Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Ήπια διορθωτικά με μέτριες συναλλαγές – Ποιες μετοχές ξεχώρισαν

Λίγο μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Ήπια διορθωτικά με μέτριες συναλλαγές – Ποιες μετοχές ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Ήπια διορθωτικά κυρίως λόγω τραπεζών κινήθηκε η αγορά με σχετικά καλές συναλλαγές, με δεδομένο ότι έρχεται τριήμερο. Ανάλογη η εικόνα και στις ξένες αγορές. Οριακά υψηλότερα η εβδομάδα. Όλα καλά, δεν έχουμε παράπονο και πάλι υπήρχαν μετοχές που ξεχώρισαν και μάλιστα κάποιες από αυτές είχαν μείνει απελπιστικά πίσω.

ΕΥΔΑΠ: Έπρεπε να βάλει το… χέρι του το ρεπορτάζ του ΒΝ για να κουνηθεί η μετοχή, γιατί αν περιμέναμε αυτούς που κάνουν κουμάντο… Την είδαμε την προκοπή τους. Στα 5,92 ευρώ και στο +7,25% με όγκο πάνω από 210 χιλ. τεμάχια!!

ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Αύξησε την τιμή στόχο στα 14,50 ευρώ από 10,60 ευρώ η Eurobank Equities λίγα εικοσιτετράωρα μετά τη δημοσίευση των νέων εκτιμήσεων από τη διοίκηση. Αρκετά γρήγορη στη συγκεκριμένη μετοχή, με την αναλύτρια να είναι αρκετά καλή στις εκθέσεις της και να παρακολουθεί τον κλάδο από κοντά, όπως παρατηρούμε στις τηλεδιασκέψεις. Στα 11 ευρώ και στο +2,42%.

ΕΛΠΕ: Νέα υψηλά 13 μηνών και πάει να σπάσει ένα σχηματισμό προς τα πάνω. Στα 8,50 ευρώ και στο +3,28%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Δε βοήθησαν σήμερα την αγορά. Με απώλειες 1,88% η ΑΛΦΑ, 1,76% η ΠΕΙΡ, 0,62% η ΕΤΕ και μόνο η ΕΥΡΩΒ με άνοδο 0,14%.

ΕΥΑΘ: Με τον όγκο που έκανε σήμερα θα έπρεπε να βλέπαμε μεγάλη άνοδο, αλλά κάποιοι όπως φαίνεται είναι διατεθειμένοι να πουλήσουν τόσο χαμηλά τη μετοχή. Αντιλαμβανόμαστε την απογοήτευσή τους αλλά όχι και έτσι βρε παιδιά. Στα 126 εκατ. ευρώ αποτίμηση, αν αφαιρέσουμε τα μετρητά, δε μένει και κάτι. Και από περιουσία δεν υστερεί. Στα 3,47 ευρώ και στο +2,06% με 44 χιλ. τεμάχια και μεγάλους πωλητές να περιμένουν στην τιμή κλεισίματος και πάλι.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Έβγαλε αντίδραση και πέρασε και πάλι πάνω από τα 2 ευρώ.

Q&R: Οι «φίλοι» της μετοχής αναφορικά με όσα γράφονται για τα θεμελιώδη της, λένε: Περιμένετε και θα δείτε. Προφανώς και δεν μας έχουν πει πολλά, αλλά αυτό που σημειώνουν είναι μην κοιτάτε τα παλιά νούμερα και τους παλιούς μετόχους. Η στήλη επειδή δεν μπορεί να μην κοιτάζει τα νούμερα, απλά το κρατάει και περιμένει. Μακάρι να δούμε άλλη μία εισηγμένη να μεγαλώνει και να αξίζει περισσότερα.

Σήμερα έγινε πακέτο 1,37 εκατ. μετοχών που αντιστοιχεί οριακά πάνω από 5%, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως νέος μέτοχος εισέρχεται στη μετοχή με εφοπλιστικό background και έλαβε τις μετοχές από τη σημερινή μεγαλομέτοχο που είχε το 32%. Βέβαια το πακέτο έγινε με τεράστιο discount και στα 0,81 ευρώ όταν στο ταμπλό έπαιζε πάνω από 1,20 ευρώ. Προφανώς και θα ανακοινώσει το όνομά του ο νέος μέτοχος αφού είναι πάνω από 5% έστω και οριακά. Στα 1,08 ευρώ και στο -6,09%.

REAL CONS.: Παρά την τεράστια άνοδο της μετοχής, σήμερα απορροφήθηκαν με ευκολία πολλά κομμάτια. Έκανε όγκο πάνω από 60 χιλ. τεμάχια (είχε και πακέτο) και στα 4 ευρώ υπήρχε μεγάλος αγοραστής.

CENTRIC: Από τα μικρά που ξεχώρισαν σήμερα καθώς και όγκο έκανε και μεγάλα κέρδη κατέγραψε. Στα 0,4530 ευρώ και στο +4,86% με 288 χιλ. τεμάχια.

ΙΛΥΔΑ: Όταν τρέχουν άλλες κι άλλες, λογικό να τρέξει και αυτή που έχει νομίζουμε και καλύτερα χαρακτηριστικά. Πολλές οι φήμες στον κλάδο που φτάνουν στα αφτιά μας, για εξαγορά, τοποθετήσεις μεγάλων ονομάτων κ.α. Για να δούμε πόσα από αυτά που ακούγονται θα επιβεβαιωθούν. Ακούγονται διάφορα και για τη συγκεκριμένη. Στα 1,73 ευρώ και στο +2,67%.

ΚΛ.ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ: Μόλις ακούστηκε η πρόταση των Ολλανδών για αλλαγή της καλλιέργειας στο Θεσσαλικό κάμπο από βαμβάκι σε κηπευτικά πήρε τα πάνω της η μετοχή. Θα περίμενε κάποιος ανάποδη πορεία, αλλά η μετοχή και όγκο αύξησε και κινήθηκε υψηλότερα. Το είχε ξανακάνει βέβαια πρόσφατα με αφορμή την ανάληψη της ειδικής διαπραγμάτευσης από την Optima Bank, αλλά δεν είχε διάρκεια. Για να δούμε τώρα… Σημειώνουμε πως ανακοινώθηκε πώληση 26 χιλ. μετοχών από τον Χ.Γιαννίρη, ανεξάρτητο μέλος του Δ.Σ.

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ: Συνεχίστηκε η άνοδος της μετοχής και πλέον από την αρχή του έτους έχει άνοδο άνω του 50%.

EPSILON NET: Νέα υποχώρηση σήμερα. Στα 9,40 ευρώ και στο -4,67%.

Καλό τριήμερο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης