Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Επηρεάστηκε από το διεθνές κλίμα – Λίγες οι μετοχές που βάζουν πλάτη

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Επηρεάστηκε από το διεθνές κλίμα – Λίγες οι μετοχές που βάζουν πλάτη
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Αν και πήγε ο Γενικός Δείκτης μέχρι και τις 1.192 μονάδες (+1,56%) γύρισε χαμηλότερα λόγω και της πορείας των ευρωπαϊκών αγορών. Έτσι προσέγγισε και πάλι τον κινητό μέσο των 200 ημερών (απλό και εκθετικό, αφού τέμνονται) χωρίς όμως να τον ακουμπήσει. Χρειαζόμαστε περισσότερες μετοχές να βάλουν πλάτη. Εδώ και καιρό, οι ίδιες και οι ίδιες στηρίζουν. ΛΑΜΔΑ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΒΙΟ, ΕΛΠΕ, ΚΟΥΕΣ, ΕΥΔΑΠ, ΣΑΡ, ΤΙΤC, ΤΕΝΕΡΓ είναι μεταξύ των αδιάφορων και που πιέζονται εδώ και καιρό. Με ένα ΜΥΤΙΛ, ένα ΟΠΑΠ ή μία ΜΠΕΛΑ και κανά-δυο τράπεζες δεν κάνουμε δουλειά.

ΕΥΔΑΠ: Στις τελικές δημοπρασίες τη γύρισαν θετική και την έκλεισαν στο υψηλό ημέρας και στα 5,65 ευρώ με άνοδο 1,80%. Για καρό έχει αρνητική συμπεριφορά και βλέπουμε μεγάλους πωλητές. Στα 601 εκατ. ευρώ η αποτίμηση.

JUMBO: Αύριο η γενική συνέλευση για την έκτακτη χρηματική διανομή ύψους 1,47 ευρώ ανά μετοχή ή συνολικά 200 εκατ. ευρώ. Στα 24 ευρώ, αμετάβλητη.

LAMDA: Δεν μπορεί να απομακρυνθεί από τα 1-1,1 δισ. ευρώ. Μεγάλες απώλειες σήμερα με χαμηλό όγκο. Στα 6,1550 ευρώ και στο -2,99%.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Με καλό όγκο η μετοχή και μάλλον πιέστηκε αρκετά αφού έχασε 1,99%.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Συνεχίζεται η πτώση. Κάτω και το ομόλογο. Στα 1,6140 ευρώ και στο -2,18%. Απογοητευτική και πάλι η συμπεριφορά της μετοχής. Με το ζόρι είχε πάει τέλη Ιουλίου στα 2,39 ευρώ και τώρα κινδυνεύει να βρεθεί σε χαμηλά έτους. Απέχει μερικά σεντς.

ΕΛΠΕ: Εδώ και βδομάδες για να μην πούμε μήνες, δε δίνει αφορμή για σχολιασμό. Στο -2,75% και στα 6,72 ευρώ.

INTRALOT: Επαναλαμβάνουμε πως θεωρούμε ότι η αύξηση θα πάει εξαιρετικά και μπορεί η μετοχή να δει καλύτερα επίπεδα. Προφανώς και θέλει το χρόνο της και όσο θα δείχνει αποτελέσματα, τόσο θα ισχυροποιείται το θετικό σενάριο. Στις ΗΠΑ μπορεί να πάρει δουλειές, έχει μία σημαντική πατέντα και έχει και φυσικά την αναδιάρθρωση που θα δώσει μία άλλη προοπτική στον ισολογισμό. Δε χρειάζεται πάντως κυνήγι. Στο +10% και στα 0,7150 ευρώ με μεγάλο όγκο πάνω από 1,2 εκατ. τεμάχια. Αν βάλετε και το δικαίωμα που έκλεισε στα 0,0610 ευρώ καταλαβαίνετε πως το τελευταίο διάστημα έχει ισχυρή απόδοση, λόγω της ΑΜΚ. Συμβαίνει όταν μία εταιρεία κάνει αύξηση να κινείται υψηλότερα, ώστε να φτιάξει και την ψυχολογία των επενδυτών και να καλύψουν τα κεφάλαια.

MODA BAGNO: Έχουμε αναφερθεί ξανά στη μετοχή αφού την έχουμε στις επιλογές μας αλλά και λόγω θεμελιωδών μεγεθών. Τελευταία μας κάνει εντύπωση η εξαιρετική χρηματιστηριακή της συμπεριφορά. Μία μετοχή που για χρόνια δεν τραβούσε επενδυτικά βλέμματα ξαφνικά να έχει αγοραστές σε όλες τις τιμές και να ζητάνε αρκετές χιλιάδες τεμάχια, αποτελεί είδηση. Υψηλά 15 ετών και πάνω από 1 ευρώ. Ακόμα είναι φθηνή με βάση το εξάμηνο και την πρόβλεψη που μπορούμε να κάνουμε για το έτος. Στα 1,04 ευρώ και στο +6,67% με όγκο 39 χιλ. τεμάχια.

ΕΚΤΕΡ: Από τις μετοχές που ξεχώρισαν σήμερα. Έχει μεταβλητότητα το τελευταίο διάστημα, και είχε συμπληρώσει 4 πτωτικές συνεδριάσεις. Προφανώς και το εξάμηνο που δημοσίευσε δεν αφήνει μεγάλα περιθώρια υποχώρησης και κάτω από τα 2,50 ευρώ βγαίνουν αγοραστές. Στο +8,54%.

CENTRIC: Μεγάλη η διόρθωση της μετοχής και πάει να μπει εντός του σχηματισμού που συσσώρευε μέχρι και τον περασμένο Ιούνιο, όταν τον έσπασε και πήγε μέχρι τα 0,45 ευρώ. Στα 0,3140 ευρώ σήμερα. Η αποτίμηση στα 31,7 εκατ. ευρώ και νομίζουμε πως πλέον αδικείται η μετοχή.

INTERTECH: Στα 1,1250 ευρώ έχει γυρίσει η μετοχή και δεν έχουμε ακούσει κάτι για το ενδιαφέρον της CD Media. Γνωρίζαμε ότι στα 1,50 ευρώ δεν μπορούσε να γίνει deal. Στα 1,10 ευρώ μπορεί ή είναι πάλι πολλά;

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης