Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Προσεκτικές κινήσεις με το κλίμα να παραμένει υποτονικό

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Προσεκτικές κινήσεις με το κλίμα να παραμένει υποτονικό
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Με ήπιες απώλειες άνοιξαν οι αγορές της Ευρώπης και εμείς λόγω της χθεσινής αδυναμίας να ακολουθήσουμε την άνοδο των ξένων, σήμερα κάνουμε μία προσπάθεια αυτονόμησης. Δεν είναι μεγάλος ο ενθουσιασμός και χρειάζεται καλούς αγοραστές, γιατί η αγορά μας στις τελευταίες συνεδριάσεις είναι αδύναμη. Ξεχωρίζει λόγω αποτελεσμάτων η Lamda, ενώ οι τράπεζες θα είναι στο επίκεντρο και θα διαμορφώσουν την τάση.

LAMDA: Σημαντική η βελτίωση των μεγεθών στο πρώτο τρίμηνο με ιστορικά υψηλό EBITDA από τα εμπορικά κέντρα, αλλά και εξαιρετική πορεία από το Ελληνικό, λόγω των συμφωνιών που έκανε. Οι εισπράξεις πάνε πολύ καλά όπως φαίνεται και η τελική γραμμή γύρισε θετική κατά 625 χιλ. ευρώ από ζημία 21,4 εκατ. ευρώ στο περσινό πρώτο τρίμηνο. Συνολικά από το Ελληνικό έχει εισπράξει 670 εκατ. ευρώ με το στόχο για το τέλος του έτους να είναι στα 900 εκατ. ευρώ. Η αξία των πωλήσεων που έχει κάνει ανέρχεται στα 2,76 δισ. ευρώ. Με σημαντική άνοδο 2,3% και στα 6,80 ευρώ η μετοχή στο ξεκίνημα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Πιέσεις βλέπουμε στην Εθνική και την Alpha Bank, ενώ οριακά υψηλότερα κινούνται οι άλλες δύο συστημικές.

ΟΠΑΠ: Στις 25 Ιουνίου οι μετοχές θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,25 ευρώ ανά μετοχή.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Θέμα ωρών ή ημερών το deal διαβάζουμε παντού. Ελπίζουμε να μην υπάρξει ανατροπή και να ανακοινωθεί. Η αγορά ποντάρει σε αυτό το deal και στη ρευστότητα που θα απελευθερώσει. Με ήπια άνοδο 0,26% η μετοχή και στα 18,97 ευρώ.

ΟΤΕ: Ήπια ανοδικά με καλές συναλλαγές σχετικά και με την τιμή στα 13,80 ευρώ.

DIMAND: Η μετοχή σε ιστορικά χαμηλά, ο τζίρος μειωμένος το 2023, τα κέρδη είναι όλα από αποτίμηση ακινήτων και τα στελέχη έλαβαν δωρεάν μετοχές αξίας 830 χιλ. ευρώ.

Q&R: Ανατροπή είχαμε στη Γ.Σ., καθώς η βασική μέτοχος, Σοφία Σωτηράκου Τριάντη, πρότεινε να μη γίνει αύξηση κεφαλαίου, αλλά έκδοση ομολογιακού μετατρέψιμο σε μετοχές. Δημιουργείται τώρα το ερώτημα, πώς είχε αποφασιστεί η αύξηση κεφαλαίου, χωρίς τη γνώμη των βασικών μετόχων; Η μετοχή είχε υποχωρήσει στην ανακοίνωση της αύξησης. Χθες ενισχύθηκε και όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος, η άνοδος οφείλεται στο ότι δε θα γίνει η αύξηση. Σήμερα ξεκίνησε εκ νέου υψηλότερα, αλλά μετά βγήκαν πωλήσεις. Μήπως η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να ελέγξει τις πράξεις των τελευταίων εβδομάδων; Τώρα, αν θέλετε τη γνώμη μας, αυτά μας δείχνουν ερασιτεχνισμό και θα προτιμούσαμε μία αύξηση, αφού θα ήταν αναπτυξιακή.

MERMEREN: Τα ΕΛ.ΠΙΣ σήμερα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 2,80 ευρώ ανά μετοχή. Μετά την αφαίρεση του φόρου οι μέτοχοι θα λάβουν καθαρό ποσό 2,10 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης