Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Ανέβασαν απόδοση οι αγοραστές στο β’ ημίχρονο – Με ποιες μετοχές μάζεψε η αγορά τις απώλειες

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Ανέβασαν απόδοση οι αγοραστές στο β’ ημίχρονο – Με ποιες μετοχές μάζεψε η αγορά τις απώλειες
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Θα πούμε πως ζορίστηκαν λίγο σήμερα οι έχοντες μετοχές και κάποιοι πανικοβλήθηκαν και πετούσαν τις μετοχές, ειδικά στο πρώτο… ημίχρονο της συνεδρίασης. Φάνηκε από τη σχέση ανοδικών/πτωτικών μετοχών. Η αγορά θέλει καθημερινή ενασχόληση και να αυξομειώνεις ρευστότητα ανάλογα με τους στόχους. Αν δε μπαίνουν στόχοι, τότε η στρατηγική κάπου μπάζει. Η διόρθωση είναι υγεία και βέβαια πολλές μετοχές έχουν κάνει μία καλή διόρθωση ήδη, από τα υψηλά τους, ενώ σήμερα είδαμε μία καλή υποχώρηση και σε επίπεδο γενικού δείκτη.

Στο δεύτερο… ημίχρονο πάντως οι αγοραστές πήραν πρωτοβουλίες και με επιλεκτικές κινήσεις βελτίωσαν την εικόνα της αγοράς. Το κλίμα στο εξωτερικό δεν ήταν κακό. Έτσι από το χαμηλό ημέρας στο -1,13% έκλεισε ο Γ.Δ. στο -0,30% με παράλληλη βελτίωση της σχέσης ανοδικών/πτωτικών και σχετικά καλές συναλλαγές. Υπενθυμίζεται πως αύριο έχουμε rebalancing MSCI και θα δούμε αύξηση τζίρου. Intalot και Intrakat εισέρχονται στον Mid Cap.

CENERGY: Από τα βαριά χαρτιά αυτή ξεχώρισε σήμερα και έρχεται η μετοχή από μία καλή διόρθωση, η οποία ξεκίνησε από την καταγραφή νέων ιστορικών υψηλών στα 7,65 ευρώ τον Ιανουάριο και σήμερα πήγε μέχρι τα 6,71 ευρώ. Από το χαμηλό αυτό ημέρας βρέθηκε να γράφει τιμές ξανά κοντά στα 7 ευρώ (κλείσιμο 6,99 ευρώ με άνοδο 3,86%).

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Αδιάφορες από το πρωί και δεν πρόσφεραν ιδιαίτερες βοήθειες. Η τιμή που θα γίνει το placement επηρεάζει την πορεία των συστημικών. Νομίζουμε πως τα 3,40 ευρώ είναι πολύ χαμηλή τιμή. Θα λέγαμε πως πρέπει να πάει λίγο πιο πάνω, δηλαδή κοντά στα 3,60 ευρώ. Η Εθνική ξεχώρισε καθώς κατάφερε να κλείσει θετική έστω και με άνοδο 0,28%. Με μικρές απώλειες Πειραιώς και Alpha Bank ενώ η Eurobank έχασε 1,51%.

QUEST: Συνέχισε ανοδικά η μετοχή και πάλι με υψηλό όγκο συναλλαγών. Κάποιοι τοποθετούνται με αφορμή το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί από επενδυτές για την ACS. Προφανώς και μάλλον αντιλαμβάνεται η αγορά ότι έχει δυνατά περιουσιακά στοιχεία και αξίζει καλύτερης αποτίμησης. Μάλλον και από τα χρήματα που θα λάβει θα δώσει και κάτι στους μετόχους. Στα 5,62 ευρώ με άνοδο 2,75% και όγκο 236 χιλ. τεμάχια.

ΕΛΠΕ: Με τις μεγαλύτερες απώλειες σήμερα στον FTSE 25. Αύριο δημοσιεύει αποτελέσματα. Στα 8,10 ευρώ το κλείσιμο της μετοχής.

INTRALOT: Τρομερή δύναμη η μετοχή. Πήγε στα 1,1020 ευρώ και στο -5,16% και μετά γύρισε θετική! Στα 1,1680 ευρώ και στο +0,52% με όγκο 2,8 εκατ. τεμάχια. Πολύ καλά πήγε και το ομόλογο στην πρεμιέρα του στο Χ.Α..

ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ: Σχεδόν το 2% του συνόλου των μετοχών έγινε σήμερα. Προφανώς είναι όγκος ρεκόρ για τη μετοχή. Φθηνή, όπως έχουμε ξαναγράψει και περιμένουμε καλή κερδοφορία στο σύνολο της χρήσης, αλλά καταλύτης θα είναι η απομόχλευση του ισολογισμού. Θα δημοσιεύσει αποτελέσματα 29 Μαρτίου, δηλαδή αρκετά νωρίς. Τώρα, η γρήγορη δημοσίευση έχει να κάνει με την εκτίμηση ότι θα είναι καλά τα αποτελέσματα, ή θέλει να κάνει κάτι άλλο η διοίκηση; Εκτός και αν συμμορφώνονται κάποιες εισηγμένες μετά την ενημέρωση που απέστειλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και παρουσίασε η στήλη πριν λίγες μέρες. Στα 1,74 ευρώ και στο +14,47% με 263 χιλ. τεμάχια όγκο.

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ: Δυνατή κίνηση σήμερα, στον απόηχο της πώλησης μετοχών από τη βασική μέτοχο Αρετή Κυριακούλη. Μάλιστα δεν είδαμε να βγαίνουν και πολλά χαρτιά πάνω από τα 1,20 ευρώ. Στα 1,24 ευρώ και στο +10,22%.

ΙDEAL: Καλό ανεκτέλεστο 100 εκατ. ευρώ περίπου έχει η Byte, η οποία βελτίωσε σημαντικά τα μεγέθη της και το περιθώριο κέρδους, με τη διοίκηση να εκτιμά πως η τάση θα συνεχιστεί, ενώ σημείωσε πως κοιτάζει ευκαιρίες για περαιτέρω συνέργειες και βελτίωση μεγεθών μέσω εξαγορών μικρότερων εταιρειών. Στη σωστή κατεύθυνση είναι η πορεία του ομίλου είπε ο κ.Παπακωνσταντίνου πριν από λίγο στην ενημέρωση των αναλυτών, ενώ ανέφερε πως δεν θα δώσει κάποια εκτίμηση για το 2024 και η πρώτη αίσθηση που έχει είναι πως θα είναι καλύτερο από το 2023, αλλά είναι προσεκτικοί γιατί είναι ακόμα νωρίς για εκτίμηση.

LAVIPHARM: Δημοσίευσε αποτελέσματα καλύτερα από την εκτίμηση της διοίκησης. Τα προσαρμοσμένα EBITDA ανήλθαν στα 9,13 εκατ. ευρώ από 5,7 εκατ. ευρώ. Αν προσμετρηθεί και η φαρμακαποθήκη τότε φαίνεται πως θα υπήρχε επιβάρυνση 32 χιλ. ευρώ, αφού είχε μικρή λειτουργική ζημιά και δείχνει το νούμερο πως σωστά έπραξε η διοίκηση και διέκοψε τη δραστηριότητα αφού δεν είχε σημαντική συνεισφορά.
Lavipharm.jpg
Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης