Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Τρίβουν τα χέρια τους στο ΟΠΑΠ λόγω του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου... και η πορεία της μετοχής

Τρίβουν τα χέρια τους στο ΟΠΑΠ λόγω του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου... και η πορεία της μετοχής
H μετοχή έχει, όπως έχουν γράψει και αναλυτές στις εκθέσεις τους, χαρακτηριστικά ομολόγου
Σχετικά Άρθρα
Αέρας αισιοδοξίας πνέει στον ΟΠΑΠ, λόγω του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Bankingnews τα στοιχήματα είναι σε πολύ καλά επίπεδα, αλλά αυτό που κάνει τα στελέχη του ΟΠΑΠ «να τρίβουν τα χέρια τους» είναι τα αποτελέσματα των αγώνων.
Τα φαβορί δεν κερδίζουν ή αν προτιμάτε υπάρχουν εκπλήξεις με αποτέλεσμα οι πληρωμές να είναι χαμηλές.
Αυτή η εξέλιξη στο Στοίχημα, φέρνει περισσότερα έσοδα και κέρδη στον Οργανισμό, ο οποίος υπενθυμίζεται πως έχει δώσει εκτίμηση για έσοδα 2,15-2,2 δισ. ευρώ και EBITDA 750-770 εκατ. ευρώ στη χρήση 2024.
Ωστόσο, και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές δεν αναμένεται η πορεία του Euro2024 να οδηγήσει σε βελτίωση της εκτίμησης από την πλευρά της διοίκησης, με βάση τα σημερινά δεδομένα.
Υπενθυμίζεται πως στο πρώτο τρίμηνο ο ΟΠΑΠ είχε αύξηση εσόδων 4,2% και προσαρμοσμένα EBITDA 196,9 εκατ. ευρώ, άρα είναι σε πολύ καλό δρόμο ώστε να πετύχει τις εκτιμήσεις της η διοίκηση.

Η πορεία της μετοχής - ομόλογο

Χρηματιστηριακά, η πορεία της μετοχής ίσως δεν έχει ικανοποιήσει απόλυτα τους επενδυτές, καθώς θα ήθελαν μία καλύτερη κίνηση.
Όμως, πλέον η μετοχή έχει όπως έχουν γράψει και αναλυτές στις εκθέσεις τους, χαρακτηριστικά ομολόγου.
Οι υψηλές διανομές σε συνδυασμό με τα αμυντικά χαρακτηριστικά της μετοχής, αποτελούν μία εξαιρετική επιλογή για όσους δεν θέλουν να πάρουν αυξημένο ρίσκο στο χρηματιστηριακό ταμπλό και να είναι «καλυμμένοι» σε περιόδους μεταβλητότητας, όπως αυτή που διανύουμε.
Η μετοχή από την αρχή του έτους, έχει οριακές απώλειες και βρίσκεται σε επίπεδα τα οποία δεν έχει απειλήσει εδώ και 15 μήνες.
Επιπλέον, πριν λίγες μέρες (25 Ιουνίου) έκοψε την επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,25 ευρώ ανά μετοχή.
Στις 9 Μαΐου είχε πληρώσει καθαρό μέρισμα 0,5799 ευρώ ανά μετοχή, ενώ στις 9 Νοεμβρίου είχε δώσει προμέρισμα 1 ευρώ ανά μετοχή.
Η διοίκηση έχει δεσμευτεί για διανομές πάνω από 1 ευρώ ανά μετοχή και παράλληλα και αγορές ιδίων μετοχών.
Συνολικά για τη χρήση 2023 οι μέτοχοι έλαβαν συνολικά 2,05 ευρώ και για τη χρήση 2022 1,90 ευρώ ανά μετοχή.
Αυτό σημαίνει πως όσοι είχαν μετοχές από τα τέλη του 2021, τότε που η μετοχή ήταν λίγο κάτω από τα 12 ευρώ έχουν λάβει αθροιστικά 4,2 ευρώ που αντιστοιχεί σε απόδοση 28% με βάση τη χθεσινή τιμή της μετοχής. Ακόμα μεγαλύτερη είναι η απόδοση για όποιον είχε αγοράσει στα τέλη του 2021 (35%) συν την κίνηση της μετοχής.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης