Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Συνεχίστηκε η ανοδική αντίδραση – Ποια blue chips πρόσφεραν περισσότερη στήριξη

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Συνεχίστηκε η ανοδική αντίδραση – Ποια blue chips πρόσφεραν περισσότερη στήριξη
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Εξαιρετικά καλύτερα των ξένων αγορών πήγε σήμερα η δική μας αγορά. Αυτό για όσους λιγοψύχησαν πριν λίγες μέρες που εμείς υποχωρήσαμε και οι άλλες αγορές ενισχύθηκαν και άρχισαν να τα βάζουν μαζί της. Με μη τραπεζικά χαρτιά κυρίως η άνοδος κατά 1,14% του Γ.Δ. ενώ ο DAX είχε άνοδο μόλις 0,15% και ο CAC 40 0,49%.

LAMDA: Η συγκεκριμένη ξεχώρισε σήμερα, μετά την πρόσφατη βουτιά. Θεωρούμε πως ήταν και τεχνική η αντίδραση καθώς η περιοχή 6,15-6,20 ευρώ αποτελεί καλή στήριξη, αλλά και λόγω προσδοκιών. Πάνε εξαιρετικά καλά οι εισπράξεις από προπωλήσεις κατοικιών και υπάρχει «κρυμμένη αξία» 700-800 εκατ. ευρώ από την τιμή πώλησης σε σύγκριση με την τιμή που είναι γραμμένη στον ισολογισμό και είναι τιμή κόστους των ακινήτων.

Η διοίκηση είπε πως η τιμή της μετοχής δεν έχει ενσωματώσει την αξία των εμπορικών κέντρων και του project του Ελληνικού. Θα ξεκινήσει πιο επιθετικά αγορές ιδίων μετοχών, καθώς πάνε εξαιρετικά οι προπωλήσεις (έχει ανέβει και η τιμή πώλησης) και το κέρδος ανά τετραγωνικό μέτρο είναι πάνω από 100%. Επίσης δε θα χρειαστεί νέα χρηματοδότηση και ίσως να είναι παγκοσμίως το πρώτο project που θα χρηματοδοτείται από δικά του κεφάλαια. Στα 6,61 ευρώ και στο +3,61%.

JUMBO: Ισχυρά τα αποτελέσματα και ο κ.Βακάκης είπε πριν λίγο ότι μαζί με τη δημοσίευση των πωλήσεων τετραμήνου θα δώσει και τη νέα εκτίμηση. Όλα θα εξαρτηθούν από τη στάση του Ισραήλ και την αντίδραση στην επίθεση του Ιράν. Στα 26,50 ευρώ και στο +2,79%.

ΓΕΚΤΕΡΝΑ: Μετά τη χθεσινή υποχώρηση έβγαλε σήμερα αντίδραση και ενισχύθηκε 3,35%.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Δυνατή κίνηση και από τη συγκεκριμένη μετοχή. Στα 36,62 ευρώ και στο +2,81%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Εμείς θα θέλαμε κάποια στιγμή να δούμε αναλυτικά τα κέρδη και ποια προέρχονται από τις χρεώσεις στους πελάτες που οι ξένες τράπεζες δεν έχουν, ποια από τη διαφορά των επιτοκίων, αφού των καταθέσεων είναι στο μηδέν και των χορηγήσεων στη στρατόσφαιρα και γενικά ποια είναι τα κέρδη που έφεραν οι διοικήσεις των συστημικών. Να δούμε αν αξίζουν αυτά τα μπόνους, ή αν λόγω συγκυρίας και εκμετάλλευσης της απουσίας ανταγωνισμού βγάζουν υπερκέρδη. Με καλή άνοδο 1,58% η Eurobank, 0,94% η Alpha Bank, ενώ μικρότερη άνοδο κατέγραψαν οι δύο άλλες συστημικές.

IDEAL: Ο δημοσιευμένος ισολογισμός δείχνει μεγάλη υποχώρηση καθαρών κερδών, εκτίναξη δανεισμού και εκτίναξη στο κόστος δανεισμού. Τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν στα 15,97 εκατ. ευρώ από 33,05 εκατ. ευρώ. Το 2022 βέβαια πούλησε δραστηριότητα που είχε κέρδη 29,5 εκατ. ευρώ. H αποτίμηση είναι στα 293 εκατ. ευρώ. Στα 6,10 ευρώ και στο +0,33%.

EPSILON NET: Σύμφωνα με τον ισολογισμό το fund Barca Global κατέχει το 7,03% της εταιρείας στο τέλος του 2023. Το site της ΕΧΑΕ δείχνει πως έχει 6,05%, αλλά στο τέλος του 2022 είχε 8,09%. Στα ύψη τα άυλα περιουσιακά στοιχεία και υπεραξίες και αποτελούν τεράστιο ποσοστό συγκρινόμενα με τα ίδια κεφάλαια. Στα 9,51 ευρώ και στο +3,93%.

ΤΡ.ΕΛΛΑΔΟΣ: Έκοψε σήμερα το μέρισμα των 0,6720 ευρώ και επηρεάστηκε, αλλά δεν το έχασε όλο. Ξέρετε αυτό το μέρισμα που γραφόταν ότι δε θα δώσει, αλλά κανείς δε φιλοτιμήθηκε να απαντήσει επίσημα, να ρωτήσουν βρε αδελφέ, θα δώσεις, το έχεις αποκλείσει ή παίζει το ενδεχόμενο; Και βούλιαξε βέβαια η μετοχή τότε, πούλησαν κάποιοι μαζικά και μέχρι σήμερα η μετοχή ταλαιπωρείται. Στα 14,40 ευρώ και στο -4%.

REVOIL: Εδώ και κάμποσο καιρό βγαίνουν πωλητές, αλλά σήμερα έκανε και λίγο παραπάνω όγκο (44 χιλ. τεμάχια). Νομίζουμε πως η πίεση (-2,88%) είναι έως ένα βαθμό δικαιολογημένη, αν και έχει χάσει σημαντικό έδαφος η μετοχή το τελευταίο διάστημα, ενώ δεν είδαμε τα χρόνια που έβγαζε ισχυρά αποτελέσματα και περιόριζε το δανεισμό της να φιλοτιμηθούν κάποιοι να την πάνε σε μία πιο δίκαιη αποτίμηση.

INTRALOT: Καλή και η δική της αντίδραση. Στα 1,08 ευρώ και στο +3,25% με υψηλό όγκο σχεδόν 900 χιλ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης