Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Το… μαρτύριο της σταγόνας στην ΕΥΔΑΠ – Το Χ.Α. από ρεκόρ σε ρεκόρ και αυτή προς νέα χαμηλά

tags :
Το… μαρτύριο της σταγόνας στην ΕΥΔΑΠ – Το Χ.Α. από ρεκόρ σε ρεκόρ και αυτή προς νέα χαμηλά
Η αποτίμηση είναι στα 589 εκατ. ευρώ και είναι η τελευταία σε αποτίμηση εταιρεία του FTSE 25, άρα με την επόμενη αναδιάρθρωση θα τεθεί εκτός
Σχετικά Άρθρα
Σκέτη απογοήτευση για τους μετόχους της η μετοχή της ΕΥΔΑΠ, διατηρεί την ίδια ή και χειρότερη από την περσινή, χρηματιστηριακή συμπεριφορά.
Με την αγορά να έχει άνοδο από την αρχή του έτους 8,3% και να έχει γράψει νέο υψηλό 13 ετών, η ΕΥΔΑΠ έχει απώλειες σχεδόν 9%.
Υπενθυμίζεται πως το 2023 είχε απώλειες 7,3%.
Μάλιστα το ανησυχητικό είναι πως πλησιάζει τα χαμηλά που είχε γράψει τον περασμένο Οκτώβριο στα 5,50 ευρώ σε κλείσιμο και σε ενδοσυνεδριακό τα 5,36 ευρώ επίπεδα που βέβαια αν τα ξεπεράσει παραπέμπουν στην εποχή της πανδημίας το Μάρτιο του 2020.
Με το ενεργειακό κόστος να μην είναι στα επίπεδα που ήταν στη χρήση 2022, η εταιρεία βάσει οικονομικού ημερολογίου θα δώσει φέτος μέρισμα για τη χρήση 2023, αλλά φαίνεται πως οι επενδυτές αγνοούν ότι η εταιρική αξία (ΕV) είναι μόλις 300 εκατ. ευρώ ή και χαμηλότερη και λόγω απουσίας ενημέρωσης, προόδου επενδύσεων ή διάθεσης από τη διοίκηση να επικοινωνήσει καλύτερα, ρευστοποιούν.
Μάλιστα η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων χρήσης θα γίνει προς το τέλος της χρονικής περιόδου, στις 25 Απριλίου, ενώ οι άλλες εταιρείες του FTSE 25 θα έχουν ήδη ανακοινώσει.
Πολλές έχουν ήδη ενημερώσει την επενδυτική κοινότητα.
Σήμερα η μετοχή είναι στα 5,53 ευρώ με απώλειες 0,36% και με χαμηλό ημέρας στα 5,48 ευρώ.
Η αποτίμηση είναι στα 589 εκατ. ευρώ και είναι η τελευταία σε αποτίμηση εταιρεία του FTSE 25, άρα με την επόμενη αναδιάρθρωση θα τεθεί εκτός.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης