Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Ψάχνει την αντίδραση – Πως αντιδρούν οι εταιρείες που έβγαλαν πρώτο τρίμηνο

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Ψάχνει την αντίδραση – Πως αντιδρούν οι εταιρείες που έβγαλαν πρώτο τρίμηνο
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν με ήπια άνοδο. Εμείς μετά τη χθεσινή αξιόλογη πτώση θα μπορούσαμε να βγάλουμε μία ανάλογη αντίδραση. Λίγο τα αποτελέσματα που δημοσιεύτηκαν χθες δε μας άρεσαν και ίσως επηρεάσουν συγκεκριμένες μετοχές.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Αναμένουμε τη σημερινή κίνηση της μετοχής καθώς πέρασαν χθες στο κλείσιμο τα πακέτα. Οι πληροφορίες της στήλης αναφέρουν πως υπήρξαν χθες θεσμικοί που έλαβαν περισσότερες μετοχές από αυτές που ήθελαν και πούλησαν κάποιες από όσες είχαν ήδη προκειμένου να μην υπερβούν το όριο της νομοθεσίας. Έτσι έβγαλαν και ένα καλό κέρδος. Με άνοδο περίπου 1% η μετοχή στο ξεκίνημα.

MOTOR OIL-ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Ανακοίνωσε η ΜΟΗ πως προσφέρει 114,7 εκατ. ευρώ για το 94,44% της Ηλέκτρωρ που κατέχει η Ελλάκτωρ. Ένα deal που ακουγόταν εδώ και πολλούς μήνες μάλλον ολοκληρώνεται. Το τίμημα είναι υψηλό και περίπου 8 φορές τα EBITDA. Δίνει μία εικόνα αυτό το τίμημα για γενικότερες εκτιμήσεις αποτιμήσεων. Ξεχωρίζει η μετοχή της Ελλάκτωρ στο ξεκίνημα καθώς ενισχύεται άνω του 1% αφού θα βάλει και άλλα λεφτά στο ταμείο της.

JUMBO: Τι να λέμε τώρα για αυτόν τον επιχειρηματία. Όποτε μιλάει προκαλεί σεισμό. Έτσι και χθες. Προσεκτικός, κοιτάει τα κόστη, δεν βουτάει ένα σκασμό λεφτά από το ταμείο, όπως άλλοι επιχειρηματίες και φυσικά τα τελευταία χρόνια δίνει υψηλά μερίσματα. Έγινε πάλι χαμός με τις δηλώσεις που έκανε στη γενική συνέλευση. Έχει το BN αναλυτικά άρθρα να μελετήσετε. Ήπια ανοδικά η μετοχή.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Στηρίζουν την προσπάθεια του Γ.Δ. για αντίδραση με ήπια ανοδική κίνηση από Eurobank και Εθνική.

AUTOHELLAS: Το πρώτο τρίμηνο δεν είναι σημαντικό λόγω περιορισμένης τουριστικής κίνησης. Ο όμιλος είχε αύξηση 8% στα EBITDA, ενώ ο καθαρός δανεισμός αυξήθηκε σημαντικά, λόγω αύξησης του στόλου. Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν 6% και στα 7,8 εκατ. ευρώ.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Το πρώτο τρίμηνο έδειξε μείωση σε όλες τις γραμμές. Τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν στα 12,94 εκατ. ευρώ από 18 εκατ. ευρώ και τα προσαρμοσμένα EBITDA στα 48,7 εκατ. ευρώ από 70,3 εκατ. ευρώ. Στα θετικά η περαιτέρω μείωση του καθαρού δανεισμού. Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο καθαρός δανεισμός στο τέλος του πρώτου τριμήνου ήταν στα 765,1 εκατ. ευρώ ενώ στο τέλος της χρήσης 2023 ήταν 813,3 εκατ. ευρώ. Θα πρέπει να δούμε καλύτερη πορεία στα άλλα τρίμηνα. Με απώλειες 2% και καλό όγκο άνοιξε η μετοχή.

QUEST: Δεν μπορούμε να πούμε πως το πρώτο τρίμηνο μας ικανοποίησε. Αυξήθηκε ο τζίρος 6% και στα 303,1 εκατ. ευρώ, αλλά το EBITDA μειώθηκε 4,2% και στα 18,6 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν 15,2% και στα 8,5 εκατ. ευρώ. Επίσης, ο κλάδος της πληροφορικής που είναι hot κλάδος δεν έδωσε καλή βελτίωση κερδών παρά μόνο ένα ποσοστό ενίσχυσης 3%. Τα προϊόντα Apple ευθύνονται για τη μείωση του περιθωρίου κέρδους, όπως και η υστέρηση της αγοράς κλιματιστικών, συν κάποια προγράμματα επιδοτούμενα που υπήρχαν πέρυσι και όχι φέτος και οι τόκοι φυσικά των δανείων. Με χαμηλό όγκο και ήπια υποχώρηση στο άνοιγμα.

LAVIPHARM: Περιμένουμε τα δικά της αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο σήμερα.

IDEAL: Βελτιωμένος ο τζίρος, αλλά όχι τα καθαρά κέρδη. Θα γράψει μεγάλο έκτακτο κέρδος 60 εκατ. ευρώ από την πώληση συμμετοχής και θα αποκτήσει επιπλέον κεφάλαια για νέες επενδύσεις.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης