Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Συσσώρευση πέριξ των υψηλών 13 ετών – Το βλέμμα στο εξωτερικό, στήριξη από αποτελέσματα

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Συσσώρευση πέριξ των υψηλών 13 ετών – Το βλέμμα στο εξωτερικό, στήριξη από αποτελέσματα
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Οι αγορές της Ευρώπης άνοιξαν με απώλειες πέριξ του 0,5% και εμείς προσπαθούμε να διατηρήσουμε τα χθεσινά επίπεδα λόγω των καλών αποτελεσμάτων που ανακοινώθηκαν. Ξεχωρίζει η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, η Viohalco και λιγότερο ο ΟΠΑΠ στα πρώτα λεπτά.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η επιβράβευση των μετόχων στη Eurobank θα γίνει μόνο με μετρητά (0,09 ευρώ), ενώ στην Alpha θα έχει μετρητά (0,026 ευρώ) και αγορές ιδίων μετοχών. Η Εθνική θέλει να δώσει 0,37 ευρώ μέρισμα αλλά θέλει και να επαναγοράσει μετοχές του ΤΧΣ. Περί τα 0,06 ευρώ μέρισμα θέλει να δώσει η Πειραιώς. Οριακά υψηλότερα όλες οι συστημικές πλην της Eurobank. Εξαιρετική και πάλι στο ξεκίνημα η Optima Bank.

HELLENIQ ENERGY: Κινείται αργά στο θέμα της ενεργειακής μετάβασης και ίσως να είναι από άποψη. Κάνει προσεκτικά βήματα η διοίκηση και δε βιάζεται να αυξήσει την εγκατεστημένη ισχύ. Οριακά χαμηλότερα άνοιξε η μετοχή.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Η γνωστή κίνηση είναι σε εξέλιξη. Είχε επιβεβαιωθεί η στήριξη, βγήκε αντίδραση και σήμερα είναι στα 2,08 ευρώ με άνοδο 3,23% και υψηλό όγκο στα πρώτα λεπτά. Μεταξύ των μετοχών που στο άνοιγμα ξεχωρίζουν. Ανοδικά κατά 1,14% η Viohalco, η οποία υστερεί ως «μαμά» αν δούμε τις αποτιμήσεις.

ΕΧΑΕ (απάντηση): Θα μπορούσαμε να μιλάμε για ώρες για τι μετοχή και γιατί υπάρχει αυτή η ειδησεογραφία από το ΒΝ. Θα μείνουμε στα του κανονισμού και στο πως πήγαν κάποιοι να συμπεριφερθούν στους μετόχους μειοψηφίας. Αυτό για εμάς ήταν κόκκινο πανί. Από την άλλη καλύτερο θα ήταν να ρωτήσετε 5-6 χρηματιστές να σας πουν την άποψή τους. Η στήλη έχει τη μετοχή στις επιλογές της γιατί θεωρούσαμε πως δε γίνεται να έχουμε πάρτι στο Χ.Α. και η ΕΧΑΕ να απουσιάζει, αλλά τελικά εκ του αποτελέσματος φαίνεται πως γίνεται. Προφανώς και κάτι φταίει. Ένα σημαντικό θα μπορούσε να ήταν η διαφορά στο τι υπόσχομαι και τι πραγματοποιώ. Εδώ, δεν είχαμε deliver που λένε και στο χωριό μας και επηρεάζει.

TRASTOR: Άλλα 39,49 εκατ. μετοχές εισάγονται σήμερα λόγω μετατροπής ομολογιακού δανείου σε μετοχές. Όλες πάνε στην Τράπεζα Πειραιώς. Το ποσοστό που είχε η Πειραιώς πριν τη μετατροπή ήταν 98,36%. Το νέο σύνολο μετοχών θα ανέλθει στα 244,67 εκατ. μετοχές με την αποτίμηση να πηγαίνει στα 274 εκατ. ευρώ με βάση το χθεσινό κλείσιμο. Το ομολογιακό ήταν ύψους 52,13 εκατ. ευρώ και με τη μετατροπή ενισχύονται τα ίδια κεφάλαια και μειώνεται ο δανεισμός. Υπάρχει μεγάλο dilution, αλλά η ελεύθερη διασπορά ήταν ήδη ελάχιστη. Στο τέλος του 2023 είχε ίδια κεφάλαια 274,2 εκατ. ευρώ και καθαρό δανεισμό 202,2 εκατ. ευρώ.

DOTSOFT: Σύμφωνα με την ανακοίνωση για τη γενική συνέλευση 5 μέτοχοι κατέχουν το 99,567% του συνόλου των μετοχών.

ΕΠΙΛΟΓΕΣ: Αρκετές οι μετοχές που είναι στις επιλογές μας και μας έχει ικανοποιήσει πλήρως η πορεία τους, αλλά αρκετές και αυτές που δεν μπορούν να σηκώσουν κεφάλι και μας προβληματίζουν. Austriacard, Flexopack, ΑΔΜΗΕ, ΕΥΑΘ, Καρέλιας, Μύλοι Λούλη, Πλαστικά Θράκης, Πλαστικά Κρήτης, ΕΧΑΕ, και Fourlis ξεχωρίζουν. Γι’ αυτό χρειάζεται να υπάρχει μεγάλη διασπορά σε ένα χαρτοφυλάκιο.

INTRALOT: Στα 1,18 ευρώ υπάρχει σήμερα μία μεγάλη και πάλι εντολή πώλησης. Δε νομίζουμε πως ανησυχούν οι έχοντας το πάνω χέρι στη μετοχή. Αν το αποφασίσουν τις σκουπίζουν σε χρόνο dt και αυτές και όσες του έχουν μείνει ακόμα.

ΜΑΘΙΟΣ: Εντολή πώλησης 500 τεμαχίων έριξε τη μετοχή στο άνοιγμα στα 0,82 ευρώ και στο -19,21%. Επόμενος πωλητής στα 1,05 ευρώ. Μπήκαν εντολές αγορές πιο πάνω, αλλά κάπως διστακτικά. Λογικό, αφού δεν ξέρουν αν ο πωλητής έχει κι άλλα.

PREMIA: Προσπάθεια να κινηθεί πιο ψηλά το τελευταίο διάστημα. Σήμερα ενισχύεται άνω του 1%και είναι σε υψηλά 5 μηνών. Λέτε να κάνει τη διάσπαση και να δούμε συνολικά τον κλάδο να κλείνει το discount; Μακάρι, νομίζουμε πως με βάση όσα ακούμε για τις τιμές των ακινήτων, όλος ο κλάδος πρέπει να δει ένα re-rating.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης