Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΧΑ: Τάση από τις αγορές του εξωτερικού – Επιφυλακτικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές

ΧΑ: Τάση από τις αγορές του εξωτερικού – Επιφυλακτικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές
Χθες μετά το κλείσιμο δημοσίευσε καλά αποτελέσματα η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ενώ σημειώνεται πως αύριο ξεκινάει η δημόσια προσφορά των μετοχών της Optima Bank
Σχετικά Άρθρα
Επιφυλακτικό αναμένεται το άνοιγμα των αγορών της Ευρώπης, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για τα επιτόκια.
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι θα δούμε μία συνεδρίαση ανάλογη με αυτή των ευρωπαϊκών αγορών και δεν αποκλείεται να έχουμε και πάλι αυξημένη μεταβλητότητα.
Στο επίκεντρο θα βρεθούν οι μετοχές εταιρειών που δημοσιεύουν αποτελέσματα.
Χθες μετά το κλείσιμο δημοσίευσε καλά αποτελέσματα η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ενώ σημειώνεται πως αύριο ξεκινάει η δημόσια προσφορά των μετοχών της Optima Bank.

Eurobank Equities
Τα παράγωγα στην Ευρώπη δείχνουν ελαφρώς αρνητικό άνοιγμα σήμερα, καθώς οι επενδυτές είναι σε εγρήγορση αναφορικά με την πορεία των επιτοκίων παγκοσμίως.

Piraeus Securities
Η επιφυλακτική επενδυτική ψυχολογία στις ξένες αγορές οδηγούμενη από τις ανησυχίες για τα επιτόκια θα μπορούσε να επηρεάσει την αγορά σήμερα.

Optima Bank
Περιμένουμε οι διεθνείς αγορές να δώσουν τον τόνο στη σημερινή συνεδρίαση.

Beta
Μία συνεδρίαση μεταβλητότητας αναμένεται σήμερα καθώς η αγορά δε μπορεί να βελτιώσει το momentum της και διατηρεί σφιχτή συσχέτιση με τις ξένες αγορές.

Depolas
Αδυναμία επέδειξε και πάλι χθες ο ΓΔΧΑ καθώς επέστρεψε κέρδη 2 ποσοστιαίων μονάδων στο κλείσιμο. Αρνητικά πρόσημα επικράτησαν και στην υπόλοιπη Ευρώπη, ενώ με μικρά κέρδη έκλεισαν οι βασικοί μετοχικοί δείκτες στις ΗΠΑ. Σε ικανοποιητικό έδαφος κινήθηκαν τα αποτελέσματα Β΄ τριμήνου της Γεκτερνα με τα προσαρμοσμένα EBITDA να διαμορφώνονται στα 250,2 εκ ευρώ(έναντι 218εκ ευρώ) και τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη στα 54,7 (έναντι 34,3εκ ευρώ). Αξίζει να σημειώσουμε ότι σημαντικό ανεκτέλεστο της τάξεως των 5,7 δισ ευρώ εμφανίζει πλέον ο όμιλος. Η νευρικότητα στο ΧΑ πιθανότατα να συνεχιστεί με το κλίμα στο εξωτερικό να μην είναι ιδιαίτερα υποστηρικτικό στην παρούσα φάση. Στα σημαντικότερα μάκρο της ημέρας τα στοιχεία από την αγορά κατοικίας Αυγούστου και η καταναλωτική εμπιστοσύνη ( Conf. Board) Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ.

Κύκλος
Η Epsilon Net και το ΚΡΙ-ΚΡΙ ανακοινώνουν σήμερα τα εξαμηναία αποτελέσματά τους και η ΕΛΣΤΑΤ τον κύκλο εργασιών επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου τον Ιούλιο. Η πρωινή άνοδος του Γ.∆. εξελίχθηκε τελικά σε bull trap καθώς στη προσέκρουσε στην αντίσταση των 1.240 μονάδων. Πιθανή αναμέτρηση με τις 1.213 και ενδεχομένως τις 1.207 μονάδες του Γ.∆. αναμένεται στη σημερινή συνεδρίαση.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης