Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Με στήριξη από τα θεμελιώδη έβγαλε αντίδραση - Πτώση 3,24% την εβδομάδα

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Με στήριξη από τα θεμελιώδη έβγαλε αντίδραση - Πτώση 3,24% την εβδομάδα
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Δυνατή αντίδραση έβγαλε σήμερα η αγορά αν και στις αγορές της Ευρώπης δεν είχαμε θετικό κλίμα. Η πίεση όμως των προηγούμενων ημερών και οι αποτιμήσεις κάποιων μετοχών έφεραν επιλεκτικές τοποθετήσεις. Η Jumbo, οι τράπεζες, η Motor oil και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ξεχώρισαν μεταξύ άλλων από τα βαριά χαρτιά. Από την άλλη υστέρησαν Viohalco, Sarantis και ΕΛΠΕ. Η μέρα έκλεισε με άνοδο 1,48% και η εβδομάδα με απώλειες 3,24%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Αντέδρασε η ΑΛΦΑ χωρίς να έχει κλείσει το χάσμα. Πιο δυνατή κίνηση από ΠΕΙΡ, ΕΥΡΩΒ και ΕΤΕ.

JUMBO: Παραμένει συντηρητικός και προσεκτικός ο Απ.Βακάκης και αν και ο Σεπτέμβριος φαίνεται πως πάει καλά, βλέπει κάποια σημάδια ύφεσης λόγω του πληθωρισμού στα τρόφιμα. Μόνο ο Αδωνις Γεωργιάδης δεν έβλεπε τη φωτιά που είχαν πάρει οι τιμές στα τρόφιμα. Στο +4,0,2% και στα 26,38 ευρώ μετά την ανακοίνωση του νέου εκπληκτικού μερίσματος. Υπάρχει διάθεση για συνέχιση της ίδιας πολιτικής στο μέλλον, αλλά θα κριθεί από τα αποτελέσματα.

VIOHALCO: Μεγάλη η αύξηση των χρηματοοικονομικών εξόδων στα 93,2 εκατ. ευρώ από 56,5 εκατ. ευρώ και το τι θα κάνει η διοίκηση ήταν η μοναδική ερώτηση στην τηλεδιάσκεψη, αφού φαίνεται πως οι πρωτοβουλίες που είχε πει πως είχε πάρει δεν απέδωσαν, σύμφωνα με τον αναλυτή. Η αλήθεια είναι πως δεν μπορεί να κάνει και πολλά για να μειώσει το χρέος, εκτός από τις γνωστές λύσεις. Στο -3% και στα 5,50 ευρώ.

CENERGY: Η Eurobank Equities αύξησε την τιμή στόχο στα 7,90 ευρώ από 7,20 ευρώ διατηρώντας τη σύσταση αγοράς. Τώρα περιμένει καθαρά κέρδη 81,2 εκατ. ευρώ το 2023, 89,1 εκατ. ευρώ το 2024και 122,7 εκατ. ευρώ το 2025. Τον περασμένο Ιούνιο είχε ξεκινήσει την κάλυψη της μετοχής με τιμή στόχο τα 7,20 ευρώ. Τότε περίμενε καθαρά κέρδη 85,2 εκατ. ευρώ το 2023, 91,6 εκατ. ευρώ το 2024 και 119,6 εκατ. ευρώ το 2025. Σε σύγκριση με τότε, όλοι οι δείκτες αποτίμησης (P/E,EV/EBITDA, EBIT/Interest expense) είναι σημαντικά υψηλότερα λόγω και της ανόδου της μετοχής.

FOURLIS: Από τις λίγες που έχουν μείνει να διαπραγματεύονται κάτω από τα προ πανδημίας επίπεδα και μάλιστα σημαντικά. Οι συμφωνίες για την Trade Estates μειώνουν το ποσοστό της Fourlis και μάλλον θα επιτευχθεί ο στόχος, να μην την ενοποιεί πλήρως μετά την εισαγωγή της στο Χ.Α. και όπως έχει πει η διοίκηση αυτό θα ξεκλειδώσει την αξίας του ομίλου. Ξεχώρισε σήμερα η μετοχή και με όγκο 160 χιλ. τεμάχια έκλεισε στο υψηλό ημέρας και στα 4,50 ευρώ με άνοδο 7,66%.

SPACE HELLAS-EPSILON NET: Πρέπει να ανατρέξεις σε παλιότερες ανακοινώσεις και λογιστικές καταστάσεις για να βγάλεις νόημα από τις ανακοινώσεις των δύο εταιρειών. Ουσιαστικά έσπασαν τη SingularLogic και πήρε ο καθένας το κομμάτι του. Στον ισολογισμό 2022 της SingularLogic αναφέρει: Η χρήση 2022 ήταν η 1η χρονιά που η Εταιρεία λειτούργησε εξολοκλήρου με το νέο σχεδιασμό σε συνέχεια των σημαντικών αλλαγών που έλαβαν χώρα στο 2021 και αφορούσαν στην είσοδο των νέων μετόχων SPACE HELLAS & EPSILON NET την 11/01/2021 και τη διάσπαση του κλάδου ιδιοπαραγόμενου λογισμικού εμπορικολλογιστικών εφαρμογών για επιχειρήσεις και ΕRP συστημάτων και εισφορά του στην επωφελούμενη εταιρεία EPSILON SINGULARLOGIC.

ΚΑΡΕΛΙΑΣ: Έγραψε το 1 δισ. ευρώ η κεφαλαιοποίηση και πρόκειται για νέο ιστορικό υψηλό. Στα 364 ευρώ και στο +2,82%. Τσάμπα παραμένει για τη στήλη η μετοχή.

EPSILON NET: Νέα πτώση σήμερα και πλέον αυξάνονται τα ερωτήματα και ίσως πρέπει και η Εθνική Τράπεζα να πάρει θέση. Θα μου πείτε εδώ πούλησε και πήρε πίσω τα ακίνητα από την Prodea χωρίς να ρωτήσει κάποιος κάτι. Γιατί, χρονικά τα ακίνητα όταν δόθηκαν είχε άλλη πορεία η χώρα και τώρα οι τιμές είναι στα ύψη. Στα 8,90 ευρώ και στο -8,90%.

LAVIPHARM: Δυνατή κίνηση σήμερα από τη μετοχή στον απόηχο των αποτελεσμάτων που δημοσίευσε.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Χωρίς ανάσα έχει φύγει κάτω η μετοχή. Την τελευταία φορά που είχε δει θετικό πρόσημο στο κλείσιμο ήταν στις 8 Σεπτέμβρη.

ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ: 14 πακέτα έγιναν στη μετοχή συνολικού όγκου 197 χιλ. τεμαχίων και αξίας 57 χιλ. ευρώ.

ΜΕΤΑΛΛΑ: Νέες πιέσεις στον κλάδο σήμερα.

ΕΚΤΕΡ: Από τις ανοδικές που ξεχώρισαν με το +8,04% και είχε και καλό όγκο.

ΑΛΟΥΜΥΛ: Στο -6,22%.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης