Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Φήμες για μεγάλο deal - Προς αναζήτηση κατεύθυνσης μετά από 3 ανοδικές

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Φήμες για μεγάλο deal - Προς αναζήτηση κατεύθυνσης μετά από 3 ανοδικές
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Πέριξ του χθεσινού κλεισίματος το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών. Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ έβαλε λίγο φρένο στις προσδοκίες για μείωση επιτοκίων. Μετά από 3 ανοδικές συνεδριάσεις στο Χ.Α., δεν αποκλείουν κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών οι αναλυτές, αλλά υπάρχουν και λόγοι για επιλεκτικές τοποθετήσεις. Ψάχνει τάση ο γενικός δείκτης στα πρώτα λεπτά.

MEGA DEAL: Είναι έντονη η φημολογία στο χρηματιστήριο από χθες αργά το απόγευμα για μεγάλο επιχειρηματικό deal. Αν όντως επιβεβαιωθεί η επιχειρηματική συμφωνία που ακούγεται μεταξύ Μυτιληναίου και ΔΕΗ, τότε αλλάζουν τα δεδομένα στον κλάδο της ενέργειας αλλά και της αγοράς συνολικά. Σημειώνουμε πως είναι σε επίπεδο φημολογίας έντονης. Στο παρελθόν έχουν ακουστεί αρκετές φήμες στον κλάδο της ενέργειας. Η αγορά επίσης περιμένει τη συμφωνία πώλησης της Τέρνα Ενεργειακής.

ΞΕΝΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ: Μεγάλες οι εισροές τους (668,6 εκατ. ευρώ) το Μάρτιο λόγω του placement της Πειραιώς.

ΕΧΑΕ: Ένα θέμα που δε μας έχει ακόμα απασχολήσει, είναι με τι μετοχολόγιο θα εφαρμόσει τις αλλαγές στον κανονισμό ο κ.Κοντόπουλος. Με αυτό που έχει στο site της η ΕΧΑΕ ή θα ζητήσει από τις εταιρείες; Για παράδειγμα αυτό που έχει στο site έχει λάθη ή δεν έχει κάποιες σημαντικές αλλαγές που έχουν γίνει και έχουν αποτυπωθεί στους ισολογισμούς των εταιρειών. Προσέξτε, για παράδειγμα στην Ολυμπιακή Τεχνική λέει το site του Χρηματιστηρίου πως η Fidelity έχει 10%, αλλά η εταιρεία λέει πως έχει αποχωρήσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Όμως το Χ.Α. για να ενημερώσει θέλει επιστολή από Fidelity και εταιρεία που να λέει πότε και λεπτομέρειες. Μιλάμε για κορυφαία γραφειοκρατία.

Δηλαδή δεν της φτάνει να της στείλουν τις πρώτες μεγάλες θέσεις του μετοχολογίου, θέλει επιστολή μετά από τόσα χρόνια. Το ίδιο συνέβαινε παλαιότερα με την Κλουκίνας-Λάππας. Η Citi είχε φύγει και την είχε η ΕΧΑΕ για χρόνια. Ευτυχώς που εξαγοράστηκε και την αφαίρεσε. Συνολικά νομίζουμε πως πρέπει επίσης να ξεκαθαριστεί, αν οι μετοχές που έχουν τα στελέχη των εταιρειών μετράνε και μειώνουν τη διασπορά, όπως λέει ο FTSE Russell ότι κάνει στους δικούς του δείκτες.

ΤΙΤΑΝ: Με καλή άνοδο άνοιξε η μετοχή και δοκιμάζει να ξεπεράσει τα 27 ευρώ.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Στα 36 ευρώ το δικό της άνοιγμα με ήπια άνοδο.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ήπια πτωτικά άνοιξαν οι περισσότερες συστημικές. Η ΕΤΕ έχει τη μεγαλύτερη υποχώρηση 1%.

ΦΟΥΡΛΗΣ: Έχει αλλάξει δύο φορές μέχρι σήμερα το στόχο που είχε βάλει η διοίκηση για τζίρο 750 εκατ. ευρώ και περιθώριο κερδών προ φόρων και τόκων 8%. Και καλά την πρώτη φορά ήταν λόγω Covid-19 και μετέθεσε χρονικά το πότε θα επιτευχθεί ο στόχος. Τώρα μας πάει στο 2027 αν καταλάβαμε καλά από την ενημέρωση που έκανε. Δεν έχουμε μείνει ικανοποιημένοι από την πορεία των αποτελεσμάτων και νομίζουμε πως χρειάζεται ακόμα αρκετή δουλειά. Προφανώς και αυτό αποτυπώνεται και στην πορεία της μετοχής. Η διοίκηση πιστεύει πως αν σταματήσει να ενοποιεί την Trade Estates θα φανεί η διαφορά.

ΚΛ.ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ: Εκεί στην εταιρεία μάλλον δεν έχουν ενημερωθεί για το τι έχει συμβεί με μία χρηματιστηριακή και τι είχε κάνει ο επικεφαλής της, τον οποίο έχουν και στη διοίκηση της εταιρείας τους. Καμία αντίδραση από την εταιρεία.

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Σήμερα δημοσιεύει αποτελέσματα. Για να δούμε θα μάθουμε κάτι παραπάνω για εκείνη την περιβόητη πώληση του ακινήτου; Ξεκίνησε με πρόθεση να πουληθεί ολόκληρο, μετά ειπώθηκε για το μισό και εμείς μαθαίνουμε πως έχει κολλήσει και αυτό.

CENTRIC: Μετά τη χθεσινή πτώση βγάζει αντίδραση στο ξεκίνημα και έχει και καλή εντολή αγοράς. Στα 0,4180 ευρώ και στο +2,7%.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Προσπαθεί ξανά να πάει υψηλότερα. Κάνει μεγάλους όγκους τελευταία που δείχνουν ότι κάποιοι μαζεύουν τα χαρτιά του πωλητή ή των πωλητών.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης