Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Μεγάλες εντολές στις δημοπρασίες στα βαριά χαρτιά – Ποιες μετοχές ξεχώρισαν

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Μεγάλες εντολές στις δημοπρασίες στα βαριά χαρτιά – Ποιες μετοχές ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Με μεγάλο τζίρο στις τελικές δημοπρασίες και κατάφεραν οι εντολές που μπήκαν στο τέλος και ξεπέρασαν τα 30 εκατ. ευρώ να γυρίσουν την αγορά και από το χαμηλό ημέρας του -0,24% να κλείσουμε με άνοδο 0,53%. Προφανώς και θα πρέπει να αναζητήσουμε στο Λονδίνο την αιτία και στο συνέδριο της Morgan Stanley. Δεν ήταν λίγες αυτές οι μετοχές που είχαν εντολές στο τέλος. Έγιναν βέβαια και κάποια πακέτα με αποτέλεσμα ο καθαρός τζίρος να είναι 107 εκατ. ευρώ περίπου.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Αυτή ξεχώρισε σήμερα και το δικαιούται και με το παραπάνω. Δεν μπορεί να κλείσει τη χρονιά με ελάχιστη απόδοση. Τον τελευταίο μήνα το προσπαθεί. Είδαμε μείωσε χρέους στο εννεάμηνο, συνεχίζουν να επηρεάζουν οι τόκοι, αλλά και 713 εκατ. ευρώ αποτίμηση είναι εξαιρετικά χαμηλή. Στα 1,90 ευρώ και στο +5,56% με υψηλό όγκο συναλλαγών πάνω από 360 χιλ. τεμάχια.

ΕΥΔΑΠ: Λέτε; Άκρως υποτιμημένη εδώ που έχει φτάσει. Πιστεύουμε η διοίκηση να έχει καταλάβει τι παίχτηκε και να έχει αντιληφθεί τα λάθη της. Οι νέες προσθήκες μαθαίνουμε πως είναι καλές και εννοούμε το νέο μέλος στο Δ.Σ. που τοποθέτησε το κράτος. Κινητικότητα βλέπουμε στις τελευταίες συνεδριάσεις και σήμερα έγραψε τιμές λίγο πάνω από 6 ευρώ. Στο υψηλό ημέρας στο κλείσιμο και στα 6,02 ευρώ με άνοδο 2,73%.

ΤΙΤΑΝ: Ήταν πολύ κοντά σήμερα στο να γράψει νέο ενδοσυνεδριακό υψηλό έτους και στις τελικές δημοπρασίες το κατάφερε. Το άξιζε και με το παραπάνω με βάση το εννεάμηνο που έχει δημοσιεύσει και το γεγονός ότι έχει πετύχει νωρίτερα τους στόχους που έχει θέσει. Στα 19,50 ευρώ και στο +1,67% με όγκο 37 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 1,52 δισ. ευρώ.

SARANTIS: Στο υψηλό ημέρας στις τελικές δημοπρασίες και στα 8,50 ευρώ με άνοδο 5,59%.

ΒΑΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ: Ξεχώρισαν επίσης Μυτιληναίος, Motor Oil, ΟΠΑΠ και Lamda. Στις τράπεζες μικτή η εικόνα χωρίς να μπορούμε να σημειώσουμε πολλά.

OPTIMA BANK: Νέο ιστορικό υψηλό για τη μετοχή.

ΕΥΑΘ: Το ότι είδαμε σήμερα αγοραστές με χιλιάρικα σε κομμάτια πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος το λες και θετική εξέλιξη. Θα μπορούσε να κλείσει καλύτερα, αλλά στις τελευταίες συνεδριάσεις βλέπουμε στο τέλος απουσία προσοχής και διάθεσης ωραιοποίησης. Στα 3,14 ευρώ και στο +0,32%.

TRADE ESTATES: Αύξησε η Autohellas το ποσοστό της πάνω από 10%.

ΚΡΙ-ΚΡΙ: Με τέτοια αποτελέσματα λογική η συνέχιση της ανοδικής κίνησης. Στα 310 εκατ. ευρώ η αποτίμηση.

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Πολύ καλή η πορεία της μετοχής σήμερα.

ΕΚΤΕΡ: Σιγά μην έμενε πίσω…

INTRACOM: Πήγε ενδοσυνεδριακά μέχρι και στα 2,80 ευρώ (+4,09%) αλλά με το γύρισμα της αγοράς πήγε πρώτη χαμηλότερα και στο τέλος, μετά τις τελικές δημοπρασίες έκλεισε και στο χαμηλό ημέρας και στα 2,63 ευρώ με απώλειες 2,23%.

ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ: Με καλό όγκο σήμερα στα 2,64 ευρώ και στο +3,94%.

FRIGOGLASS: Τέταρτη συνεχόμενη πτωτική και στην πλευρά των πωλητών παραμένουν πολλά τα ανεκτέλεστα. Σήμερα στο -9,72% και στα 0,0650 ευρώ έμειναν 2,8 εκατ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης