Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Φήμες για νέα έκτακτη φορολογία στην ενέργεια και οι μετοχές που είχαν αγοραστές

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Φήμες για νέα έκτακτη φορολογία στην ενέργεια και οι μετοχές που είχαν αγοραστές
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Όλα πήγαιναν καλά και ενώ οι ευρωπαϊκές αγορές υποχωρούσαν η δική μας κατέγραφε άνοδο. Μάλιστα πήγε και πάνω από τις 1.460 μονάδες με τις τράπεζες και επιλεγμένα βαριά χαρτιά να ξεχωρίζουν. Όμως βγήκαν φήμες για νέα έκτακτη φορολόγηση «υπερκερδών» στην ενέργεια και χάλασαν το κλίμα. Στις τελικές πάντως δημοπρασίες βελτιώθηκε λίγο η εικόνα με τη βοήθεια κάποιων blue chips. Πριν λίγο καιρό είχαμε το φόρο στα διυλιστήρια που χαλούσε το κλίμα. Τώρα έχουμε πάλι μία φήμη για έκτακτη φορολογία. Τι να πούμε; Σε αυτή τη χώρα ένα σταθερό φορολογικό καθεστώς δεν μπορούμε να έχουμε. Είτε είναι επιχείρηση, είτε ελεύθερος επαγγελματίες, είτε ο οποιοσδήποτε από τη μία χρονιά στην άλλη δεν ξέρει τι θα πληρώσει. Για την ιστορία ο Γ.Δ. έκλεισε με άνοδο 0,43% και στις 1.458 μονάδες.

ΔΕΗ: Μετά τη νέα έκτακτη φορολόγηση των διυλιστηρίων, σήμερα είχαμε φήμες για νέα φορολόγηση στην ενέργεια. Αυτές οι πληροφορίες έκαναν και πάλι τον κύκλο της αγοράς και επηρέασαν τη μετοχή της ΔΕΗ. Εκεί στην Κυβέρνηση, μήπως δε θέλουν να πάει πιο πάνω η αγορά; Δεν εξηγείται αλλιώς. Εκτός και αν τα οικονομικά της χώρας δεν είναι όπως μας τα παρουσιάζουν. Αύριο θα γίνει έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για τις αποκλίσεις στις τιμές χονδρικής του ρεύματος. Στα 11,62 ευρώ η μετοχή και στο -1,11%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Alpha Bank και Πειραιώς έδωσαν πρώτες το σύνθημα και ακολούθησαν και οι άλλες δύο συστημικές. Έτσι κινηθήκαμε καλύτερα από τις ευρωπαϊκές αγορές. Τα κέρδη όμως μετριάστηκαν αφού οι πληροφορίες για τους νέους φόρους επηρέασαν και αυτές. Η Κυβέρνηση πιέζει για μείωση προμηθειών. Και σε αυτήν την περίπτωση δεν έχει άδικο, αφού οι τράπεζες του εξωτερικού δεν έχουν τις χρεώσεις των δικών μας ούτε είχαν μηδενικά επιτόκια καταθέσεων. Οι δικές μας τράπεζες έβγαλαν εύκολα λεφτά από προμήθειες και διαφορά επιτοκίου. Κάπως οι τραπεζίτες που ακριβοπληρώνονται πρέπει να βρουν άλλους τρόπους για έσοδα. Η Eurobank στο +2,10%, η Εθνική στο +1,30%, η Πειραιώς στο +1,29% και η Alpha Bank στο +1,19%.

ΤΙΤΑΝ: Δεν απέχει σημαντικά από τα υψηλά της. Στα 31,60 ευρώ και στο +2,10% σήμερα με σχετικά καλές συναλλαγές.

LAMDA: Έγραψε υψηλό 30 μηνών. Διαγραμματικά η μετοχή έχει βελτιώσει την εικόνα της μετά από αρκετό καιρό. Στα 7,47 ευρώ και στο +0,54% με υψηλό ημέρας στα 7,52 ευρώ.

MOTOR OIL: Και αυτή μεταξύ των μετοχών που ξεχώρισαν από την υψηλή κεφαλαιοποίηση. Στα 23,18 ευρώ και στο +2,48%.

ΤΡ.ΑΤΤΙΚΗΣ: Διατηρείται η υψηλή μεταβλητότητα και θα πρέπει να περιμένουμε τις τελικές ανακοινώσεις. Στα 13,90 ευρώ σήμερα και στο +8,59%.

ΕΥΑΘ: Αυξήθηκε κάπως το ενδιαφέρον και φάνηκε στον όγκο. Στα τέλη Ιουνίου πάλευε να κρατήσει τα 3 ευρώ, αλλά είδαμε ανάκαμψη στις τελευταίες συνεδριάσεις. Σήμερα με όγκο πάνω από 26 χιλ. τεμάχια πήγε στα 3,37 ευρώ και στο +4,33%.

CENTRIC: Μεγάλες εντολές πώλησης στα 0,3420 ευρώ. Έκλεισε ακόμα πιο κάτω και στα 0,3390 ευρώ με απώλειες 2,31%.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Πωλήσεις έβγαιναν και εδώ αλλά τελικά οι αγοραστές κατάφεραν να νικήσουν έστω και κατά 0,40% και να κλείσουν τη μετοχή στα 2,50 ευρώ.

ΝΤΟΠΛΕΡ: Δεν ήταν πολλά τα κομμάτια που μπήκαν αλλά η τιμή της αύξησης ήταν χαμηλή και κάποιοι θέλησαν να εκμεταλλευτούν τη διαφορά για ένα μικρό μεροκάματο. Έγινε όγκος κάτω από 5 χιλ. τεμάχια και η μετοχή υποχώρησε 9,94% κλείνοντας στα 0,8150 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης