Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Έξι μετοχές που απογοητεύουν ξανά και ξανά τους επενδυτές – Τι δείχνει η «βουτιά» στα διαγράμματα

Έξι μετοχές που απογοητεύουν ξανά και ξανά τους επενδυτές – Τι δείχνει η «βουτιά» στα διαγράμματα
Κάτω από τον απλό και εκθετικό κινητό μέσο 200 ημερών η κίνηση των μετοχών
Σχετικά Άρθρα
Το… μονοπώλιο στην απογοήτευση φαίνεται πως έχουν κάποιες μετοχές και παρά το γεγονός ότι μερικές ξεκίνησαν καλά τη χρονιά, μετά από λίγες ανοδικές συνεδριάσεις, θυμήθηκαν και πάλι τον κακό τους εαυτό και γύρισαν στα γνωστά χαμηλά επίπεδα.
Μάλιστα όπως σημειώνουν και κάποια στελέχη της αγοράς, που παρακολουθούν τα γραφήματα, έχουν αρχίσει και πάλι να γέρνουν επικίνδυνα.
Πρώτη και καλύτερη για μία ακόμη φορά η μετοχή του ΟΤΕ που κοντεύει να γίνει συνώνυμο της απογοήτευσης και της απαξίωσης.
Με την αγορά να είναι καλή στο ξεκίνημα της χρονιάς προσπάθησε να πιάσει τα 13,50 αλλά δεν κατάφερε να τα κρατήσει και πάλι φλερτάρει με τα χαμηλά των 12,65 ευρώ που έχει δει και τον περασμένο Δεκέμβρη, Νοέμβρη και Μάρτιο.
Αν κινηθεί ακόμα πιο χαμηλά θα είναι νέα χαμηλά 3 ετών, ενώ χθες η Μυτιληναίος ξεπέρασε σε κεφαλαιοποίηση τον Οργανισμό. 
ΟΤΕ_1.jpg
Ανάλογη είναι και η απογοήτευση των μετόχων του ΟΛΘ, οι οποίοι βλέπουν τη μετοχή του ΟΛΠ να πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο, αλλά τη δική τους να γράφει χαμηλά 3 και πλέον ετών και το διάγραμμα να έχει «νότια κλίση».
ΟΛΘ.jpg
Η Attica Group μετά από μία μεγάλη κούρσα ανόδου, λόγω της δημόσιας πρότασης της STRΙX, μετά την εισαγωγή των μετοχών της ANEK και τη λήξη της δημόσιας πρότασης αφέθηκε στην τύχη της και από τα 2,64 ευρώ που ήταν η τιμή της δημόσιας πρότασης είναι πλέον στα 1,90 ευρώ.
Κάποιες προσπάθειες να μαζευτή η προσφορά μετόχων της ΑΝΕΚ πάνω από τα 2 ευρώ δεν είχε επιτυχία καθώς οι πωλητές είχαν μεγαλύτερη δύναμη.
Σκέτη απογοήτευση είναι και η μετοχή της Fourlis η οποία ξεκίνησε δυνατά το 2024 και πήγε μέχρι τα 4,35 ευρώ αλλά πολύ γρήγορα πήγε ξανά προς τα 4 ευρώ.
Ανάλογη και η εικόνα των Πλαστικών Θράκης, με τη μετοχή να είναι αδιάφορη εδώ και πολλούς μήνες και να μην ακολουθεί την ανοδική πορεία της αγοράς.
στις πρώτες συνεδριάσεις του έτους βρέθηκε μέχρι και στα 4,55 ευρώ αλλά γρήγορα υποχώρησε και πάλι προς τα 4,10 ευρώ.
Έτσι ενώ είχε βρεθεί πάνω από τον κινητό μέσο των 200 ημερών, πριν λίγες συνεδριάσεις τον έκοψε ξανά προς τα κάτω, αναιρώντας τα όποια θετικά σινιάλα έδινε η διάσπαση.
Την ίδια ακριβώς κίνηση έχει κάνει και η μετοχή της Fourlis αλλά και της Έλτον, και πλέον κινείται κάτω τόσο από τον απλό κινητό μέσο των 200 ημερών όσο και από τον αντίστοιχο εκθετικό.
Εδώ και βδομάδες κινούνται κάτω από τους αντίστοιχους κινητούς οι μετοχές των ΟΤΕ και ΟΛΘ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης