Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μια ματιά στα αποτελέσματα χρήσης 2023 της Dimand – Τα θεμελιώδη και η πορεία της μετοχής

tags :
Μια ματιά στα αποτελέσματα χρήσης 2023 της Dimand – Τα θεμελιώδη και η πορεία της μετοχής
Στο τέλος της χρήσης το συνολικό χαρτοφυλάκιο που αναπτύσσει και διαχειρίζεται ο Όμιλος περιλαμβάνει 20 επενδυτικά έργα σε διάφορα στάδια ολοκλήρωσης
Σχετικά Άρθρα
Η Dimand εισήχθη στο Ελληνικό Χρηματιστήριο στα μέσα του 2022 σε μία όχι και τόσο καλή εποχή, ενώ και η συνέχεια λόγω της πορείας των εταιρειών ακινήτων και στις ξένες αγορές, δεν ήταν και η καλύτερη.
Ακόμα και σήμερα οι εταιρείες ακινήτων δεν έχουν ακολουθήσει την πορεία της αγοράς, αλλά πολλοί αναλυτές κάνουν πλέον λόγο για στρέβλωση, αφού η ζήτηση για καλά ακίνητα διαφόρων κατηγοριών στην Ελλάδα είναι ισχυρή.
Η βελτίωση των αποτελεσμάτων της χρήσης 2023 έναντι της χρήσης 2022 και τα εμβληματικά ακίνητα που αναβιώνουν στα χέρια της Dimand, δεν περνάνε απαρατήρητα.
Το 2023 επέστρεψε στην κερδοφορία εμφανίζοντας καθαρά κέρδη 13,2 εκατ. ευρώ από ζημία 7,8 εκατ. ευρώ (μαζί με τα κέρδη από την αναπροσαρμογή ακινήτων).
Η βελτίωση έχει να κάνει και με τη μεγάλη μείωση των τόκων από την εξόφληση δανείου που έγινε με τα κεφάλαια της εισαγωγής.
Στο τέλος της χρήσης το συνολικό χαρτοφυλάκιο που αναπτύσσει και διαχειρίζεται ο Όμιλος περιλαμβάνει 20 επενδυτικά έργα σε διάφορα στάδια ολοκλήρωσης, σε αστικές περιοχές ανά την Ελλάδα, με χρήσεις γραφείων, logistics, οικιστικών και ξενοδοχειακών συγκροτημάτων, πολυτελών κατοικιών καθώς και μικτών χρήσεων.
Η συνολική εκτιμώμενη ακαθάριστη αξία ανάπτυξης (Gross Development Value – GDV) κατά την ολοκλήρωσή τους ανέρχονταν σε περίπου 1,195 δισ. ευρώ.
Μέσω εταιρείας και θυγατρικών κατείχε 12 επενδυτικά έργα συνολικής εύλογης αξίας 167,4 εκατ. ευρώ και συνολικής εκτιμώμενης ακαθάριστης αξίας ανάπτυξης (Gross Development Value - GDV) κατά την ολοκλήρωσή τους 700 εκατ. ευρώ με βάση τις εκτιμήσεις των ανεξάρτητων πιστοποιημένων εκτιμητών.
Το συνολικό χαρτοφυλάκιο των κοινοπραξιών στις οποίες συμμετείχε ο Όμιλος περιλάμβανε 8 επενδυτικά έργα συνολικής εύλογης αξίας 220 εκατ. ευρώ και συνολικής εκτιμώμενης ακαθάριστης αξίας ανάπτυξης (Gross Development Value – GDV) κατά την
ολοκλήρωσή τους 494,6 εκατ. ευρώ.
Εντός του 2024 ο όμιλος προσβλέπει τόσο στην ολοκλήρωση της ανάπτυξης και την έναρξη εκμετάλλευσης έργων, όπως τον Πύργο Πειραιά τον πρώτο «πράσινο» ουρανοξύστη της χώρας, τα νέα εμβληματικά γραφεία της PWC στο Μαρούσι, του πρώτου βιοκλιματικού επιχειρηματικού πάρκου στη δυτική πύλη της Θεσσαλονίκης και των εμπορικών και γραφειακών χρήσεων του ιστορικού κτηρίου του τέως πολυκαταστήματος ΜΙΝΙΟΝ στην Ομόνοια, όσο και στη διεύρυνση του χαρτοφυλακίου του με την εξασφάλιση σημαντικών ακινήτων, εξασφαλίζοντας πάντα τα αρτιότερα πρότυπα περιβαλλοντικής κάλυψης για τα κτίρια που αναπτύσσει, υλοποιώντας ακίνητα υψηλής ενεργειακής απόδοσης και χαμηλού περιβαλλοντικού αποτυπώματος, προσαρμοσμένων στις ανάγκες και τη στρατηγική βιωσιμότητας των σύγχρονων επιχειρήσεων.
Η εισηγμένη έχει αποτίμηση 185 εκατ. ευρώ και χθες έκλεισε στα 9,90 ευρώ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης