Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Ποια μετοχή ξεχωρίζει στο ράλι ανακούφισης και ποια ούτε σήμερα μπορεί να σηκώσει κεφάλι

Ποια μετοχή ξεχωρίζει στο ράλι ανακούφισης και ποια ούτε σήμερα μπορεί να σηκώσει κεφάλι
Υπερβολική χαρακτηρίζουν την πτώση της Cenergy της προηγούμενες μέρες οι αναλυτές, χωρίς διάθεση αντίδρασης η ΕΥΔΑΠ
Σχετικά Άρθρα
Γενικευμένη είναι η ανοδική αντίδραση στο χρηματιστήριο, μετά τη μεγάλη υποχώρηση των μετοχών το προηγούμενο διάστημα και στον απόηχο της αντίδρασης των ξένων αγορών και της έκθεσης του ΔΝΤ.
Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση σχεδόν όλες οι μετοχές καταγράφουν άνοδο, αλλά τη μεγαλύτερη την έχει η Cenergy, η οποία σήμερα και μετά από έξι συνεχόμενες πτωτικές ενισχύεται 8,5% και θυμίζει ξανά τον παλιό καλό της εαυτό.
Πρόσφατα αναλυτές με αφορμή τη μεγάλη υποχώρηση από τα υψηλά της σημείωναν πως η πτώση είναι χωρίς λόγο και σημείωναν τους ελκυστικούς δείκτες που διαπραγματεύεται σε όρους EV/EBITDA.
Η μετοχή είναι στα 5,77 ευρώ με υψηλό όγκο 371 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 1,09 δισ. ευρώ.
Η διοίκηση μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων εξαμήνου επιβεβαίωσε την εκτίμηση για EBITDA στο σύνολο της χρήσης 180-200 εκατ. ευρώ.
Από την άλλη η μόνη μετοχή που δείχνει ότι δεν έχει συγκινηθεί από το ράλι σήμερα, είναι η ΕΥΔΑΠ.
Αν και από την αρχή του έτους έχει απώλειες 18% και έχει γράψει χαμηλό 43 μηνών, ούτε σήμερα μπορεί να βγάλει αντίδραση.
Είναι αμετάβλητη στα 5,5 ευρώ έχοντας γράψει χαμηλό στα 5,36 ευρώ και υψηλό στα 5,63 ευρώ.
Μάλιστα υψηλός είναι ο όγκος συναλλαγών καθώς ήδη έχει ξεπεράσει τις 97 χιλ. τεμάχια και στην τιμή που διαπραγματεύεται έχει σημαντικούς πωλητές.
Προφανώς και η πορεία των αποτελεσμάτων και οι δηλώσεις της διοίκησης για τα τιμολόγια έχουν επηρεάσει και συνεχίζουν να επηρεάζουν τη μετοχή.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης