Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Με βοήθειες από το εξωτερικό κοιτάζει υψηλότερα – Νέα άνοδος για Coca Cola

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Με βοήθειες από το εξωτερικό κοιτάζει υψηλότερα – Νέα άνοδος για Coca Cola
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Με καλή άνοδο ξεκίνησαν οι αγορές αφού η επενδυτική ψυχολογία είναι ισχυρή. Μετά το ρεκόρ στη Νέα Υόρκη, ακολουθεί η Ευρώπη με το DAX να ενισχύεται και να είναι πάνω από τις 17.100 μονάδες, δηλαδή σε νέο ιστορικό υψηλό. Ανοδικό το άνοιγμα και της δικής μας αγοράς. Ξεχωρίζει και πάλι η Coca Cola, καλή εικόνα από Alpha Bank και Πειραιώς και δείχνει ανοδική διάθεση και ο ΟΤΕ.

Θα σημειώνουμε πως από τη μία έχουμε την αισιοδοξία των επενδυτών στις αγορές του εξωτερικού, η οποία συντηρεί τους δείκτες στα ιστορικά υψηλά, αλλά από την άλλη έχουμε και αποτελέσματα που σε ένα σημαντικό ποσοστό άνω του 50% είναι ανάλογα ή χειρότερα των εκτιμήσεων στην Ευρώπη, μάκρο που δεν είναι και τόσο καλά, όπως η ύφεση στη Βρετανία κ.α.

FTSE RUSSELL: Μετά τον MSCI παίρνει ο συγκεκριμένος οίκος σειρά για αναδιάρθρωση δεικτών. Θα ανακοινωθεί το βράδυ. Υπενθυμίζεται πως έχει βάλει ήδη στους δείκτες το Αεροδρόμιο Αθηνών. Οι αλλαγές θα ισχύσουν από το κλείσιμο της συνεδρίασης της 15ης Μαρτίου.

FTSE 25 (απάντηση): Με τα σημερινά δεδομένα η Quest μένει έξω με άνεση. Το Αεροδρόμιο θα πάρει μία θέση, αλλά και χωρίς αυτή την ένταξη πάλι είναι πίσω σε αποτίμηση έναντι αρκετών εταιρειών. Νομίζουμε επίσης πως εκτός μένει εύκολα και η ΕΥΔΑΠ, αφού ο ΟΛΠ έχει υψηλότερη αποτίμηση, αλλά μάλλον δεν εισέρχεται ούτε το λιμάνι, αφού Intrakat και Intralot είναι ψηλότερα στον πίνακα τον αποτιμήσεων και πάνω και από τη Sarantis. Βλέπουμε δηλαδή τρεις αλλαγές, ενώ υπάρχει και η Autohellas αλλά με τη σημερινή αποτίμηση δεν κινδυνεύει. Είναι νωρίς όμως ακόμα για αλλαγές.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Σε σύγκριση με το παρελθόν αυτό που εντοπίζουμε ως θετικό στην πιστωτική επέκταση, είναι ότι δίνουν προσεκτικά δάνεια και κυρίως σε μεγάλες επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν περιουσιακά στοιχεία και προοπτικές, αντί να δίνουν πιστωτικές κάρτες, καταναλωτικά και στεγαστικά σε όποιον σήκωνε το τηλέφωνο. Αυτό μελλοντικά μπορεί να φέρει εξαιρετικά μικρά κόκκινα δάνεια. Άρα η ανάπτυξη των τραπεζών είναι σε πιο γερές βάσεις. Από την άλλη πρέπει να προσέξουν την πλεονάζουσα ρευστότητα. Μην την «πετάξουν» σε άχρηστες κινήσεις. Με μικρή άνοδο το άνοιγμα όλων των συστημικών.

COCA COLA: Πέμπτη μέρα ανόδου για τη μετοχή και έχει πλέον βρεθεί μία ανάσα από τα 29 ευρώ.

ΟΤΕ: Στα 18,90 ευρώ από 19,30 ευρώ μείωσε την τιμή στόχο η Ambrosia Capital διατηρώντας τη σύσταση αγοράς για τη μετοχή, ενώ το περιθώριο ανόδου είναι 43%. Κάποια στιγμή θα πρέπει να δει αυτά τα επίπεδα η μετοχή. Οριακά υψηλότερα η μετοχή στο ξεκίνημα.

ΑΔΜΗΕ: Με 250 εκατ. ευρώ χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης το πρώτο στάδιο των υποδομών υψηλής τάσης για τη σύνδεση Κρήτης -Αττικής.

AUSTRIACARD: Τα πακέτα που έγιναν πριν λίγες μέρες αφορούσαν μετοχές μετόχου μειοψηφίας και συγκεκριμένα του Joaquim Miró Castillo, ο οποίος πλέον ελέγχει το 3,8% του συνόλου. Θα προτιμούσαμε να ήταν πωλητής ο κ.Λύκος ώστε να βελτιωθεί η διασπορά και να υλοποιηθεί η υπόσχεσή του, ενώ ίσως το υπόλοιπο 3,8% να είναι επίσης προς πώληση, άρα θέλει λίγο προσοχή μέχρι να δούμε τι γίνεται. Επίσης να πούμε πως αυτόν τον μέτοχο δεν το είχαμε εντοπίσει όταν έγινε η διασυνοριακή συγχώνευση, αλλά δε βρήκαμε και κάποια ανακοίνωση όταν ξεπέρασε κρίσιμο ποσοστό.

EYAΘ: Σήμερα τα εγκαίνια του νέου «πράσινου» κτηρίου και ελπίζουμε να αποτελέσει αφορμή για πολλά «πράσινα» πρόσημα και στη μετοχή.

REVOIL: Εδώ έχουμε μία πώληση πακέτου μετοχών από τον βασικό μέτοχο, Ιωάννη Ρούσσο, ύψους 50 χιλ. τεμαχίων, με μέση τιμή 1,86 ευρώ. Η οικογένεια έχει πάνω από 72% που είναι μεγάλο ποσοστό. Πριν αρχίσουμε να καταδικάσουμε συλλήβδην όλες τις πωλήσεις, να πούμε πως σε ένα bull market και αν θέλουμε να ανέβει μία μετοχή μικρής κεφαλαιοποίησης, η οποία έχει τα… φόντα, θα πρέπει να υπάρξει διάθεση μετοχών και βελτίωση διασποράς στα χαμηλά, από τον βασικό μέτοχο. Προς το παρόν εκλαμβάνουμε ως τέτοια την κίνηση.

ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ: Προχωράει στην αύξηση κεφαλαίου ύψους 3 εκατ. ευρώ, με την απόφαση που είχε πάρει πριν 2,5 χρόνια περίπου. Από τότε ήταν χρήσιμη η αύξηση και για τη στήλη ίσως χρειάζεται και μεγαλύτερη. Ο καθαρός δανεισμός στο εξάμηνο ήταν σχεδόν στα 30 εκατ. ευρώ με τα ίδια κεφάλαια στα 8,5 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης