Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Επενδυτές τι να προσέξετε - Εβδομάδα «φωτιά» για το Ελληνικό Χρηματιστήριο – Ποια γεγονότα θα καθορίσουν την τάση

Επενδυτές τι να προσέξετε - Εβδομάδα «φωτιά» για το Ελληνικό Χρηματιστήριο – Ποια γεγονότα θα καθορίσουν την τάση

Road Show της JP Morgan, επιχειρηματικό πλάνο ΔΕΗ και αποτελέσματα της Μυτιληναίος θα επηρεάσουν την πορεία της αγοράς

Σχετικά Άρθρα

Σημαντικά γεγονότα θα λάβουν χώρα την ερχόμενη εβδομάδα και θα αναζωπυρώσουν το επενδυτικό ενδιαφέρον.
Παρουσιάσεις αποτελεσμάτων χρήσης, επιχειρηματικών πλάνων αλλά και road show θα κρατήσουν σε υψηλά επίπεδα το ενδιαφέρον των επενδυτών για ελληνικές μετοχές.
Την ερχόμενη Πέμπτη 25/1 ξεκινάει το road show της JP Morgan στη Νέα Υόρκη, όπου ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συζήτηση με τον CEO της JP Morgan, Jamie Dimon
Οι γνωστές εταιρείες θα βρεθούν στη Νέα Υόρκη, όπως για παράδειγμα οι τέσσερις συστημικές τράπεζες, ο ΟΠΑΠ, ο ΟΤΕ, η Μυτιληναίος, η Τιτάν, η Lamda, η Intrakat, η ΔΕΗ, η ΕΧΑΕ με τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και την Ελλάκτωρ και η HelleniQ Energy με την Aegean και την Τράπεζα Αττικής.
Δύο μέρες νωρίτερα, στο Λονδίνο η ΔΕΗ θα παρουσιάσει το νέο επιχειρηματικό της πλάνο, με τους αναλυτές να περιμένουν ανακοίνωση- στόχο για τα EBITDA κοντά στα 2 δισ. ευρώ στα επόμενα χρόνια.
 Ήδη μετά την εξαγορά της ENEL Romania η ΔΕΗ έχει αναφέρει πως περιμένει βελτίωση EBITDA κατά 350 εκατ. ευρώ, εξέλιξη που ανεβάζει τον πήχη για το 2024 πάνω από 1,5 δισ. ευρώ.
Σημειώνεται πως η ΔΕΗ έχει πετύχει νωρίτερα τους στόχους που είχε βάλει στο προηγούμενο επιχειρηματικό πλάνο, στο οποίο συγκεκριμένα αναφερόταν στόχος για EBITDA 1,7 δισ. ευρώ το 2026, εγκατεστημένη ισχύ από ΑΠΕ 9,5MW και επενδυτικό πρόγραμμα 9,3 δισ. ευρώ την περίοδο 2022-26. 
Να σημειωθεί πως φέτος η διοίκηση έχει υποσχεθεί διανομή μερίσματος στους μετόχους από τα κέρδη της χρήσης 2023.
Στις 25 Ιανουαρίου θα δώσει ενημέρωση για τα αποτελέσματα χρήσης 2023, η Μυτιληναίος με τη διοίκηση να έχει δώσει ήδη εκτίμηση για EBITDA πάνω από 1 δισ. ευρώ και τους αναλυτές στην πλειονότητά τους να έχουν ενσωματώσει την εκτίμηση αυτή και να δίνουν τιμές στόχους πάνω από 40 ευρώ. 
Η μετοχή πρόσφατα έγραψε και νέα ιστορικά υψηλά. 
Η αγορά επίσης περιμένει την είσοδο της εταιρείας στο χρηματιστήριο του Λονδίνου. 
Να σημειωθεί πως η εβδομάδα που ολοκληρώθηκε έκλεισε με την επιτυχημένη διάθεση 6 εκατ. μετοχών από τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ σε μεγάλους επενδυτές προς 13,20 ευρώ ανά μετοχή, με τους αναλυτές να σχολιάζουν θετικά την κίνηση και να αναφέρουν πως βελτιώνει την ταμειακή της θέση. 


Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com

w
ww.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης