Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Περιμένουν αντίδραση οι αναλυτές μετά την πρόσφατη διόρθωση – Στο επίκεντρο η Motor Oil

Χρηματιστήριο: Περιμένουν αντίδραση οι αναλυτές μετά την πρόσφατη διόρθωση – Στο επίκεντρο η Motor Oil
Υψηλότερο της εκτίμησης των αναλυτών ήταν το μέρισμα που ανακοίνωσε η Motor Oil
Σχετικά Άρθρα
Μετά την πρόσφατη διόρθωση της αγοράς, οι αναλυτές περιμένουν προσπάθεια ανάκαμψης σήμερα, λόγω των βελτιωμένων αποτιμήσεων αλλά και της αισιοδοξίας για την πορεία των επιτοκίων.
Η Motor Oil θα βρεθεί στο επίκεντρο μετά τη δημοσίευση των ισχυρών αποτελεσμάτων χρήσης 2023 και την ανακοίνωση διανομής υπόλοιπου μερίσματος 1,4 ευρώ ανά μετοχή έναντι της εκτίμησης των αναλυτών για 1,20 ευρώ.
Και η Quest δημοσίευσε αποτελέσματα τα οποία ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Eurobank Equities
Περιμένουμε η αγορά σήμερα να κινηθεί υψηλότερα λόγω της βελτίωσης της διάθεσης ρίσκου μετά τις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της FED αναφορικά με τις προσδοκίες μείωσης επιτοκίων.

Piraeus Securities
Η βελτιωμένη επενδυτική ψυχολογία στο εξωτερικό θα μπορούσε να στηρίξει την ελληνική αγορά σήμερα. Επαναδιατυπώνουμε τη θετική μας άποψη για τη Motor Oil μετά τα ισχυρά αποτελέσματα και το υψηλότερο των εκτιμήσεων μέρισμα, σε συνδυασμό με τη διατήρηση του υγειούς περιβάλλοντος διύλισης.

Optima Bank
Περιμένουμε από την αγορά να προσπαθήσει να κινηθεί υψηλότερα, μετά την πρόσφατη διόρθωση.

Beta
Η αγορά αναμένεται να σταθεροποιηθεί μετά από δύο μέρες υποχώρησης και το ενδιαφέρον θα λάβει κατεύθυνση από τα ικανοποιητικά αποτελέσματα (Motor Oil, Quest) και από τα τεχνικά υπερπουλημένα επίπεδα βραχυπρόθεσμα.

Depolas
Ο ΓΔΧΑ δοκίμασε χθες την πρώτη περιοχή στήριξης των 1380 μονάδων εν μέσω μιας συνολικά σταθεροποιητικής εικόνας των βασικών διεθνών μετοχικών δεικτών. Επίσης, η ομιλία Πάουελ δεν διαφοροποιήθηκε από την γραμμή που συγκλίνει ότι η 1η μείωση βασικού επιτοκίου θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο. Στο εσωτερικό, τα αποτελέσματα της ΜΟΗ ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων μας σε προσαρμοσμένη βάση με τα EBITDA Δ’ τριμήνου να διαμορφώνονται στα 340εκ ευρώ εκ των οποίων τα 249 από την διύλιση υψηλότερα κατά 12% από τις εκτιμήσεις μας. Η εισηγμένη θα προτείνει μέρισμα 1,80 ευρώ/μτχ εκ των οποίων το 0,4 ευρώ/μτχ έχει δοθεί. Στο ΧΑ βλέπουμε αυξημένη μεταβλητότητα τις επόμενες συνεδριάσεις και ενδεχομένως ταλαντώσεις του ΓΔΧΑ περί των 1380 μονάδων. Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον δείκτη υπηρεσιών PMI Μαρτίου (τελική μέτρηση) για τις μεγάλες οικονομίες της Ευρωζώνης, τον δείκτη τιμών παραγωγού Φεβρουαρίου στην περιοχή καθώς και τα εβδομαδιαία στοιχεία της αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ.

Κύκλος
Αναρρίχηση κατέγραψε ο ελληνικός πληθωρισμός κατά τη Eurostat το Μάρτιο, στο 3,4% από 3,1% το Φεβρουάριο όταν στην ευρωζώνη συμβαίνει το αντίθετο καθώς ο πληθωρισμός υποχωρεί στο 2,4% από 2,6% προηγουμένως. Την ίδια ώρα, η ανοδική αντίδραση στις 1379 μονάδες διαμορφώνει προϋποθέσεις επανόδου της ανοδικής τάσης στη συνέχεια, εφόσον ανακτηθούν άμεσα και οι 1388 μονάδες, όπως επισημαίνει η τεχνική ανάλυση.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης