Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Ανοδικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές – Το βλέμμα στο rebalancing του MSCI

Χρηματιστήριο: Ανοδικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές – Το βλέμμα στο rebalancing του MSCI
Μπορεί να μην υπάρχει κάποια προσθήκη ή διαγραφή ελληνικών μετοχών στους δείκτες MSCI, ωστόσο αναμένονται σημαντικές ροές και πάνω από 100 εκατ. ευρώ
Σχετικά Άρθρα
Στο rebalancing του MSCI θα στραφούν σήμερα τα επενδυτικά βλέμματα με τους αναλυτές να περιμένουν αύξηση των συναλλαγών αλλά και ανοδική κίνηση, λόγω του καλού κλίματος που αναμένεται στις ευρωπαϊκές αγορές.
Μπορεί να μην υπάρχει κάποια προσθήκη ή διαγραφή ελληνικών μετοχών στους δείκτες MSCI, ωστόσο αναμένονται σημαντικές ροές και πάνω από 100 εκατ. ευρώ.
Επιπλέον, οι επενδυτές αύριο το βράδυ περιμένουν την αξιολόγηση της Fitch και προεξοφλούν αναβάθμιση και επενδυτική βαθμίδα και από τον συγκεκριμένο οίκο.
Οι μετοχές της Πλαστικά Θράκης διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο προσωρινό μέρισμα ύψους 0,0664 ευρώ ανά μετοχή (καθαρό).
Σημειώνεται, πως την επόμενη βδομάδα θα ξεκινήσει η δημόσια εγγραφή της Orilina για την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών με ανώτατη τιμή τα 0,95 ευρώ ανά μετοχή.

Piraeus Securities
Για τη σημερινή συνεδρίαση, θα περιμέναμε η αγορά να κινηθεί ανοδικά, ακολουθώντας το θετικό κλίμα στις διεθνείς αγορές, σε υψηλούς όγκους λόγω του rebalancing του MSCI που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος της σημερινής συνεδρίασης (με ισχύ από αύριο), χωρίς προσθήκες/διαγραφές για τις ελληνικές μετοχές.

Eurobank Equities
Σήμερα, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της Ε.Ε. δείχνουν θετικό άνοιγμα καθώς οι επενδυτές βλέπουν με περισσότερη αξιοπιστία την ιδέα του τέλους του κύκλου της πολιτικής σύσφιξης.

Optima Bank
Περιμένουμε το θετικό momentum να συνεχιστεί, με το βλέμμα να είναι στις διεθνείς τάσεις σήμερα.

Κύκλος
Στις δημοπρασίες της σημερινής συνεδρίασης λαμβάνουν χώρα οι αναδιαρθρώσεις των δεικτών MSCI με τη μετοχή της Εθνικής να αναμένεται να είναι πρωταγωνιστής μετά την αναβάθμιση του συντελεστή στάθμισής της από το 60% σχεδόν στο 82%. Οριακή η υπέρβαση των 1270 μονάδων του Γ.∆. δεν παύει να αποτελεί μια σημαντική τεχνική εξέλιξη, που αν αποδειχθεί έγκυρη θα ανοίξει ο δρόμος προς τις 1300. ∆ιαφορετικά, ο δείκτης θα αναζητήσει την στήριξη των 1256 μονάδων.

Depolas
Συνέχισε ανοδικά και χθες ο ΓΔΧΑ βοηθούμενος από τα χαμηλότερα των εκτιμήσεων μεγέθη πληθωρισμού σε Γερμανία και ΗΠΑ. Για σήμερα έχουμε άλλο ένα σετ μακροοικονομικών μεγεθών τα οποία θα κληθεί να αξιολογήσει η αγορά και αφορούν και πάλι τα επίπεδα τιμών. Πιο συγκεκριμένα, αναμένουμε μεταξύ άλλων, τον πληθωρισμό Νοεμβρίου σε Γαλλία, Ιταλία και Ευρωζώνη (αρχικές μετρήσεις) καθώς και τον δείκτη τιμών προσωπικής κατανάλωσης Οκτωβρίου στις ΗΠΑ. Στο ΧΑ, η ολοκλήρωση των μετοχικών αλλαγών στους δείκτες της MSCI ενδέχεται να οδηγήσει σε αύξηση της μεταβλητότητας τον ΓΔΧΑ. Επίσης, υπενθυμίζουμε ότι σήμερα πραγματοποιείται και η ΓΣ του ΟΤΕ με ένα νέο πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών να βρίσκεται στην ατζέντα του. Βραχυπρόθεσμο στοίχημα για τον ΓΔΧΑ αποτελεί η προσέγγιση των 1300 μονάδων.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης