Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Οι λόγοι του γυρίσματος της αγοράς – Ποιες μετοχές απογοήτευσαν

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Οι λόγοι του γυρίσματος της αγοράς – Ποιες μετοχές απογοήτευσαν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Φταίει η πορεία των διεθνών αγορών για το εντυπωσιακό γύρισμα της αγοράς, αλλά νομίζουμε από νωρίς έδειξε κάποια σημάδια. Άνοιξε δυνατά και η Eurobank έδωσε την αφορμή ώστε να πάει μέχρι τις 1.240 μονάδες και το +1,85%. Αλλά σταδιακά άρχισε να διολισθαίνει και λίγο πριν το τέλος έγραψε χαμηλό στις 1.216 μονάδες και στο -0,14% και τελικά έκλεισε στο -0,16%. Σταθεροποιητικά είχαν ξεκινήσει οι ευρωπαϊκές αγορές αλλά γύρισαν και αυτές χαμηλότερα και μάλιστα με απώλειες άνω του 1%. Στα μικρομεσαία είδαμε μεγάλες απώλειες που ένα μεγάλο μέρος το αποδίδουμε στην απώλεια αξιοπιστίας. Δηλαδή κάποιες κινήσεις στους ισολογισμούς και κάποια αποτελέσματα όχι μόνο απογοήτευσαν αλλά εκνεύρισαν τους επενδυτές και έφεραν πιέσεις.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Eurobank έδωσε δυνατό premium για το 1,4% και βοήθησε την αγορά σήμερα. Ωστόσο, ο τραπεζικός δείκτες από υψηλό ημέρας στο +4,42% έκλεισε στο +1,28%. Η Πειραιώς είχε άνοδο 2,38%, η Εθνική 1,45%, η Eurobank 0,99% και η Alpha Bank 0,72%. Αρκετά χαμηλότερα από τα υψηλά τους έκλεισαν όλες οι συστημικές.

VIOHALCO: Μεγάλη η πίεση στη μετοχή και σήμερα. Οι τόκοι έχουν επιβαρύνει σημαντικά τα αποτελέσματα. Με 93,2 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο, θα προσεγγίσει τα 200 εκατ. ευρώ στο σύνολο της χρήσης. Στα 5,30 ευρώ και στο -3,64% με όγκο πάνω από 260 χιλ. τεμάχια.

ΟΤΕ: Με μεγάλες απώλειες 2,44% η συγκεκριμένη.

ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Πριν λίγο καιρό έδειχνε έτοιμη για υψηλότερα και έχασε ένα ευρώ εύκολα. Στα 7,07 ευρώ με τους βασικούς μετόχους να αγοράζουν συνέχεια. Μάλιστα ενίσχυσαν σημαντικά το ποσοστό τους μετά και τη διαγραφή ιδίων μετοχών.

ΟΠΑΠ: Καλή εικόνα και σήμερα από τη μετοχή.

EPSILON NET: Πάλι υψηλή η μεταβλητότητα της μετοχής. Πήγε μέχρι τα 6,97 ευρώ (-21,69%) και έκλεισε στα 8,20 ευρώ με απώλειες 7,87% αφού ανέκαμψε σημαντικά από τα χαμηλά της. Συμπλήρωσε όμως 6 πτωτικές.

ΕΛΤΟΝ: Ένα μέρος της μεγάλης πτώσης οφείλεται στο γεγονός ότι άλλαξε τα αποτελέσματα του 2022 λόγω Τουρκίας. Δεν καταλαβαίνουμε γιατί αυτή η αλλαγή. Αποδίδεται σε συγκεκριμένο λογιστικό πρότυπο. Αλλά γιατί τα περσινά και όχι τα φετινά. Η μετοχή πλέον έχει χάσει το 1/3 από τα υψηλά που είχε γράψει. Στα 1,98 ευρώ και στο -14,66% με μεγάλο όγκο 171 χιλ. τεμάχια, ενώ οι εντολές πώλησης εντάθηκαν προς το τέλος. Ίσως να πρέπει να δώσει κάποιες εξηγήσεις η διοίκηση.

ΕΛΓΕΚΑ: Ξεκίνησε επίσημα η δημόσια πρόταση και έφυγε η εντολή αγοράς.

ΣΙΔΜΑ: Συνεχίστηκε και εδώ η πτώση, λόγω των αποτελεσμάτων.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ: Βλέπουμε πίεση στον κλάδο και ίσως να είναι απόνερα της Epsilon Net και να βάζουν λίγο πιο χαμηλά πλέον τον πήχη οι επενδυτές. Απώλειες για Space, Entersoft, Ίλυδα, Austriacard κ.α.

LAVIPHARM: Δυνατή πτώση 5,44%.

ΑΛΟΥΜΥΛ: Και εδώ συνεχίστηκε η πίεση λόγω των αποτελεσμάτων.

ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ: Στα 6 εκατ. ευρώ η ζημιά από τις πλημμύρες, αλλά όλα πλήρως ασφαλισμένα. Περιμένουμε τώρα τα αποτελέσματα.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Μεγάλες απώλειες και εδώ λόγω της πορείας του κλάδου.

MODA BAGNO: Υψηλά 14 ετών. Στα 0,88 ευρώ και στο +10% με όγκο 37 χιλ. τεμάχια. Λογικά θα πρέπει να δούμε κάποια ανακοίνωση που να δικαιολογεί την πτώση. Θα πούμε πως και η συγκεκριμένη, έχει έκθεση στην Τουρκία.

FOURLIS: Ξεχώρισε από τις ανοδικές και ήταν μεταξύ των λίγων που ξεχώρισαν. Στα 4,63 ευρώ και στο 2,89%. Η συμφωνία της Μαριάννας Λάτση, η αποτίμηση που βγάζει η συμφωνία για την Trade Estates και η αποτίμηση της Fourlis που την έχει σχεδόν όλη, μάλλον είναι ο λόγος της ανόδου.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης