Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Ψάχνει κατεύθυνση – Τραγελαφικές καταστάσεις στο ταμπλό

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Ψάχνει κατεύθυνση – Τραγελαφικές καταστάσεις στο ταμπλό
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Οι γαλλικές εκλογές μάλλον θα συνεχίσουν να μας απασχολούν. Με σημαντικές απώλειες το άνοιγμα του CAC-40 και προφανώς αυτή η εξέλιξη δε βοηθάει. Τσίμπησε και λίγο ο πληθωρισμός εκεί. Στο εσωτερικό το ενδιαφέρον των επενδυτών συνολικά, είναι μειωμένο και αυτό φαίνεται. Έτσι δεν περιμένουμε ούτε σήμερα πολλά. «Παλεύει» για το πρόσημο ο Γενικός Δείκτης.

ΤΑΜΠΛΟ: Αυτά που συμβαίνουν στο ελληνικό ταμπλό θα έπρεπε να ήταν προτεραιότητα των αρμόδιων αρχών. Θα έπρεπε να είχαν βάλει τέλος εδώ και καιρό σε αυτές τις τραγελαφικές εικόνες που βλέπουμε καθημερινά. Αλλά μάλλον δεν τα βλέπουν ή δεν ξέρουν από χρηματιστήριο. Άλλη δικαιολογία δεν έχουμε. Εντολές στο limit down που ακυρώνονται, μεταβολές μεγάλες με ρετάλια και πολλά άλλα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Πιέσεις σε Alpha Bank και Πειραιώς και μικρότερες σε Eurobank και Εθνική. Επηρεάζουν όμως τη συνολική πορεία της αγοράς.

LAMDA: Άλλα 200 εκατ. ευρώ περιμένει η διοίκηση να εισπράξει από το Ελληνικό μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στην τηλεδιάσκεψη, από τις πωλήσεις οικοπέδων που έχει αρχίσει να πραγματοποιεί. Συνολικά μέχρι το τέλος του έτους θα βγάλει 80 στρέμματα προς πώληση. Οι πωλήσεις κατοικιών συνεχίζονται με αυτές της Little Athens να είναι στο επίκεντρο και να έχει πουληθεί το 60%. Μέχρι το τέλος του μήνα ολοκληρώνονται συμφωνίες πώλησης οικοπέδων 50 στρεμμάτων. Τα έσοδα αναμένονται στα 100 εκατ. ευρώ και άλλα 100 εκατ. ευρώ θα εισπράξει μέχρι το τέλος του έτους. Ήπια ανοδικά άνοιξε η μετοχή.

QUEST: Το μέρισμα είναι 0,22 ευρώ ανά μετοχή. Με χαμηλό όγκο και άνοδο 1,12% άνοιξε η μετοχή.

COCA COLA: Προσπαθεί και σήμερα να ξεπεράσει τα 12 δισ. ευρώ.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Το από μέρα σε μέρα πάει από εβδομάδα σε εβδομάδα. Κάπου έλεος!

ΣΤΗΜΜΕΝΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ: Μπαίνουν καθημερινά εντολές «μαϊμού» στην προσυνεδρίαση και η διοίκηση του Χ.Α. πετάει χαρταετό. Στο -30% σήμερα στη Centric στημένη εντολή πώλησης 12 χιλ. τεμαχίων. Ψάχνει κάποιος αυτές τις εντολές που μπαίνουν και πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση ακυρώνονται;

ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ: Η αύξηση της διασποράς λέει ο κ.Κοντόπουλος ενισχύει τη διαφάνεια. Είμαστε υπέρ της αύξησης της διασποράς, αλλά τι εννοεί ο κ.Κοντόπουλος; Υπάρχει αδιαφάνεια στις μετοχές με χαμηλή διασπορά; Γίνεται χειραγώγηση; Γιατί δεν έχουμε δει ανακοινώσεις ή πρόστιμα για τέτοιους λόγους. Αντιθέτως έχουμε δει μεγάλες καμπάνες και λαμογιές σε βαριά χαρτιά, όπως Folli Follie και άλλα που η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και οι αρμόδιες αρχές του Χ.Α. δεν είχαν πάρει μυρωδιά.

ΕΧΑΕ: Η μετοχή έχει βουλιάξει αν και έχει κορυφαία διασπορά. Έχετε κάποια εξήγηση κ.Κοντόπουλε, γιατί εμείς και η αγορά έχει.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Με 2 τεμάχια την άνοιξαν στο -5,18%. Αυτές τις μεταβολές με ρετάλια δεν τα βλέπει κάποιος να πάρει καμία σοβαρή πρωτοβουλία και να κόψει αυτές τις εντολές;

INTΕRTECH: Με 1 τεμάχιο η συγκεκριμένη στο +4,62%. Με 1 ευρώ και κάτι δηλαδή. Περισσότερο θα στοιχίσει το πινακίδιο. Άμεσα πρέπει να αφαιρεθεί η δυνατότητα μεταβολής τιμής με πράξη κάτω των 10 τεμαχίων. Να επανέλθει ο πίνακας ρεταλίων.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης