Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Κουρασμένα τα βαριά χαρτιά, ξεχώρισαν τα μικρομεσαία

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Κουρασμένα τα βαριά χαρτιά, ξεχώρισαν τα μικρομεσαία
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Μπορεί η αγορά στο ξεκίνημα να ακολούθησε τις ξένες αγορές, αλλά στη συνέχεια αυτές κινήθηκαν ανοδικά και εμείς δεν ακολουθήσαμε. Λίγο πριν το τέλος ο DAX ήταν στο +0,75% και εμείς στο -0,21%. Ταλαιπωρηθήκαμε γιατί δεν έχουμε τζίρο, γιατί δηλαδή το επενδυτικό ενδιαφέρον δεν είναι ισχυρό. Άκρως επιλεκτικά πήγαν και σήμερα οι επενδυτές και λίγες μετοχές μπορούμε να πούμε ότι ξεχώρισαν. Και οι περισσότερες είναι εκτός FT25. Με οριακές απώλειες τελικά το κλείσιμο (-0,13%) και χαμηλό τζίρο 61 εκατ. ευρώ λόγω μίας μάλλον κόπωσης στα βαριά.

INTRALOT: Η συγκεκριμένη ξεχώρισε και πολλοί περίμεναν παράθυρο ευκαιρίας για να αγοράσουν χαμηλά τη μετοχή, όπως συμβαίνει συνήθως. Δηλαδή, η μετοχή να πιέζεται όταν μπαίνουν τα νέα κομμάτια. Εδώ όμως δε συνέβη αυτό και η μετοχή δεν είδε αρνητικό πρόσημο σήμερα, ενώ βρέθηκε να γράφει διψήφιο ποσοστό ανόδου. Είχαμε πολλά χρόνια να ζήσουμε τέτοιες στιγμές. Η στήλη είχε θέμα πριν μερικές μέρες για το πως έμειναν έξω οι θεσμικοί. Άρα δεν αποκλείεται αυτοί να οδήγησαν τη μετοχή σήμερα υψηλότερα. Στα 0,7950 ευρώ (υψηλό 2 ετών) με άνοδο 10,42% και όγκο πάνω από 6 εκατ. τεμάχια.

ΕΚΤΕΡ: Νέα υψηλά 22 και κάτι ετών έγραψε σήμερα η μετοχή, αφού βρέθηκε να γράφει ενδοσυνεδριακό υψηλό πάνω από αυτό που είχε γράψει τον Αύγουστο. Βρέθηκε στα 3,37 ευρώ με προηγούμενο υψηλό στα 3,34 ευρώ, ενώ έκλεισε στα 3,30 ευρώ με άνοδο 3,45%. Διαγραμματικά η στήλη έχει δώσει το στόχο που τον βλέπει.

JUMBO: Το δεκάμηνο πάει εξαιρετικά και πάνω από τις εκτιμήσεις που έχει δώσει η διοίκηση. Η Ρουμανία δείχνει ότι έχει μεγάλη ανάπτυξη. Και η Ελλάδα πάντως παρά το γεγονός ότι δύο μεγάλα καταστήματα είναι κλειστά μετά τις καταστροφές που προκάλεσαν οι πλημμύρες, πήγε καλά. Πιέστηκε σήμερα και υποχώρησε 2,21%, αλλά είχε κάνει καλή κίνηση στις προηγούμενες συνεδριάσεις.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Στα 8 ευρώ από 7,8 ευρώ ανέβασε την τιμή στόχο η Piraeus Securities στοχεύοντας σε δείκτη αποτίμησης προς ενσώματα ίδια κεφάλαια μία φορά. Εκτιμά διανομή μερίσματος 25% το 2023 και 30% το 2024. Σημειώνει τη δυνατότητα αγοράς ιδίων μετοχών και βάζει στα πλεονεκτήματα την κεφαλαιακή θέση, τη διάρθρωση του ισολογισμού και τη ρευστότητα. Δίνει σύσταση αγοράς για τη μετοχή. Οριακή άνοδος για τη μετοχή.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Στα 44,50 ευρώ από 34,50 ευρώ αύξησε την τιμή στόχο η Piraeus Securities διατηρώντας εννοείται τη σύσταση για αποδόσεις ανώτερες από αυτές της αγοράς. Όπως αναφέρει είναι σε καλό δρόμο ώστε να πετύχει EBITDA πάνω από 1 δισ. ευρώ το 2023 και περιμένει μέρισμα 1,60 ευρώ ανά μετοχή από τα κέρδη της χρήσης. Επιπλέον ο δείκτης καθαρού δανεισμού προς EBITDA είναι κάτω από 2 φορές αφήνοντας χώρο για επενδυτικές ευκαιρίες. Παρά την πρόσφατη άνοδο της μετοχής η χρηματιστηριακή πιστεύει πως παραμένει ένα ελκυστικό στόρι ανάπτυξης στον τομέα της ενεργειακής μετάβασης. Στα 35,36 ευρώ και στο +1,49%.

PERFORMANCE: Από τον κλάδο την έχουμε ξεχωρίσει και την έχουμε στις επιλογές μας. Όμως δεν έχει πάει όπως θα θέλαμε. Στις τελευταίες συνεδριάσεις και μετά την ανακοίνωση ότι προχωράει η διοίκηση της διαδικασίες για μετάταξη στην Κύρια Αγορά, αυξήθηκε το επενδυτικό ενδιαφέρον και η μετοχή πήγε υψηλότερα. Θέλουμε βέβαια καλύτερο δεύτερο εξάμηνο, γιατί το πρώτο δεν ενθουσίασε.. Στα 4,3450 ευρώ και στο +5,08%.

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ: Αν και αρκετά διαπραγματεύονται κάτω από το 100, νομίζουμε πως πάλι δεν είναι ελκυστικά, όταν μπορείς να πάρεις έντοκα με 3,8%. Προφανώς και οι ανάδοχοι εδώ έβαλαν εξαιρετικά χαμηλά τα ομόλογα «παγιδεύοντας» τους επενδυτές. Και η στήλη δεν μιλάει εκ του αποτελέσματος. Τα έγραφε εδώ και μήνες και πριν ακόμα αρχίσουν να αυξάνονται τα επιτόκια. Υπερδανεισμένες, δανείζονταν με 2,5% που ξανακούστηκε;

SARANTIS: Προφανώς και οι αγορές μετοχών από τους βασικούς μετόχους δεν περνάνε απαρατήρητες. Έχουν ενισχύσει τα ποσοστά τους μετά και τις διαγραφές ιδίων μετοχών, αλλά και τις συνεχιζόμενες αγορές που κάνουν από το ταμπλό.

ΕΥΑΘ: Δε λέει να ξεκολλήσει από τη μετριότητα. Είτε καλό, είτε κακό το κλίμα, αυτή όπως και η ΕΥΔΑΠ είναι κολλημένες. Προφανώς και πληρώνουν τη μη μετακύλιση του ενεργειακού κόστους στον τελικό καταναλωτή. Έχουν όμως και μετόχους και πρέπει να τους σκεφτούν οι διοικήσεις. Στα 3 ευρώ και στο -0,99%.

ΜODA BAGNO: Συνεχίζει να έχει καλή συμπεριφορά και βελτιωμένους όγκους. Στα 1,27 ευρώ και στο +5,83% με περισσότερα από 27 χιλ. τεμάχια συναλλαγές.

INTRACOM: Κάτι έκανε και αυτή σήμερα, αν και εδώ και καιρό περιμένουμε περισσότερα. Στα 2,23 ευρώ και στο +3,96%, πήρε λίγη από τη λάμψη της Intralot, αφού πλέον έχει και θέση στην εταιρεία μετά τη συμμετοχή στην πρόσφατη αύξηση κεφαλαίου και έχει και υπεραξίες ήδη.

FRIGOGLASS: Στο +10% και με μεγάλο όγκο, ενώ οι αγοραστές ζητούσαν άλλα 120 χιλ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης