Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

X.A.: Τάση από τις αγορές του εξωτερικού – Δύο δυνατές αποκοπές στο ταμπλό σήμερα

X.A.: Τάση από τις αγορές του εξωτερικού – Δύο δυνατές αποκοπές στο ταμπλό σήμερα
Η αξία των συναλλαγών δεν αποκλείεται να αρχίσει να φθίνει το επόμενο διάστημα, καθώς οι ξένοι διαχειριστές κλείνουν τα βιβλία τους
Σχετικά Άρθρα
Το road show στο Λονδίνο ήταν επιτυχημένο και αυτό είναι κάτι που τονίζεται από όλους. Μένει βέβαια να αποτυπωθεί και στο ταμπλό με εντολές αγοράς από διαχειριστές και επενδυτές που ήταν εκεί και άκουσαν τις διοικήσεις των εισηγμένων.
Η πορεία της αγοράς βραχυπρόθεσμα θα συνεχίσει να εξαρτάται από την πορεία των ξένων αγορών, καθώς δεν υπάρχει στον ορίζοντα κάποιος σημαντικός καταλύτης.
Οι επιλεκτικές τοποθετήσεις σε μετοχές που με βάση τα θεμελιώδη δικαιολογούν υψηλότερα επίπεδα τιμών θα μπορούσαν να προσφέρουν στήριξη.
Η αξία των συναλλαγών δεν αποκλείεται να αρχίσει να φθίνει το επόμενο διάστημα, καθώς οι ξένοι διαχειριστές κλείνουν τα βιβλία τους και οι εγχώριες δυνάμεις θα κληθούν να παίξουν ενεργότερο ρόλο.
Σήμερα οι μετοχές των Sunrise και Phoenix ΜΕΖΖ διαπραγματεύονται με νέα ονομαστική αξία και χωρίς το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου των 0,0812 ευρώ και 0,0144 ευρώ αντίστοιχα. Η απόδοση είναι γύρω από το 20%.

Eurobank Equities
Για σήμερα τα ευρωπαϊκά παράγωγα παραπέμπουν σε μικτό άνοιγμα με τους επενδυτές να επεξεργάζονται τα σχόλια των αξιωματούχων της FED, ενώ περιμένουν βασικά στοιχεία για τον πληθωρισμό.

Piraeus Securities
Μετά την ολοκλήρωση του Ελληνικού Επενδυτικού Συνεδρίου στο Λονδίνο, θα περιμέναμε ότι η αγορά θα συσσωρεύσει στα τρέχοντα επίπεδα κινούμενη στο εύρος του +/-0,5%.

Optima Bank
Αναμένουμε ότι η αγορά θα αναζητήσει κατεύθυνση, ακολουθώντας τις διεθνείς τάσεις σήμερα.

Beta
Τα θετικά μηνύματα από το road show στο Λονδίνο μπορεί να προκαλέσουν κάποιο επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον στη σημερινή συνεδρίαση. Περιμένουμε ήπια ανάκαμψη με τον τραπεζικό κλάδο να οδηγεί την αγορά.

Κύκλος
Ο Ο∆∆ΗΧ διενεργεί σήμερα δημοπρασία για έντοκα γραμμάτια εξάμηνης διάρκειας (στο 3,92% στην προηγούμενη). Στη Γερμανία και τη Γαλλία ανακοινώνονται τα στοιχεία του πληθωρισμού (στο 3,6% από 3,8% στην πρώτη, στο 3,7% από 4% στη δεύτερη αναμένουν οι αγορές). Στις 1270 μονάδες η πλησιέστερη αντίσταση για το Γ.∆. στο Χ.Α.

Merit
Ο ΚΜΟ 200 ημερών βρίσκεται στις 1198 μονάδες. Σημεία στήριξης 1197 και 1220 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 1266 και 1346 μονάδες.

Depolas
Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει κρίσιμα μακροοικονομικά μεγέθη όπως τον πληθωρισμό Νοεμβρίου στη Γερμανία και την καταναλωτική εμπιστοσύνη Νοεμβρίου (τελευταία μέτρηση) στην Ευρωζώνη. Ενδεχομένως όμως, το σημαντικότερο για τις αγορές να είναι ο δείκτης τιμών προσωπικής κατανάλωσης στις ΗΠΑ. Ο συγκεκριμένος δείκτης παρακολουθείται στενά από την κεντρική τράπεζα, ενώ η θυμίζουμε ότι την Παρασκευή θα έχουμε και ομιλία του κ. Πάουελ, όπου μετά και τα σημερινά δεδομένα, η αγορά θα περιμένει λεπτομέρειες για την πορεία των επιτοκίων και πιθανότατα διασφάλιση ότι αυτά δεν θα κινηθούν υψηλότερα. Σημειώνουμε ότι πλέον η αγορά ποντάρει σε μείωση επιτοκίων στις ΗΠΑ κατά 100μβ μέχρι το τέλος του 2024 και οποιαδήποτε ανεπιθύμητη μεταβολή σε μεγέθη πληθωρισμού και αγοράς εργασίας πιθανότατα να ανακόψει την θετική πορεία των μετοχών παγκοσμίως (MSCI World index_+8.8% για τον Νοέμβριο) το τελευταίο διάστημα. Επιπροσθέτως, σήμερα δημοσιεύεται και το Beige book. Στο εσωτερικό, ανακοινώθηκαν χθες τα αποτελέσματα της τακτικής εξαμηνιαίας αναθεώρησης της σύνθεσης των Δεικτών της Αγοράς Μετοχών Χ.Α. για τη περίοδο Μάϊος 2023 – Οκτώβριος 2023 και οι αλλαγές θα ισχύσουν από 18 Δεκεμβρίου. Αναμένουμε αύξηση της μεταβλητότητας το επόμενο διάστημα καθώς βαδίζουμε και προς την εκπνοή της τελευταίας σειράς παραγώγων του έτους.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης