Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Ήπιες κινήσεις profit taking μετά από 5 ανοδικές με το βλέμμα στο rebalancing

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Ήπιες κινήσεις profit taking μετά από 5 ανοδικές με το βλέμμα στο rebalancing
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Η αναβάθμιση από Fitch και S&P των ελληνικών τραπεζών θα βοηθήσει τη σημερινή συνεδρίαση. Αναμένεται υψηλός τζίρος καθώς έχουμε τριπλή λήξη στο Χρηματιστήριο Παραγώγων και rebalancing δεικτών FTSE Russell και Stoxx. Έχουμε και των δεικτών FTSE Athex, αλλά δε νομίζουμε ότι έχουν σημαντικές ροές.

Οι αγορές της Ευρώπης άνοιξαν με άνοδο και η εγχώρια αγορά προσπαθεί να ακολουθήσει. Έχοντας όμως ήδη 5 συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, παρατηρούνται εκτός από επιλεκτικές τοποθετήσεις και κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Πειραιώς, Eurobank και Alpha Bank με λίγο καλύτερη συμπεριφορά στα πρώτα λεπτά σε σύγκριση με την Εθνική, αλλά βγαίνουν και πωλήσεις.

OTE: Παύει από 19 Δεκεμβρίου η διαπραγμάτευση 8,245 εκατ. ιδίων μετοχών, στο πλαίσιο της επιβράβευσης των μετόχων που υλοποιεί εδώ και χρόνια ο Οργανισμός. Ο Μιχάλης Τσαμάζ, ένας πετυχημένος μάνατζερ αποχωρεί σε λίγους μήνες. Ο ΟΤΕ βελτίωσε τα οικονομικά του στο διάστημα της δικής του διοίκησης και οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε.

Ανέλαβε σε μία δύσκολη περίοδο για τη χώρα, το 2010, με τη μετοχή τότε να είναι στα 6 ευρώ και να βουτάει 2 χρόνια αργότερα, λόγω των μνημονίων και της ελληνικής χρεοκοπίας στα 2 ευρώ. Τα τελευταία χρόνια η μετοχή έχει απογοητεύσει και βρίσκεται σε επίπεδα που ήταν το 2014 ή το 2018.

ΕΛΠΕ: Προσπαθεί να βελτιώσει λίγο την τιμή μετά την πίεση που δέχθηκε λόγω του placement. Ίσως η βελτίωση των δεικτών αποτίμησης από την πτώση να τράβηξε επενδυτές. Στα 7,28 ευρώ.

ΕΥΔΑΠ: Η μετοχή στην αρχή του έτους ήταν στα 6,80 ευρώ και σήμερα είναι στα 6,19 ευρώ με απώλειες 9% την ώρα που ο Γενικός Δείκτης έχει απόδοση 40%. Οι μέτοχοι δεν έλαβαν μέρισμα για τη χρήση 2022 αν και μπορούσε να δώσει κάτι η διοίκηση και υπήρχε αίτημα μετόχου μειοψηφίας. Επιπλέον η διοίκηση εμφανίστηκε ευχαριστημένη που δεν αυξάνονται τα τιμολόγια και πήρε ο μέτοχος όλη τη ζημιά από το ενεργειακό κόστος. Εσείς που διαβάζετε τα παραπάνω, πιστεύετε ότι οι μέτοχοι είναι ικανοποιημένοι; Έξαλλοι είναι…

Τα νέα πρόσωπα που τοποθετήθηκαν πρόσφατα φαίνεται πως έχουν κάποια καλύτερη γνώση και θα μπορούσαν να βοηθήσουν. Το ρεπορτάζ μας λέει πως ο κ.Σκυλακάκης είναι με την πλευρά της ΕΥΔΑΠ και βοηθάει σε σύγκριση με τον προηγούμενο υπουργό και γίνεται προσπάθεια αύξησης των τιμολογίων. Δεν μπορεί έχοντας πληρώσει στο δημόσιο πάνω από 150 εκατ. ευρώ και έχοντας να υλοποιήσει τέτοιο επενδυτικό πρόγραμμα να έχει αυτά τα τιμολόγια. Από κάπου χρειάζεται κεφάλαια.

ΚΡΙ-ΚΡΙ: Έκανε γρήγορα 20 χιλ. τεμάχια όγκο σχεδόν όλα στα 9,50 ευρώ.

TRASTOR: Αύξηση κεφαλαίου 75 εκατ. ευρώ από την εταιρεία που η Τράπεζα Πειραιώς κατέχει συντριπτικό ποσοστό. Στα 1,42 ευρώ η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών, στα 1,07 ευρώ η μετοχή με βάση το τελευταίο κλείσιμο.

ΚΕΚΡΟΨ: Από τις μικρές, η συγκεκριμένη ξεκίνησε με όρεξη και ενισχύεται 3,72%. Στα 1,81 ευρώ η τιμή.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης