Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Αναμένεται υψηλός τζίρος λόγω τριπλής λήξης στα παράγωγα και rebalancing FTSE και Stoxx

Χρηματιστήριο: Αναμένεται υψηλός τζίρος λόγω τριπλής λήξης στα παράγωγα και rebalancing FTSE και Stoxx
Το θετικό κλίμα στις αγορές του εξωτερικού συντηρείται και θα μπορούσε να δώσει συνέχεια στις επιλεκτικές κινήσεις των επενδυτών του Χ.Α.
Σχετικά Άρθρα
Μέρα λήξης παραγώγων και rebalancing η σημερινή.
Τριπλή μάλιστα η λήξη των παραγώγων και ίσως δούμε κάποια μεταβλητότητα, αλλά το ενδιαφέρον στρέφεται κυρίως στο κλείσιμο της συνεδρίασης, όπου θα δούμε δύο rebalancing.
Ένα λόγω της αναδιάρθρωσης των δεικτών FTSE Russell και έχουμε την αύξηση της στάθμισης της HelleniQ Energy, και ένα λόγω αναδιάρθρωσης των δεικτών STOXX όπου έχουμε την ένταξη των Optima Bank και Epsilon Net σε δείκτες του οίκου.
Σημειώνεται πως από τη Δευτέρα μπαίνουν σε ισχύ και οι αλλαγές στους δείκτες FTSE του Ελληνικού Χρηματιστηρίου.
Ο Γενικός Δείκτης έχει συμπληρώσει πέντε ανοδικές συνεδριάσεις και από τον αρχή του έτους η άνοδος ανέρχεται στο 39,3%.
Η πορεία των διεθνών αγορών θα καθορίσει την τάση με τους επενδυτές να περιμένουν μειώσεις επιτοκίων από τη FED από τον ερχόμενο Μάρτιο.
Τα ευρωπαϊκά παράγωγα παραπέμπουν σε ανοδικό άνοιγμα με την ψυχολογία των επενδυτών να παραμένει σε καλά επίπεδα.
Τονίζεται πως οι επενδυτές που στο τέλος της συνεδρίασης θα έχουν μετοχές της Motor Oil θα έχουν δικαίωμα στο προσωρινό μέρισμα ύψους 0,4 ευρώ ανά μετοχή, το οποίο αποκόπτεται την ερχόμενη Δευτέρα.
Τη Δευτέρα ξεκινάει και η διαπραγμάτευση του εταιρικού ομολόγου της Ideal.

Eurobank Equities
Σήμερα, τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν ανοδικό άνοιγμα με την επενδυτική ψυχολογία να παραμένει θετική μετά και την απόφαση της FED και τις ελπίδες ότι η Κίνα θα μπορούσε να εντείνει τα μέτρα στήριξης για να διατηρήσει τη σταθερότητα της οικονομικής ανάπτυξης.

Optima Bank
Αναμένουμε πως το θετικό momentum θα συνεχιστεί σήμερα, με κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών. Λήγουν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης σήμερα και γίνεται rebalancing δεικτών FTSE Athex και Stoxx.

Beta
Τριπλή λήξη σήμερα: Εκτός από τη λήξη της σειράς Δεκεμβρίου, στο τέλος της συνεδρίασης θα πραγματοποιηθεί και το rebalancing των δεικτών FTSE εξέλιξη που αναμένεται να δώσει υψηλούς όγκους συναλλαγών.

Depolas
Θετικό πρόσημο είχαμε χθες για τον ΓΔΧΑ, αλλά με κλείσιμο στα χαμηλά ημέρας. Κέρδη καταγράφηκαν και στους περισσότερους βασικούς διεθνείς μετοχικούς δείκτες, παρόλο που η ΕΚΤ δεν αναφέρθηκε σε πιθανές μειώσεις επιτοκίων εντός του Α΄ εξαμήνου του 2024. Για σήμερα, στο εσωτερικό, αναμένουμε υψηλότερο τζίρο εν όψει εκπνοής παραγώγων και ολοκλήρωσης των μετοχικών αλλαγών στους δείκτες του ΧΑ. Στο μέτωπο των μακροοικονομικών βαρύτητα θα δοθεί στις αρχικές μετρήσεις PMI Δεκεμβρίου για υπηρεσίες και μεταποίηση σε Γαλλία, Γερμανία, Ευρωζώνη και ΗΠΑ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης