Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Τι σημαίνει για τη REDS η πώληση του Smart Park

Τι σημαίνει για τη REDS η πώληση του Smart Park
Το ερώτημα είναι αν υπάρχει λόγος ύπαρξης της REDS στο Χ.Α. μετά την πώληση του Smark Park και με δεδομένο ότι η Ελλάκτωρ κατέχει 94,2%
Σχετικά Άρθρα
Χωρίς τζίρο μένει η REDS μετά την πώληση του Smart Park στην Trade Estates της Fourlis, σύμφωνα με τη λογιστική κατάσταση εξαμήνου.
Από την άλλη όπως προκύπτει από το τίμημα και φαίνεται από το διαχωρισμό στη λογιστική κατάσταση θα υπάρξει σημαντική υπεραξία.
Πιο αναλυτικά, χθες ανακοινώθηκε η ολοκλήρωση της συναλλαγής και η θυγατρική ΓΥΑΛΟΥ της REDS πούλησε το εμπορικό πάρκο στην Trade Estates, η οποία υπενθυμίζεται είναι κοντά στο να εισαχθεί στο χρηματιστήριο με μικτή αξία χαρτοφυλακίου 450 εκατ. ευρώ.
Από την άλλη η REDS μένει με το ακίνητο στις Γούρνες Ηρακλείου που πρέπει να αναπτύξει και όπως λέγεται θα είναι ένα μικρό «Ελληνικό» και η επένδυση θα φτάσει τα 200 εκατ. ευρώ. Επίσης μένει με το κτήμα Καμπάς, ενώ έχει αναλάβει και τη μελέτη και την κατασκευή της ανάπτυξης της Μαρίνας Αλίμου.
Η REDS έχει εγγράψει στη λογιστική κατάσταση εξαμήνου τη ΓΥΑΛΟΥ που κατέχει το Smart Park στο ενεργητικό ως στοιχείο σχετιζόμενο με περιουσιακά στοιχεία κατεχόμενα προς πώληση με αξία 75,3 εκατ. ευρώ, ενώ η ανακοίνωση της πώλησης αναφέρει πως η συμφωνημένη αξία για τη συναλλαγή ανήλθε στα 110 εκατ. ευρώ χωρίς δάνεια και μετρητά, ενώ η αξία εξαγοράς προσδιορίζεται στα 93 εκατ. ευρώ με το ακριβές ποσό να οριστικοποιηθεί αργότερα.
Υπενθυμίζεται πως στις 31.01.2023, η μητρική εταιρεία REDS ΑΕ, προχώρησε στη σύναψη κοινού εξασφαλισμένου ομολογιακού δανείου συνολικού ποσού 71,4 εκατ. μέσω της 100% θυγατρικής της, ΓΥΑΛΟΥ, για τη χρηματοδότηση των έργων του Ομίλου καθώς και για την αναχρηματοδότηση υφιστάμενων δανείων, μειώνοντας έτσι σημαντικά τον αντιλαμβανόμενο κίνδυνο ρευστότητας του Ομίλου.
Στο εξάμηνο ο τζίρος της REDS ήταν στα 4,92 εκατ. ευρώ από 4,19 εκατ. ευρώ προερχόμενος όλος από τη ΓΥΑΛΟΥ.
Το ερώτημα είναι αν υπάρχει λόγος ύπαρξης της REDS στο Χ.Α. μετά την πώληση του Smark Park και με δεδομένο ότι η Ελλάκτωρ κατέχει 94,2%.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης