Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Σε placement και deals το βλέμμα των επενδυτών – Υποτονικό το ξεκίνημα

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Σε placement και deals το βλέμμα των επενδυτών – Υποτονικό το ξεκίνημα
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Παραμένει το ενδιαφέρον των επενδυτών εστιασμένο στην Τράπεζα Πειραιώς και σε όσα δημοσιεύονται γύρω από το discount και το ποσοστό διάθεσης. Οι πληροφορίες για επιχειρηματικές συμφωνίες, ίσως δώσουν κάποιες επιλεκτικές τοποθετήσεις. Είναι πάντως αυτό που χρειάζεται η αγορά για να πάει ακόμα πιο ψηλά. Ήπια ανοδικά άνοιξε ο Γενικός Δείκτης.

QUEST: Η εταιρεία ανακοίνωσε πως έχει δεχθεί προτάσεις για την ACS και τις αξιολογεί. Προτάσεις αναφέρει πως είχε δεχθεί και στο παρελθόν. Η ACS αποτελεί μία εκ των κορυφαίων εταιρειών στον κλάδο των ταχυμεταφορών και πρόσφατα ολοκληρώθηκε μία μεγάλη επένδυση και απέκτησε σύγχρονο κέντρο διαλογής. Είναι η μετοχή που ξεχωρίζει στο άνοιγμα και ενισχύεται 3,48% με την τιμή να είναι στα 5,65 ευρώ.

ΟΠΑΠ: Η ανοδική πορεία των τελευταίων μηνών είχε εντοπιστεί από τη στήλη και με ξεχωριστό δημοσίευμα είχαμε αναλύσει τις αλλαγές που έγιναν στα παιχνίδια, τα οφέλη και τι αναμενόταν για τη συνέχεια (δείτε ξανά εδώ το θέμα). Φαίνεται πως όλα αυτά έχουν δημιουργήσει μία αισιοδοξία για τα μεγέθη και ο τίτλος καλπάζει σε υψηλά 14,5 ετών, παραμένοντας παράλληλα στις πρώτες θέσεις μεταξύ των εταιρειών με τις υψηλότερες μερισματικές αποδόσεις.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Υποτονικό το ξεκίνημα για τις συστημικές.

HELLENIQ ENERGY: Αύριο τα δικά της αποτελέσματα. Θα δείξουν χαμηλό μονοψήφιο p/e και χαμηλή σχέση αποτίμησης προς EBITDA. Περιμένουμε επίσης καλή συνολική μερισματική απόδοση. Οριακά υψηλότερα στο ξεκίνημα.

INTRALOT: Ξεκίνησε η διαπραγμάτευση του εταιρικού ομολόγου και μάλιστα δυνατά.

ΟΛΘ: Εκπρόσωποι του γραφείου του Πρωθυπουργού επισκέφθηκαν την εταιρεία και ενημερώθηκαν για τις επενδύσεις από τη διοίκηση. Όπως διαβάζουμε και από το δελτίο τύπου, ο έμπειρος μάνατζερ, Θάνος Λιάγκος, δεν πρέπει να έχασε την ευκαιρία να μιλήσει για την καθυστέρηση στην έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος, που ουσιαστικά χωρίς αυτό δεν μπορούν να προχωρήσουν οι επενδύσεις. Με αυτό δίνεται η έγκριση του επικαιροποιημένου master plan και στις στρατηγικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, που και ο ΟΛΘ αναγκάστηκε να ξανακάνει. Οι επενδύσεις είναι αναγκαίες όχι μόνο για την εταιρεία, αλλά θα τονώσουν και όλη την οικονομία της Μακεδονίας.

IDEAL: Δυνατά pro forma μεγέθη δημοσίευσε πριν λίγο.
ideal.jpg

ENTERSOFT: Η εταιρεία διέψευσε πληροφορίες για πώληση.

LAVIPHARM: Μετά το κλείσιμο τα δικά της αποτελέσματα.

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ: Η Αρετή Κυριακούλη ήταν αυτή που πούλησε μετοχές πριν λίγες μέρες και από 24,68%, μείωσε το ποσοστό της στο 18,13%. Θα θυμίσουμε πως το 2019 ήταν πάλι η ίδια που πούλησε στο αμερικανικό fund που σήμερα παραμένει στη μετοχή και έχει ποσοστό 7% σύμφωνα με τις τελευταίες ενημερώσεις. Τότε βέβαια είχε πουλήσει στα 1,55 ευρώ ανά μετοχή και τώρα στο 1 ευρώ. Προφανώς και δημιουργεί ερωτηματικά η κίνηση, γιατί δηλαδή να πουλήσει σε αυτές τις τιμές. Βέβαια, το κρίσιμο είναι να υπάρξει βελτίωση των μεγεθών, τα οποία βυθίστηκαν στις προηγούμενες χρήσεις λόγω μεγάλων απομειώσεων. Πάντως αυτή η εταιρεία σίγουρα αξίζει πάνω από 8 εκατ. ευρώ.

ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ: Δυνατό και το σημερινό ξεκίνημα της μετοχής. Στα 1,59 ευρώ και στο +4,67% με χαμηλό όγκο, ο οποίος στη συνέχεια αυξήθηκε σημαντικά στη συνέχεια. 

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Κατρακυλάει δυστυχώς η μετοχή στις τελευταίες συνεδριάσεις, παρά το καλό κλίμα που επικρατεί στην αγορά. Στα 4,12 ευρώ άνοιξε σήμερα αλλά με μόλις 3 τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης