Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Ράλι ανακούφισης στις αγορές – Εντυπωσιακή κίνηση με πολλούς πρωταγωνιστές

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Ράλι ανακούφισης στις αγορές – Εντυπωσιακή κίνηση με πολλούς πρωταγωνιστές
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Η πορεία των ξένων αγορών έδωσε ώθηση και στη δική μας. Ανακουφισμένοι οι επενδυτές από τα λόγια των αξιωματούχων τη FED και βλέπουν πλέον πως ο κύκλος αύξησης των επιτοκίων μάλλον κλείνει. Οι αποδόσεις των ομολόγων υποχώρησαν και οι μετοχές αναρριχήθηκαν σε υψηλότερα επίπεδα. Δυνατή κίνηση και από τη δική μας αγορά με πολλούς πρωταγωνιστές και κλείσιμο στο υψηλό ημέρας. Δεν είδαμε εντυπωσιακό τζίρο και μεγάλες τοποθετήσεις, αλλά επιστρέψαμε πάνω από τις 1.200 μονάδες. Θέλουμε φυσικά συνέχεια, ώστε να απομακρυνθούμε περαιτέρω από τους κινητούς των 200 ημερών (απλό και εκθετικό) και να επιβεβαιωθεί η στήριξη που μας έδωσαν τις προηγούμενες μέρες.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Φυσικά και ήταν οι τράπεζες που έβαλαν πλάτη σήμερα και είναι οι μετοχές που είναι στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων των ξένων. Αύριο περιμένουμε ισχυρά αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο από την Alpha Bank και την Τράπεζα Πειραιώς, ενώ οι εξελίξεις αναφορικά με την πώληση του ποσοστού του ΤΧΣ στην Alpha Bank θα συνεχίσουν να επηρεάζουν. Η Πειραιώς και πάλι με την υψηλότερη άνοδο 4,58% και ακολούθησε η ΑΛΦΑ με 3,79%, η ΕΤΕ με 3,13% και η Eurobank με μόλις 0,33%.

AEGEAN: Ξεχώρισε και αυτή και έχει στις τελευταίες συνεδριάσεις βρει τον καλό της εαυτό. Κοντά στα 11 ευρώ έφτασε η μετοχή. Το τρίτο τρίμηνο θα επιβεβαιώσει πως η μετοχή είναι φθηνή και αξίζει καλύτερα επίπεδα αποτίμησης. Στις 14 Νοεμβρίου θυμίζουμε πως θα μάθουμε την πορεία του. Στα 10,88 ευρώ με άνοδο 5,84%.

CENERGY: Πρώτη έδωσε το σύνθημα για άνοδο και έχει συμπληρώσει ένα δυνατό σερί με ικανοποιητικά κέρδη σε λίγες συνεδριάσεις. Στα 6,60 ευρώ και στο +2,80%.

ΟΠΑΠ: Η συγκυρία βοήθησε τη μετοχή, γιατί από τη μία η αποκοπή του μερίσματος επηρέασε το Γ.Δ., αλλά από την άλλη η ισχυρή άνοδος των αγορών, έφερε αγοραστές στη μετοχή με αποτέλεσμα να χάσει λιγότερο η μετοχή από το μέρισμα που έκοψε. Ενώ δηλαδή έκοψε 1 ευρώ μικτό έχασε 0,57 ευρώ. Στα 15,51 ευρώ και στο -3,54%. Ουσιαστικά οι κάτοχοι μετοχών χθες είχαν όφελος περίπου 0,40 ευρώ καθαρό.

ΕΥΔΑΠ: Αν κάποιος κοίταζε σήμερα μόνο τη συγκεκριμένη θα νόμιζε πως η αγορά ήταν αδιάφορη και μάλλον πτωτική. Η ντροπή του FTSE 25 έχει καταντήσει. Με τα χίλια βάσανα και κουδουνιά στα 5,70 ευρώ που ήταν υψηλό ημέρας.

INTRAKAT: Προφανώς και η δική της πορεία αξίζει σχολιασμό. Τη στήριζαν καιρό στα 3 ευρώ και τώρα, με αφορμή την επικείμενη ολοκλήρωση της εξαγοράς της Άκτωρ πήγε στα υψηλά της και τα ισοφάρισε στο κλείσιμο. Στα 3,31 ευρώ και στο +5,08%. Ουσιαστικά σε υψηλό 14 ετών η μετοχή.

PHOENIX VEGA MEZZ: Πλησιάζει μάλλον η ώρα τις αποκοπής και βλέπουμε πονταρίσματα στη μετοχή. Με καλό όγκο η άνοδος και με 870 χιλ. τεμάχια ανεκτέλεστο στην πλευρά των αγοραστών, ήτοι στα 0,063 ευρώ (+3,28%).

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Ωραία και τα δικά της αντανακλαστικά. Είπαμε, έχει αγοράσει καλά ακίνητα και αρκετά φθηνά. Στα 1,07 ευρώ και στο +4,90%.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Στις τελευταίες συνεδριάσεις εντοπίσαμε ένα μαζεματάκι, παρά το γεγονός ότι πάλι έβγαιναν πολλά χαρτιά. Σήμερα είδαμε μία συνέχεια και μία καλή άνοδο. Πάλι όμως με πολλά χαρτιά να φεύγουν από τους πωλητές. Με όγκο 163 χιλ. τεμάχια έκλεισε στα 0,4530 ευρώ και στο +4,62%.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Μάλλον τέλειωσε εδώ ο πωλητής και ανέπνευσε η μετοχή. Με λίγο όγκο σήμερα πήγε ξανά προς τα 3 ευρώ, αλλά έκλεισε στα 2,91 ευρώ. Έχει ανακοινώσει εξαιρετικό εννεάμηνο και δεν μπορούσε μερικές μέρες τώρα να βρει το δρόμο της, αλλά μάλλον είχε να κάνει με τον πωλητή.

DIMAND: Συνεχίζει να απογοητεύει χρηματιστηριακά.

MODA BAGNO: Ζωγραφίζει…

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης