Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Come back με υποσχέσεις από τους αγοραστές – Η δεύτερη καλύτερη συνεδρίαση της χρονιάς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Come back με υποσχέσεις από τους αγοραστές – Η δεύτερη καλύτερη συνεδρίαση της χρονιάς
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Μετά από κάμποσες συνεδριάσεις με πόνο και μεγάλες απώλειες, είχαμε μία από τις καλύτερες συνεδριάσεις της χρονιάς, σε ποσοστιαία άνοδο. Ράλι ανακούφισης από αυτά που χρειαζόταν η αγορά μας. Βοήθειες είχε από το εξωτερικό, αλλά και από την έκθεση του ΔΝΤ που δίνει εκτίμηση για καλή ανάπτυξη για φέτος και του χρόνου στη χώρα μας. Σχεδόν όλες οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης με άνοδο, αλλά δεν είχαν όλες την ίδια δίψα για υψηλότερα. Στο +4,19% και στις 1.157,85 μονάδες ο Γ.Δ., ενώ ο τραπεζικός ενισχύθηκε 6,81%. Στον απλό 200αρη το κλείσιμο του Γ.Δ. και πάνω τόσο από τον απλό όσο και από τον εκθετικό το κλείσιμο του τραπεζικού. Τονίζουμε πως οι δύο κινητοί στον τραπεζικό εφάπτονται.

ΤΡΟΦΙΜΑ: Δεκάδες οι αναφορές μας για την έκρηξη των τιμών και τον πληθωρισμό στα τρόφιμα εδώ και μήνες. Πάλι έκρηξη τιμών σύμφωνα με τα στοιχεία Σεπτεμβρίου. Αποκλιμακώνεται ο πληθωρισμός συνολικά, καλπάζει η ακρίβεια στο ράφι.

CENERGY: Ξαναέβγαλε τον καλό της εαυτό. Πιέστηκε σημαντικά και μάλιστα είχε έξι συνεχόμενες πτωτικές. Σήμερα όμως ήταν η μετοχή που ξεχώρισε από τα βαριά χαρτιά. Σκουπίστηκε υψηλότερα όλη η προσφορά και μάλιστα η μετοχή έκλεισε στο υψηλό ημέρας και στην πρώτη θέση των ανοδικών στο σύνολο των μετοχών. Στα 5,89 ευρώ και στο +10,71% με 509 χιλ. τεμάχια.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Δυνατή αντίδραση μετά τη μεγάλη διόρθωση που προηγήθηκε. Θα λέγαμε πως υστέρησε κάπως η Alpha Bank αν και το +5,33% δείχνει πως πήγε καλά. Όμως η Eurobank και η Πειραιώς είχαν άνοδο σχεδόν 7,5% και η Εθνική 6,75%. Θα θέλαμε από την ΑΛΦΑ να βλέπαμε καλύτερη άνοδο, γιατί εδώ και πολλούς μήνες υστερεί έναντι των άλλων συστημικών.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Στις επάλξεις και αυτή η μετοχή, η οποία είχε πιεστεί επίσης σημαντικά. Στα 33,52 ευρώ και στο +8,06%. Προφανώς και αυτές οι μετοχές που βρέθηκαν σήμερα στις πρώτες θέσεις των ανοδικών, είναι οι ίδιες που πρωταγωνιστούσαν και στις καλές εποχές και έδειξαν σήμερα, ότι δεν ξέχασαν την… τέχνη.

QUEST: Μετά από 11 συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, προφανώς και δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τη σημερινή πορεία της μετοχής. Με άνοδο βέβαια 4,76% αλλά χωρίς να ενθουσιάζει η κίνησή της.

ΕΥΔΑΠ: Ελπίζουμε κάποιος από την Κυβέρνηση να κοιτάζει τη μετοχή. Θέλουμε να πιστεύουμε πως κάποια στιγμή το κράτος θα αποφασίσει να προστατεύσει τα περιουσιακά του στοιχεία, όπως έκανε και με την περίπτωση της ΔΕΗ. Η σημερινή της συμπεριφορά ήταν απαράδεκτη και απλά επιβεβαιώνει όσα γράφουμε εδώ και καιρό με αφορμή τις δηλώσεις της διοίκησης. Η μόνη μετοχή σήμερα του FTSE 25 που έκλεισε χωρίς άνοδο. Στα 5,50 ευρώ, αμετάβλητη με μεγάλο όγκο 131 χιλ. τεμάχια και με τους πωλητές στην τιμή κλεισίματος να θέλουν να δώσουν άλλες 23 χιλ. τεμάχια. Ενώ οι περισσότερες μετοχές έκλεισαν με αγοραστές, αύτη έκλεισε με μεγάλους πωλητές.

ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ: Ξεχώρισε από τις μικρές καθώς έβγαλε ωραία αντίδραση και με όγκο μόλις 12 χιλ. τεμάχια ενισχύθηκε 8,24%.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Επίσης είχε πιεστεί υπερβολικά. Σήμερα έβγαλε δυνατή αντίδραση και ενισχύθηκε 7,83%.

ΓΕΒΚΑ: Άλλη μία μετοχή που τα θεμελιώδη είναι ισχυρά και πιέστηκε το προηγούμενο διάστημα. Στο +6,09% σήμερα.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Αντίδραση και εδώ αλλά με όγκο και δυνατούς πωλητές.

ΠΤΩΤΙΚΕΣ: Δεν ήταν πολλές και θα τις αναφέρουμε όλες. Με όγκο η SATO στο -8,97% και μεγάλους πωλητές και με μικρό όγκο στο -6,25% η ΕΛΒΕ, στο -3,91% η Μαθιός, στο -1,68% η Intertech και με μικρότερες απώλειες Εβροφάρμα, Κρι-Κρι, Real Cons., Centric και BriQ. Αυτές ήταν όσες έκλεισαν με απώλειες σήμερα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης