Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Διαχέεται το ενδιαφέρον στις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις – Τρίτη εβδομάδα ανόδου

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Διαχέεται το ενδιαφέρον στις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις – Τρίτη εβδομάδα ανόδου
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Με μικρές απώλειες στο κλείσιμο αλλά συμπλήρωσε 3 συνεχόμενες ανοδικές εβδομάδες και κράτησε τις 1.400 μονάδες. Στο +1,16% σε επίπεδο εβδομάδας και στο -0,28% σε επίπεδο ημέρας. Καλός αν και πιο χαμηλός έναντι άλλων ημερών ο τζίρος αλλά και πάλι με αρκετά πακέτα. Ξεχώρισε η Quest που έχει μείνει πίσω, πήγε στα 2 δισ. ευρώ η αποτίμηση της Τιτάν, μια ανάσα από τα 28 ευρώ είναι η Jumbo και καλή ήταν και σήμερα η Πειραιώς. Με απώλειες Ελλάκτωρ, Τέρνα Ενεργειακή, Εθνική, Lamda, ΔΕΗ και Eurobank. Μας άρεσαν κάποιες κινήσεις σε μετοχές που έχουν μείνει πίσω. Διαχέεται το επενδυτικό ενδιαφέρον, γι΄αυτό και παρά τις απώλειες του Γ.Δ. οι ανοδικές μετοχές ήταν περισσότερες από τις πτωτικές.

AXIANUMBERS: Τα σημαντικά θα έρθουν τον άλλο μήνα, όπου θα φανεί και το Αεροδρόμιο Αθηνών στις συναλλαγές. Με βάση τα στοιχεία Ιανουαρίου οι ξένοι έχουν σχεδόν το 67% στο Χ.Α. (και το 71,3% στον FTSE 25. Δεν είχαμε ουσιαστικές κινήσεις το Γενάρη και αν αφαιρέσουμε το placement στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ τότε οι ξένοι είχαν οριακές εισροές. Οι Έλληνες επενδυτές είναι περίπου 18.900 και οι αλλοδαποί 610. Σε ενεργές μερίδες αναφερόμαστε. Παλιότερα μας έδινε πιο χρήσιμα στατιστικά το Χρηματιστήριο. Τώρα κάθε μήνα κόβει και κάτι.

ΔΕΙΚΤΕΣ: Από τη Δευτέρα στον Γενικό Δείκτη το αεροδρόμιο και στις 14/2 στους δείκτες FTSE Russell. Στις 12/2 έχουμε αναδιάρθρωση MSCI. Εμείς βλέπουμε και κάτι μάχες στις μετοχές με τη χαμηλότερη αποτίμηση στον FTSE 25. Κινδυνεύουν 2-3 εύκολα με μία πρώτη ματιά που ρίξαμε. Ή θα πρέπει να περάσουν πάνω από τα 680-700 εκατ. ευρώ ή να φύγουν από την υψηλή κεφαλαιοποίηση. Έρχονται μετοχές που μέχρι μερικούς μήνες πριν ούτε που θα τις φανταζόμασταν. Τον Απρίλιο αναμένεται πάντως η αναδιάρθρωση του συγκεκριμένου δείκτη. Με τα σημερινά δεδομένα τα παραπάνω.

ΕΠ.ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ: Θα συμφωνήσουμε με την τελευταία ανακοίνωση που δημοσίευσε μαζί με τον ESMA γιατί στο θέμα των social media γίνεται πραγματικός χαμός από ειδικούς. Και το θέμα είναι ότι «ψαρώνουν» κάποια παιδιά 15 χρονών και τους παίρνουν το χαρτζιλίκι πουλώντας φούμαρα. Θέλει προσοχή. Στο Χ.Α. παίζουν βέβαια «μεγάλα παιδιά» και ο καθένας πρέπει να ξέρει ότι είναι δικές του οι αποφάσεις. Να διαβάζει, να ακούει, να βλέπει και να επιλέγει μόνος. Εμείς θα συστήσουμε προσοχή, γιατί ακούμε πολλά και είναι σίγουρο πως δε θα γίνουν ούτε τα μισά. Αυτά όμως συμβαίνουν σε περιόδους bull market. Τα έχουμε ξαναζήσει. Όχι όλοι βέβαια και κάποιοι μπορεί να νομίζουν ότι όπως είναι το τελευταίο διάστημα η αγορά θα είναι πάντα. Διατηρούμε την προσοχή μας στα θεμελιώδη και μόνο αν αυτά δικαιολογούν καλύτερες αποτιμήσεις κοιτάμε και τα άλλα. Σήμερα πάλι ακούσαμε δέκα φήμες.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Μας φαίνεται τρομερό το μάζεμα που γίνεται εδώ και μέρες. Λογικά κάποια μέρα θα ξεσπάσει, γράφοντας νέα υψηλά. Αυτά δοκιμάζει αυτές τις μέρες. Μαζεύουν πάνω και κλείνουν προς το χαμηλό ημέρας. Αμετάβλητη σήμερα στα 14,60 ευρώ με υψηλό στα 14,80 ευρώ.

QUEST: Καλοδεχούμενη και η δική της κίνηση. Έχει καιρό να μας δώσει αφορμή να γράψουμε αν και την έχουμε στις μετοχές που παρακολουθούμε λόγω θεμελιωδών μεγεθών. Στα 5,48 ευρώ και στο +3,40% με όγκο 68 χιλ. τεμάχια.

ΕΛΠΕ: Διατηρεί την καλή της συμπεριφορά και κοιτάζει πιο ψηλά. Αμετάβλητη έκλεισε στις τελικές δημοπρασίες και τα 7,65 ευρώ ήταν χαμηλό ημέρας.

COCA COLA: Πέντε συνεχόμενες πτωτικές συμπλήρωσε και την επόμενη βδομάδα ανακοινώνει αποτελέσματα.

ΑΔΜΗΕ: Πλέον έχει 9 σερί ανοδικές, αλλά από την αρχή του έτους τα κέρδη είναι μικρά. Στα 2,3750 ευρώ και στο +0,21% και λίγο πιο πάνω πουλούσαν δεκάδες χιλιάδες τεμάχια. Ο σημερινός όγκος και πάλι υψηλός αφού ξεπέρασε τις 725 χιλ. τεμάχια.

ΕΛΤΟΝ: Από το ξεκίνημα με εξαιρετική συμπεριφορά και συνοδεύτηκε από φήμες η κίνηση, τις οποίες διέψευσαν πηγές της στήλης. Ξεχώρισε από τα μικρομεσαία και έκλεισε με άνοδο 6,80% και στα 2,20 ευρώ. Ο όγκος πάνω από 125 χιλ. τεμάχια.

ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ: Στο ξεκίνημα είχε μεγάλη άνοδο και υψηλό όγκο. Πάει να κάνει μεγάλη διάσπαση, αλλά δυσκολεύεται. Θυμάστε ένα θέμα που είχαμε γράψει με τα διαγράμματα και την προοπτική να σχηματίσουν «κούπες»; Αυτό δείχνει πως θέλει να κάνει. Μαθαίνουμε πως θα έχει καλά αποτελέσματα, άρα η αποτίμηση των 20 εκατ. ευρώ μάλλον είναι χαμηλή. Θέλουμε να δούμε καλό EBITDA γιατί έχει δάνεια και καλές ταμειακές ροές που θα φέρουν μείωση δανεισμού. Στο τέλος βέβαια την «άδειασαν» κάπως και έκλεισε με άνοδο 1,43% αν και ενδοσυνεδριακά είχε πάει στο +10%.

INTRALOT (απάντηση): Όταν ανακοινώθηκε η αύξηση κεφαλαίου, κάναμε τους υπολογισμούς μας και είπαμε πως είναι καλή επενδυτική επιλογή, γιατί μετά θα είναι άλλη εταιρεία. Μας άρεσε και η τοποθέτηση της Intracom στο μετοχικό κεφάλαιο. Αν κάποιος είχε τότε μετοχές και έμπαινε στην αύξηση υπολογίζουμε κόστος κτήσης 0,62-0,66 ευρώ. Σήμερα έκλεισε στα 1,24 ευρώ. Δε μας νοιάζει τι ακούγεται στην αγορά, αν θα πουληθεί, αν θα μπει σε άλλη αγορά. Εδώ μιλάμε για 100% σε ελάχιστο χρόνο. Η Intrakat επίσης έχει ανάλογη πορεία. Άκρως ικανοποιημένοι θα ήμασταν λοιπόν. Το που θα πάει δεν το ξέρει κανείς, ούτε μπορείς να μπεις στο χαμηλότερο και να βγεις στο υψηλότερους. Στόχους βάζουμε και η στήλη πιστεύει πως πρέπει να τους ακολουθούμε. Ή έστω να ακολουθείς την τάση και να βάζεις stop profit. Γνώμη μας, έτσι; Ο καθένας κάνει ό,τι θεωρεί αυτός σωστό.

UNIBIOS: Από τις μετοχές που επίσης ξεχώρισαν σήμερα και είχε καλή συμπεριφορά σε όλη τη διάρκεια. Στο υψηλό ημέρας και στα 1,38 ευρώ στο κλείσιμο με άνοδο 5,75%.

FLEXOPACK: Βλέπουμε κάποιες τοποθετήσεις σε μετοχές που έχουν μείνει πίσω και αυτή δεν είναι απλά πίσω, δεν έχει ακόμα κάνει το πρώτο βήμα. Στα 8,30 ευρώ και στο +3,11% με την αποτίμηση στα 98,5 εκατ. ευρώ, αλλά είναι για πολλά περισσότερα με βάση τον ισολογισμό.

ΕΥΑΘ: Πάλι χάλια η συμπεριφορά της…

ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ: Έκανε καλούτσικο όγκο σήμερα και κατέγραψε άνοδο άνω του 3%.

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Τι να πει κανείς για το δικό της το ράλι.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Βρίσκει το δρόμο της.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης