούμε και χαμηλότερα επίπεδα. Πάντως, μη νομίζετε πως έχουν αλλάξει στάση οι ξένοι για την Ελλάδα. Μέρος των πωλήσεων που βγάζουν τους τελευταίους μήνες είναι και γιατί είχαν επενδύσει σε κάποιες μετοχές περισσότερα κεφάλαια από όσα «έπρεπε» προκειμένου να στηρίξουν. Η Ελλάδα παραμένει γι’ αυτούς ένα καταφύγιο που προσφέρει ασφάλεια. Με πιέσεις όλες οι συστημικές στο ξεκίνημα.

JUMBO: Μετά το κλείσιμο τα αποτελέσματα εξαμήνου. Ισχυρή κερδοφορία περιμένουν οι αναλυτές και κάποιοι περιμένουν και επιπλέον μέρισμα στο τέλος του έτους με τη συνολική διανομή για φέτος να φτάνει τα 2 ευρώ. Ήπια πτωτικά και κάτω από τα 25 ευρώ η μετοχή.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Διαβάζουμε εκτιμήσεις αναλυτών για προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη στο δεύτερο τρίμηνο 7 εκατ. ευρώ με την αποτίμηση να είναι μετά από τη σημαντική υποχώρηση της τιμής της μετοχής στα 1,8 δισ. ευρώ. Με οριακή άνοδο στο άνοιγμα αλλά και πολύ χαμηλό όγκο.

CENERGY: Ισχυρά τα αποτελέσματα, αλλά χαμηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών, λόγω των υψηλών χρηματοοικονομικών εξόδων. Ο δανεισμός αυξήθηκε και πάλι σημαντικά, αλλά η διοίκηση περιμένει ομαλοποίηση στο δεύτερο εξάμηνο, καθώς θα ξεκινήσουν οι πληρωμές μεγάλων έργων. Το είχε πει βέβαια και τον περασμένο Μάρτιο στην τηλεδιάσκεψη, αλλά δεν έχει αποτυπωθεί ακόμα. Επίσης παρέμειναν σε υψηλά επίπεδα οι ανάγκες σε κεφάλαιο κίνησης. Αναλυτές περιμένουν 90 εκατ. ευρώ καθαρά κέρδη το 2023, αλλά μάλλον θα είναι κάπως χαμηλότερα. Με αποτίμηση 1,3 δισ. ευρώ, το p/e αναμένεται στις 14 με 15 φορές περίπου. Πιέζεται και αυτή.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Ούτε αυτή κρατάει.

LAMDA: Τελευταία στην άνοδο, πρώτη στην πτώση. Πάει να σπάσει πάλι προς τα κάτω το 1 δισ. ευρώ.

AEGEAN: Συνεχίζεται και εδώ η πίεση.

FLEXOPACK: Πάνω οι πωλήσεις, αλλά κάτω τα λειτουργικά κέρδη. Ωστόσο, τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 8,25 εκατ. ευρώ από 7,83 εκατ. ευρώ λόγω χαμηλότερου φόρου εισοδήματος. Ισχυρές λειτουργικές ταμειακές ροές, κάλυψαν τις επενδυτικές, ενώ ο καθαρός δανεισμός είναι εξαιρετικά χαμηλός. Ούτε στο ύψος των ιδίων κεφαλαίων η αποτίμηση και το P/E ήδη αρκετά χαμηλό. Στο +3% μεχαμηλό όγκο.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Κόντρα στο ρεύμα και με καλή άνοδο άνοιξε η μετοχή. Στα 3,10 ευρώ και στο +3,33%.

EPSILON NET: Ξεχωρίζει από τις πτωτικές καθώς άνοιξε με όγκο στο -9,5%. Έχει κάνει βέβαια τέτοιο ράλι που δικαιολογεί όποια πτώση. Μπήκαν αμέσως κάποιες στηρίξεις και πήγε σε δημοπρασία η μετοχή. Ωστόσο, μετά τη δημοπρασία άνοιξε στο -18% και ξαναπήγε σε δημοπρασία. 

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης