Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Σε νέα υψηλά οι τράπεζες - Αυξήθηκε η μεταβλητότητα σε επιλεγμένες μετοχές

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Σε νέα υψηλά οι τράπεζες - Αυξήθηκε η μεταβλητότητα σε επιλεγμένες μετοχές
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Μόνο σε θετικό έδαφος κινήθηκε σήμερα αλλά με κάποια μεταβλητότητα. Άλλοι θεωρούν πως πλησίασε τη σημαντική αντίσταση των 1.380 μονάδων και άλλοι επειδή η Wall Street άνοιξε με απώλειες. Ο Nasdaq υποχωρούσε 1,3% και έφερνε πιέσεις και στο γερμανικό χρηματιστήριο. Εμείς κλείσαμε καλά και γράψαμε νέο υψηλό με αυξημένες συναλλαγές. Έχουμε τοποθετήσεις από ξένους κυρίως στις τράπεζες. Όμως καλή κίνηση είχαμε και από Aegean σήμερα. Ξεπέρασε τα 120 εκατ. ευρώ ο καθαρός τζίρος. Ο Ιανουάριος ολοκληρώθηκε με άνοδο 5,74% για το βασικό χρηματιστηριακό δείκτη και 11,35% για τον τραπεζικό.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με τους αναλυτές, τον ένα μετά τον άλλο να αυξάνουν τις τιμές στόχους και να βάζουν συνολικά υψηλότερα τον πήχη, το ενδιαφέρον παραμένει ζωηρό. Με χαρά είδαμε επιτέλους και την Alpha Bank να προσπαθεί να γράψει νέα υψηλά. Δεν τα κατάφερε οριακά. Το ενδιαφέρον παραμένει ισχυρό για την Πειραιώς λόγω του επικείμενου placement. Το ταμπλό φωνάζει πως θα γίνει ψηλά. Σημειώνουμε πως νέο υψηλό έγραψαν οι μετοχές των Εθνική, Πειραιώς και Eurobank. Στο +3,03% η Alpha Bank, στο +2,8% η ΠΕΙΡ, στο +2,48% η ΕΤΕ και στο +2,41% η ΕΥΡΩΒ. Η ΕΤΕ πήγε μέχρι και τα 7,15 ευρώ.

AEGEAN: Μεταξύ των μετοχών που ξεχώρισαν σήμερα. Στα 12,28 ευρώ και στο +4,07%.

ΤΙΤΑΝ: Μετά από χρόνια βλέπουμε τη μετοχή να είναι μεταξύ των κορυφαίων επιλογών κάποιων χρηματιστηριακών. Κοντά στα υψηλά της η μετοχή και επαναλαμβάνουμε πως η στήλη είναι ευχαριστημένη με την πορεία της. Την έχει στις επιλογές από αρκετά χαμηλά. Από τότε που αν και η διοίκηση έλεγε πως έρχονται δυνατά χρόνια, δεν την προτιμούσαν οι αναλυτές. Στα 23,85 ευρώ και στο +1,92%.

ΟΛΠ: Στα 25 ευρώ και στο +2,04% που είναι και νέο υψηλό από τον Αύγουστο του 2019.

ΑΔΜΗΕ: Ζορίζεται προς τα 2,20 ευρώ και βγαίνουν ακόμα πολλά κομμάτια. Σήμερα έκανε πάλι πάνω από 400 χιλ. τεμάχια. Υψηλό στα 2,21 ευρώ και κλείσιμο στα 2,1750 ευρώ με άνοδο 1,87%.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Με καλύτερους αγοραστές σήμερα. Ίσως η φθηνότερη του κλάδου με εξαιρετικά χαμηλό δείκτη p/bv. Στα 2,56 ευρώ και στο +2,81% με όγκο περίπου 20 χιλ. τεμάχια.

ΜΕΖΖ: Αυξήθηκε η μεταβλητότητα. Άνοιξαν στο limit up και πήγαν στο limit down. Κάποιες ξαναπήγαν στο συν, γύρισαν ξανά στο πλην και όλα αυτά με υψηλούς όγκους. Προφανώς και μετά από τέτοιο ράλι μπορούμε να δικαιολογήσουμε τέτοιες κινήσεις. Όταν σε ένα μήνα η Phoenix έχει απόδοση πάνω από 100% κάποιοι θα θελήσουν ακόμα και στο χαμηλό ημέρας να πάρουν τα κέρδη τους. Διατηρούμε το βλέμμα μας πάνω τους για να δούμε τη συνέχεια. Η Phoenix έκανε σήμερα τον υψηλότερο όγκο της ιστορίας της και έκλεισε με απώλειες 6,02%. Με απώλειες 8,02% η Sunrise, 5,56% η Galaxy και μόλις 0,61% η Cairo.

FRIGOGLASS: Μεγάλη κίνηση και εδώ και κατοχυρώθηκαν κέρδη. Στο -9,81% και στα 0,3860 ευρώ με υψηλό ημέρας στα 0,44 ευρώ και στο +2,80%. Υψηλό ημέρας εννοείται η πρώτη δημοπρασία και χαμηλό η δεύτερη.

ΑΦΟΙ ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Τα γνωστά… Πάει προς τα 0,70 ευρώ και γυρίζει. Στα 0,6420 ευρώ και στο -4,18%.

SATO: Πέμπτη συνεχόμενη ανοδική σήμερα και με μεγάλο αγοραστή. Οι πληροφορίες της στήλης αναφέρουν πως δεν υπάρχει κάτι καινούριο ή θετικό ώστε να δικαιολογεί την άνοδο. Στο limit up και με μεγάλο ανεκτέλεστο στους αγοραστές.

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Και σήμερα μεταξύ των μετοχών που ξεχώρισαν. Στα 4 ευρώ και στο +6,95%.

ΕΚΤΕΡ: Δεν ακολούθησε τελικά αν και στο ξεκίνημα πήγε μέχρι τα 4,57 ευρώ. Τελικά έκλεισε με απώλειες 1,37% και στα 4,32 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης