Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Τάση από τις αγορές του εξωτερικού – Τα αποτελέσματα εννεαμήνου στο επίκεντρο

Χρηματιστήριο: Τάση από τις αγορές του εξωτερικού – Τα αποτελέσματα εννεαμήνου στο επίκεντρο
ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Ελλάκτωρ και Κρι-Κρι θα βρεθούν στο επίκεντρο λόγω δημοσίευσης καλών αποτελεσμάτων για το εννεάμηνο
Σχετικά Άρθρα
Η πορεία των ξένων αγορών αλλά και τα αποτελέσματα που δημοσιεύονται θα συνεχίσουν να δίνουν τάση στην αγορά και να δημιουργούν επιλεκτικές κινήσεις.
Χθες, δημοσίευσαν αποτελέσματα ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Ελλάκτωρ και Κρι-Κρι τα οποία ήταν καλά έως εξαιρετικά.
Σήμερα πριν το άνοιγμα δημοσιεύει αποτελέσματα η Intralot, ενώ οι εισηγμένες Aegean, Lamda και Intralot έχουν προγραμματίσει ενημέρωση αναλυτών.
Οι εκτιμήσεις για το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών κάνουν λόγο για ήπια αρνητικό ξεκίνημα ενώ η δική μας αγορά θα προσπαθήσει να συσσωρεύσει γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

Eurobank Equities
Σήμερα, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της ΕΕ δείχνουν ελαφρώς αρνητικό άνοιγμα, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν μια σειρά από αντικρουόμενες δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων των οικονομικών προοπτικών και των ρυθμίσεων της νομισματικής πολιτικής.

Optima Bank
Περιμένουμε το θετικό momentum να συνεχιστεί και σήμερα.

Beta
Αναμένουμε μια υποτονική συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές θα κάνουν ένα διάλειμμα αναμένοντας τα στοιχεία της Black Friday. Σημειώστε επίσης ότι την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο το Road Show (Δευτέρα και Τρίτη). Ο Νοέμβριος τελειώνει με την αναπροσαρμογή της MSCI στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Τρίτης, ενώ την επόμενη Παρασκευή η Fitch αναμένεται να ανακοινώσει την ετυμηγορία της για την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας. Έτσι, πολλά γεγονότα θα ακολουθήσουν διατηρώντας τη ροή ειδήσεων και το ενδιαφέρον στην εγχώρια αγορά.

Κύκλος
Η Intralot ανακοινώνει σήμερα τα μεγέθη της για το 9μηνο. Η ημιαργία στις αγορές των ΗΠΑ αναμένεται να επηρεάσει πάλι τις συναλλαγές και στο Χ.Α. με την αναμέτρηση με την περιοχή των 1264-1270 μονάδων να είναι σε πλήρη εξέλιξη στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδος.

Depolas
Σχεδόν αδιάφορη ήταν η χθεσινή συνεδρίαση στο ΧΑ, ενώ στο ίδιο μοτίβο κινήθηκαν και οι δείκτες στην υπόλοιπη Ευρώπη, καθώς η αγορά των ΗΠΑ παρέμεινε κλειστή. Στο γεωπολιτικό πεδίο η προσωρινή κατάπαυση του πυρός αν και καλοδεχούμενη δεν θα επηρεάσει τις αγορές. Στο επίκεντρο βρίσκονται σταθερά μάκρο και εταιρικά αποτελέσματα. Στο εσωτερικό τα αποτελέσματα της ΓεκΤερνα κινήθηκαν σε θετική τροχιά στο Γ΄τρίμηνο εξαιρουμένων των EBITDA από την ενέργεια που ήταν αναμενόμενο να υποχωρήσουν με αποτέλεσμα η λειτουργική κερδοφορία του εν λόγω τριμήνου να διαμορφωθεί στα 146,1 εκ ευρώ. Ο καθαρός δανεισμός του ομίλου ανήλθε στα 1,63 δισ ευρώ εκ των οποίων, ωστόσο, τα 1,51 δισ προέρχονται από τον τομέα των παραχωρήσεων και των ΑΠΕ. Ο ΓΔΧΑ έχει τις δυνάμεις να κινηθεί προς την περιοχή των 1290 μονάδων αν το επιτρέψουν και οι συνθήκες. Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον δείκτη επιχειρηματικού κλίματος IFO Νοεμβρίου στη Γερμανία και τους δείκτες μεταποίησης και υπηρεσιών PMI στις ΗΠΑ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης