Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Παραμένει το βλέμμα στο εξωτερικό – Πιθανότητες ανοδικής αντίδρασης εντοπίζουν οι αναλυτές

Χρηματιστήριο: Παραμένει το βλέμμα στο εξωτερικό – Πιθανότητες ανοδικής αντίδρασης εντοπίζουν οι αναλυτές
Αύριο δημοσιεύει αποτελέσματα πρώτου τριμήνου ο ΑΔΜΗΕ, ενώ οι επενδυτές περιμένουν τη γενική συνέλευση της Τέρνα Ενεργειακής, η οποία θα γίνει την Πέμπτη
Σχετικά Άρθρα
Παραμένει το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού, με την εγχώρια αγορά να αναζητά λόγους σταθεροποίησης, μετά τη διολίσθηση των προηγούμενων ημερών.
Τα ευρωπαϊκά παράγωγα παραπέμπουν σε ανοδικό άνοιγμα και πιθανότατα η εγχώρια αγορά θα προσπαθήσει να ακολουθήσει.
Στο εσωτερικό αύριο δημοσιεύει αποτελέσματα πρώτου τριμήνου ο ΑΔΜΗΕ, ενώ οι επενδυτές περιμένουν τη γενική συνέλευση της Τέρνα Ενεργειακής, η οποία θα γίνει την Πέμπτη προκειμένου να μάθουν νεότερα για το deal.
Την Πέμπτη θα ανακοινωθεί και η κατάταξη των αγορών από τον MSCI, ενώ την Παρασκευή είναι μέρα rebalancing λόγω αναδιάρθρωσης δεικτών.
Σημειώνεται πως σήμερα είναι η τελευταία μέρα διαπραγμάτευσης των μετοχών της Reds.

Eurobank Equities
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της Ευρώπης δείχνουν θετικό άνοιγμα σήμερα, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να εξετάζουν τα οικονομικά στοιχεία και τα σχόλια των αξιωματούχων των κεντρικών τραπεζών για ενδείξεις σχετικά με τη μελλοντική πορεία των επιτοκίων, καθώς και τις πολιτικές εξελίξεις στη Γαλλία.

Optima Bank
Περιμένουμε η αγορά να προσπαθήσει να κινηθεί υψηλότερα σήμερα, μετά τις απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας, με το ενδιαφέρον να είναι στραμμένο στις ευρωπαϊκές πολιτικές εξελίξεις.

Beta
Περιμένουμε μία ευμετάβλητη συνεδρίαση, το Χ.Α πιθανότατα θα συσχετιστεί με τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και θα παρακολουθήσει τις διακυμάνσεις στις αγορές ομολόγων και μετοχών.

Depolas
Υποχώρηση στις κρίσιμές στηρίξεις πραγματοποίησε την Παρασκευή ο ΓΔΧΑ με βασική αιτία τις πολιτικές εξελίξεις στη Γαλλία. Φυσικά, σημαντικές απώλειες είδαν όλοι οι βασικοί μετοχικοί δείκτες στην Ευρώπη, ενώ περισσότερο σταθεροποιητικά κινήθηκαν οι μετοχές τις ΗΠΑ. Τα σημαντικότερα μάκρο της τρέχουσας εβδομάδας είναι ο πληθωρισμός της Ευρωζώνης (Μάιος) και οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ (Μάιος), τα οποία δημοσιεύονται αύριο. Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το εργατικό κόστος Α΄τριμήνου στην Ευρωζώνη και τον δείκτη μεταποίησης Empire Ιουνίου στις ΗΠΑ. Στο εσωτερικό, θα έχουμε τα αποτελέσματα Α΄τριμήνου του ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών αύριο πριν την συνεδρίαση. Στο δια ταύτα, παρόλο που υπήρξαν διάφορες καθησυχαστικές δηλώσεις σχετικά με τις Γαλλικές εκλογές της 30 Ιουνίου εκτιμούμε ότι η μεταβλητότητα θα συνεχιστεί στα χρηματιστηριακά ταμπλό της Ευρώπης. Αξίζει να σημειώσουμε ότι σε θετικό έδαφος κινούνται τα futures στην Ευρώπη σήμερα το πρωί.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης